Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă împotriva celor de la BCM U Pitești, scor 72-66

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.02.2014

Liga Națională

Etapa 19

72-66

Arena „Antonio Alexe” - Oradea

15-4 Statistică 11-8

Cristian Achim a început partida cu un prim cinci format din William Franklin, Daniel Dillon, Vujadin Subotic, Titus Nicoară și Sean Denison, în timp ce Hristu Șapera a replicat prin Edi Sinadinovic, Lamonte Ulmer, Pankracije Barac, Marko Durkovic, respectiv Ousmane Barro.

Începutul confruntării din Arena „Antonio Alexe” a fost unul ezitant pentru ambele formații, cu puține puncte marcate. La scorul de 6-3 pentru Oradea, scor înregistrat după 3 minute de joc, vizibil deranjat de jocul elevilor săi, Hristu Șapera a cerut time-out. Timpul de odihnă cerut de tehnicianul argeșenilor a fost unul de bun augur, aceștia reușind să marcheze 13 puncte la rând fără ca Oradea să vină cu vreo replică pe tabelă. Astfel, cu 2 minute înaintea încheierii primului act, oaspeții aveau un avantaj de 10 puncte pe tabelă, scor 16-6. Până la finalul sfertului de debut ambele grupări au mai marcat câte 4 puncte fiecare, scorul fiind 10-20. În primele 10 minute, echipa din Trivale a recuperat de 16 ori, în timp ce gazdele de la Oradea au prins la panou doar 3 mingi.Piteștenii au intrat destul de bine în joc în sfertul secund, având un parțial de 13-6 după primele 4 minute ale actului, scor 16-33. Din acel moment a urmat o bună perioadă de timp în care doar gazdele s-au aflat pe parchet, orădenii reușind un run de 10-0, scor 26-33. Într-un final, Barac a izbutit să marcheze pentru trupa din Trivale după o bună perioadă de timp, scor 26-35. După primele două sferturi ale confruntării dintre CSM Oradea și BCM U Pitești, băieții lui Hristu Șapera și-au conturat un avantaj de 12 puncte, având 40-28 pe tabela de marcaj. 

Primele puncte ale sfertului cu numărul 3 au fost macate de către Pitești prin Ousmane Barro, iar în replică Denison a fructificat o liberă din cele 2 avute la dispoziție, 29-42. După aproximativ 4 minute scurse din cea de-a 3-a secvență, diferența dintre cele două combatante era de 10 puncte, scor 36-46. Timp de aproape 2 minute, formația vizitatoare s-a oprit la borna de 46 de puncte marcate, timp în care bihorenii au marcat 8 puncte consecutive, venind la doar 2 puncte în spatele argeșenilor, scor 44-46. Echipa din Trivale a reușit după alte 2 minute scurse din partidă să-și mărească din nou ecartul, având 6 puncte în fața roș-albaștilor, 47-53. Cu un minut înainte de finalul penultimului act, diferența de 6 puncte era încă în picioare, scor 48-54, însă, cu 4 secunde rămase de jucat, Dani Popescu a scuturat plasa de la mare distanță, venind la doar 3 puncte în spatele celor de la Pitești, scor 51-54. Amfitrionii au izbutit să câștige actul 3 cu un parțial de 23-14, iar sfertul decisiv se anunța unul incendiar. Ultimul sfert s-a scurs la discreția gazdelor, aceștia reușind să restabilească egalitatea cu 3 minute și jumătate scurse din sfertul 4, scor 55-55. Bihorenii s-au impus cu un parțial de 21-12 în sfertul decisiv, izbutind într-un final să-și adjudece victoria cu scorul de 72-66.

Punctele echipei învingătoare au fost marcate Denison 24 puncte, Nicoară 14, Dillon 9, Franklin 7, Popescu 6, Subotic 6, Țibârnă 3 și Comagic 3. De cealaltă parte, de la Pitești au înscris Tutt 20 de puncte, Durkovic 11, Barac 11, Barro 10, Sinadinovic 9, Neguț 3, Ulmer 2. 

