Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă Meciul 4 și trimite finala în decisiv

Radu Bărăian

Radu Bărăian
08.06.2014

Liga Naţională

Play-off

Finala - Meciul 4

87-81

Arena "Antonio Alexe" Oradea

 2-2 Statistică  2-2

CSM Oradea a învins CSU Asesoft Ploiești în Meciul 4 al finalei Ligii Naționale de Baschet, scor 87-81 (22-26, 22-27, 26-13, 17-15). În urma acestui rezultat, orădenii au izbutit să trimită finala din LNBM în decisiv, meci care se va disputa la Ploiești. 

Ambii antrenori au folosit aceleași garnituri de start cu care au început și partida de ieri. Mai exact, Achim a început disputa cu  W. Franklin, D. Dillon, V. Subotic, T. Nicoară și S. Denison, în timp ce Arnautovic i-a trimis în teren pe B. Popovic, A. Mohammed, J. Flowers, C. Burlacu, respectiv G. Lee.

Primele 10 minute ale confruntării din Arena „Antonio Alexe” au fost extrem de echilibrate, cele două combatante mergând cap la cap pe parcursul întregului sfert. La jumătatea actului de debut, tabela înregistra 12-10 în favoarea amfitrionilor. Peste alte 2 minute și jumătate, CSM Oradea și CSU Asesoft Ploiești se aflau la egalitate, scor 17-17. Cu toate acestea, pe final de sfert oaspeții au reușit să se desprindă ușor pe tabelă, scorul după 10 minute scurse din joc fiind 22-26.

Jonte Flowers a deschis sfertul al 2-lea cu un coș marcat din afara semicercului, 22-29, iar în replică Dillon și Țibîrnă au marcat fiecare câte 2 puncte. Astfel, după un minut scurs din actul secund scorul era 29-26 în favoarea prahovenilor. În timp, cu pași rapizi și siguri, formația vizitatoare s-a distanțat de Oradea la 11 puncte, 33-44. Până aproape de finalul celei de-a doua secvențe, diferența de 11 puncte s-a majorat la 12, 41-53, însă, cu câteva secunde înainte de pauza mare, Titus Nicoară a reușit un coș de la mare distanță, iar echipele au intrat la vestiare cu 44-53.

Roș-albaștri au intrat hotărâți în sfertul cu numărul 3 să recupereze ecartul ploieștenilor. După un minut și jumătate trecut din acel act 3, CSM Oradea a venit la 6 puncte în spatele echipei din Ploiești, scor 49-55. La jumătatea secvenței diferența de 6 puncte se menținea pe tabelă, 56-62, iar peste alte 120 de secunde inevitabilul s-a produs, orădenii egalând campioana en-titre la 62. Nu doar că au egalat, chiar au trecut în avantaj 64-62. Baschetbaliștii pregătiți de Cristian Achim au continuat jocul bun pe ambele faze ale jocului, reușind să se impună în actul de după pauza mare cu un parțial de 26-13, iar scorul era 70-66 pentru aceștia.

Sfertul decisiv se anunța a fi unul incendiar. Diferența de 4 puncte consemnată între cele două echipe înaintea ultimelor 10 minute de joc rămânea intactă chiar și după  4 minute scurse din ultimul act, 75-71 pentru formația gazdă. Franklin, Dillon și Nicoară au reușit să mărească avantajul amfitrionilor la 7 puncte, 81-74, scor înregistrat cu aproximativ 4 minute înainte de finalul întâlnirii. Ante Krapic cu o liberă marcată și Bojan Popovic cu 2 libere marcate au făcut ca scorul înainte cu 1:34 minute de finalul întâlnirii să fie 81-77 pentru Oradea.  Bogdan Țibârnă a marcat 2 puncte de sub panou, 83-77, iar ultimul minut al meciului a debutat cu un coș de 3 al lui Flowers, 83-80. La faza următoare, același Țibârnă a marcat încă 2 puncte, scor 85-80, când tabela arăta 26 de secunde rămase din partida cu numărul 4 a finalei. Într-un final, CSM Oradea a învins CSU Asesoft Ploiești cu 87-81. 

Marcatori

CSM Oradea: T. Nicoară 21 puncte (12 rec), S. Denison 16, W. Franklin 11 (6 rec, 5 p.d.), V. Subotic 11 (6 rec), D. Dillon 9, R. Markovic 8 ( 5 p.d.), B. Țibârnă 6, respectiv D. Popescu 5. 

CSU Asesoft Ploiești: J. Flowers 17, G. Lee 16, A. Mohammed 12 (6 rec), C. Burlacu 10, F. Adamovic 8, A. Krapic 7 (5 rec), B. Popovic 7, L. Szijarto 2 și A. Guțoaia 2. 

Meciul decisiv se va juca în Sala „Olimpia” din Ploiești, joi, 12 iunie. 

*Foto: Răzvan Păsărică

22 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova JAMES :

    FELICITARI !!!
    BRAVO ORADEA ! O ECHIPA FRUMOASA, UN PUBLIC EXTRAORDINAR ! AM O RUGAMINTE...LA PLOIESTI NU VREAU SA MAI AM EMOTII. REPETATI MECIUL 1 DIN FINALA !!! MULT NOROC !

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Bravo !
    Felicitari echipei si publicului, chiar daca va fi greu totul se joaca, mergeti cu mare incredere ca sansele sunt egale, mai ales daca nu se mai fac greselile de ieri, iar apoi ce bucurie mai mare ar putea fi decat sa castigi campionatul la spurcati acasa...

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    V
    Noi, publicul, ne-am dorit mai mult Victoria!:))
    muuult mai muuult
    Hai CSM! Se poate, se poate, cu orice adversitate!

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    bravo Oradea !!!!
    in ciuda faptului ca sa furat fara rusine, cel putin 20 de faze, capul rautatilor fiind din nou Ciulin, Oradea a batut. Daca la Ploiesti se vor mobiliza la fel, eu nu zic ca pot castiga campionatul, dar pot sa aduca ceva suspendari arbitrilor. Va fi macel, cereti arbitrii straini, nu fiti fraieri, aveti o sansa unica sa luati campionatul.

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    de senzatie
    Felicitari!!! Sincer, nu prea aveam incredere ca Oradea mai poate reveni dupa pauza mare dar la meciul 4 totul s-a terminat cu bine!

    Va fi EXTRAORDINAR DE GREU la Ploiesti dar n-ar fi prima surpriza din sport. Pe langa "veteranii" deja Nicoara, Franklin sau Subotic, pe final chiar m-a surprins TTabarna. Cred ca si datorita lui s-a castigat meciul. 2 cosuri pe final, EXACT CAND ERA NEVOIE!

    Despre arbitraj... in general bun. A fost o gresala a lui Ciulin, fault fluierat la Franklin cand s-a vazut clar ca atinsese doar mingea si o furase unui ploiestean. Au si fost ratate ambele libere asa ca nu conteaza. Credeam insa ca pe modelul Banica trag arbitrii pentru asehoti 3 - 4 faze exact cand trebuie dsa-i repuna pe linia de plutire si apoi arbitreaza impecabil. in fericire, n-a fost asa!!!

    Despre asehoti, ce sa spun. Nu pot sa-i laud. Ar merita, mai ales pentru meciurile 2 si 3, dar mai intai ar trebui sa-si ceara scuze pentru toate titlurile - cel putin 6 la numar - pe care le-au furat, nu le-au castigat

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Cinste CSM Oradea!
    Bravo Oradea cinste voua si tuturor suporterilor prezenti in sala, suporteri care au facut o atmosfera de senzatie! Un meci superb