*Foto: Laura Haraba

21 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    chinuit
    Din nou o victorie chinuita dupa un meci nu tocmai reusit. Devine cronica problema aruncarilor de afara in conditiile unei aparari zona bine pusa la punct. Au ajuns sa dea de 3 Tibarna, Popescu si Nicoara in conditiile in care Markovic este accidentat iar " potentialul shooter " Halik nu reuseste sa-si creeze situatii de aruncare. Sincer, ma intreb pt ce a fost adus ?. Extraordinara prestatialui Denison. Fara el meciul nu se putea castiga

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Fara Hallik meciul de la Medias dadea cu virgula. Si a fost adus pt ca atata vreme cat joaca el si nu tocmai putin timpul, Nicoara are timp sa respire. In plus are momente cu aruncari importante...vezi sf sfertului 3 de la Mures.

      Dincolo de toate faptul ca da Tibarna de 3(in sfarsit!!!) nu mi se pare un lucru, ci chiar foarte bun si o revenire la stilul lui obisnuit de joc. La Otopeni era ceva normal sa incasezi cosuri de 3 de la Tibarna. Nicoara la fel e un jucator care a exersat foarte mult in ultimii ani, el chiar declarand ca vrea sa devina si un aruncator bun...si din ce vad ei cam inscriu, asa ca spor la aruncat. Oricat ai inventa scheme...la un moment dat este apararea aia combinata si orice antrenor iti blocheaza jucatorii importanti la 3 pct.

      cu 10 ani în urmă (22.02.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Halik
      Stiam ca a fost adus pt a putea si Nicoara sa respire putin dar aportul lui mi se pare foarte scazut. Daca in aparare sa zicem ca se descurca desi nu recupereaza prea mult, in atac este foarte putin vizibil. Un 4 cu fizicul lui care se multumeste doar sa aunce de 3 si asta destul de rar e putin. Si pt ca atunci cand " polemizez " cu tine trebuie sa fiu bine informat am verificat ultimele linii statistice ale lui Halik si am dreptate aprox. 10min. 0-3 p, 0 rec., 0 asist. Cam putin pt un strain. Puteau sa aduca unul cu un impact mult mai important in plan ofensiv mai ales ca echipa chiar sufera in acest plan

      cu 10 ani în urmă (22.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      Halik
      Atat a jucat si la cluj...nu am vazut toate meciurile in care a jucat, dar, din cate am vazut imi aduc aminte un singur meci in care a jucat multumitor!

      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    pitestenii
    Au aratat ca o echipa solida si bine organizata care a controlat meciul pana prin minutul 25. Dupa cum s-au aparat in prima parte nu credeam ca vor pierde. Pacat. In ciuda jocului mai putin convingator, Sapera acorda munute romanilor ; Corpodean, Orbeanu si Negut au primit minute bune si incredere din partea antrenorului. Nu acelasi lucru se poate spune despre Achim....Poate ca lansarea unui jucator roman este mai importanta decat o victorie chinuita si nu prezumtiv loc bun in perspectiva play-off.

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014)
    • tzontzolino:

      :)
      Serios? Prefer Pitestiul sa castige partide si la 1 punct diferenta dar sa termine macar pe un loc play-off. Nu vezi ce romani avem in echipa! Echipa are nevoie de victorii nu romani care la prima oferta din afara au si plecat!

      cu 10 ani în urmă (22.02.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      play-off
      Pitestiul a demonstrat ca merita sa joace in play-off. Este, in momentul de fata, peste Steau, Timisoara si Gaz Metan.
      Dupa opinia mea Sapera a demonstrat ca este antrenor si stie sa construiasca o echipa. Ce parere ai de Ulmer care a jucat 23 min. si nu s-a vazut.

      cu 10 ani în urmă (22.02.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    a win is a win...
    Salutare... incetul cu incetul cred Oradea ar fi cazul sa inceapa sa construiasca un centru cardiologic ultra modern cu o capacitate foarte mare, caci cu asemenea meciuri (si au fost destule in acest retur) oradenii vor avea nevoie cu siguranta. Un lucru este cert: acest meci nu a fost unul reusit. S-a vazut oboseala pe baieti, in special la multitudinea aruncarilor din pozitii foarte bune si ratate. Nu am vazut de multa vreme atatea in&out-uri intr-o partida. De acord cu prietenul nostru un moldovean ca a fost meciul lui Sean. Am insa senzatia ca Achim a orchestrat o schimbare la fata a echipei la pauza, dandu-si seama ca ofensiva scartaie si punand mai mult accent pe aparare, schimband din om la om (predominant in prima jumatate) la o aparare combinata foarte agresiva, surprinzand cu zona pressing in sfertul 3. Si din nou a functionat. De asemenea un aport semnificativ au avut si suporterii... atmsofersa de la Antonio Alexe trebuie traita... nu e acelasi lucru la televizor. Am senzatia ca Pitestiul va prinde un loc de play off dar le va fi foarte greu avand in vedere banca scurta. Bravo CSM!!!

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Tomy,
    incetul cu incetul,jucatorii nostri ar trebui sa inceapa sa joace ceva mai bine .Daca nu l-ar avea pe Achim care-i scoate in momente dificile,ar fi vai si amar.Bine ca nu ne-a batut Pitestiu, cas nu mai aveau mult.Si nu in ultimul rand suporterii care ii sustin.Nu e singurul meci slab si ma astept sa fie ultimul.

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    exagerat
    Cred ca Sapera exagereaza cu minutele acordate romanilor. Orbeanu are meciuri intregi cand nu marcheaza nici un punct, in schimb este fortat cate 10-15 min. Se vede campania nu foarte buna de transferuri, atuni cand s-au adus 5-6 jucatori romani de valoare indoielnica in loc sa fie adusi 1-2 de valoare. E un nonsens sa renunti la Dani Popescu si la Popa Calota si sa ii aduci pe Corneanu, Orbeanu, Dogaru ...

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe soreli :

    Oare ?
    Am impresia ca lui Achim i s-au cam terminat schemele . Incepe sa-si faca viata grea la Oradea . Noroc cu Franklin si cu Popescu ca i-au mai adus aminte cateva. mi se pare cam plafonat Achim asta . Ar fi cazul sa mai produca si el ceva ptr. municipalitate pentru ca sunt sigur ca a fost platit corespunzator pana acum . Nu va enervati , glumeam si eu !!

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Despe meci
    Un meci aprig discutat in care iarasi ne-am scos e final. Felicitari echipei din Pitesti care ne-a surclasat astazi in prima jumatate de meci si care ne-a dominat la recuperari cum nu am mai fost dominati de ani de zile. Sapera un mare domn in comportament felicitari intr-adevar un antrenor de mare viitor. In schimb Ziguli senior acelasi badaran ca de obicei. Astazi ne-a scos Denison iar nicoara desi a dat 14 puncte ea sa ne ingroape - azi pur si simplu nu a fost ziua lui, atatea ratari de langa anou nu a avut tot returul. Felicitari CSM pentru victorie dar asteptam mult mai mult ca si joc. Felicitari Pitesti pentru jocul prestat si meitati sa jucati in PO anul acesta.

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    Sapera
    Mie imi place mult acest antrenor, a constriut o echipa foarte buna, avand la dispozitie (asa cum s-a mai spus) jucatori romani nu extrem de valorosi. Ca o paranteza, Orbeanu s-a aparat foarte bine si cu multa daruire, e clar ca vrea sa profite de sansa care i se ofera. Faptul ca Sapera le ofera minute acestor jucatori, e ceva normal, s-au apus demult vremurile in care in lnbm se puteau castiga meciuri importante in 5-6 jucatori.
    Referitor la jocul nostru: am scos-o la capat (din nou!) dupa un joc mai putin convingator si un procentaj dezastruos la 3p. Ma intreb de cate ori mai merge ulciorul la apa? :)

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Achim
    Sincer mi s-a parut deplasata decizia de time out a lui Achim cu 2,5 secunde inainte de final. Geniala reactia lui Sapera.

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014)
    • CSM CSU Oradea Tomy:

      time out
      Avand in vedere pozitia mea in sala meci de meci am un raspuns la aceasta alegatie: Achim nu a cerut nici un time out. Gesticula ca de fiecare data cand vrea sa transmita ceva jucatorilor din teren iar unul dintre arbitrii (nu am fost exact cine) probabil a interpretat gresit vre-un gest si a fluirat time out... Apoi Achim s-a deplasat la masa oficiala spunand ca el nu a cerut nici un time out... insa a fost trimis la propria banca... asa ca s-a asezat in mijlocul baietilor si le-a vorbit. Atat. O simpla greseala.

      cu 10 ani în urmă (22.02.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    interesant
    Ar fi interesanta o reeditare a meciului in play-off locul1 cu 8 In privinta lui Hristu Sapera doar trei cuvinte de zis: JOS PALARIA HRISTU!

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014)
    • CSM CSU Oradea Tomy:

      revansa? :)
      Salut... intr-adevar ar fi un duel interesant intre doi antrenori romani, tineri, foarte buni... insa mai degraba de pe locurile 3 si 6. As putea spune cu toata nadejdea ca Pitestiul va termina pe locul 6, insa nu pot fi la fel de sigur de Oradea pe locul 1, caci diferentele cu Asesoft, Sibiu, Cluj si Mures sunt nesemneficative pe langa ecartul de consistenta in joc dintre Pitesti si Energia, Timisoara sau Craiova. Insa cred ca subiectul este prematur.

      cu 10 ani în urmă (22.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      calcule
      Ai dreptate, e prematur sa discutam acest subiectdar cred ca etapa viitoare s-ar pute lamuri citeva lucruri in privinta play- off-ului Daca Timisoara si Steaua vor pierde cu Oradea , respectiv Mures cred ca vor iesi din calculele play-off-ului In plus va fi un meci care pe care Pitesti-Rovinari plus Craiova-Sibiu Oricum va fi un campionat foarte echilibat si cred ca si in play-off vor fi surprize

      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat :

    libere ?!

    Ce parere aveti de faptul ca ratam nepermis de mult de la libere ? Devine exasperant deja ! Chiar nimeni nu incearca rezolvarea lor ?????

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești BasketballFan :

    Time out
    Tomy sa stii ca nu ai dreptate in ceea ce priveste time out-ul lui Achim.La tv. s-a vazut clar cum antrenorul Oradei a facut semnul de time out la masa oficiala.

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    • CSM CSU Oradea Florin4D:

      Mult zgomot pentru nimic
      Si eu cred ca Achim a cerut time-out-ul in mod voit. A fost dreptul lui, face parte din joc si mai important, nu e prima data cand el apeleaza la asemenea lucruri, insa nu o face tocmai neprovocat. Eu personal le consider 100% normale, indiferent in ce moment al jocului vin si in ce context, prefer oricand tehnicieni care isi exprima anumite frustrari si trairi la cald prin asemenea gesturi.

      Nu vad cu ce e mai lipsit de eleganta faptul ca un ceri time-out, fata de ideea de a le solicita jucatorilor sa faulteze adversarul care repunea mingea si care are +4, cu o secunda inainte de finalul jocului. E clar ca reactia lui a fost un raspuns la faultul ce-l ordonase Sapera.

      Ok, doresti ca echipa sa lupti pana in ultima clipa, absolut admirabil, insa luptam si noi, iar time-out-ul a considerat antrenorul nostru ca face parte din aceasta lupta. Nu ai nici un drept sa te miri, tu ca adversar, din punctul meu de vedere.

      NO BIG DEAL, una peste alta consider Pitestiul o echipa foarte buna care nu are nici un motiv sa isi faca griji privind prezenta in play-off. Sapera face o treaba excelenta la Pitesti si daca i se va acorda credit si rabdare, poate duce echipa din nou in cupele europene in sezonul viitor, sau cine stie, poate chiar si in acest an prin intermediul Cupei Romaniei, o competitie in care toate cele 4 formatii au 25% sanse de a castiga.

      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!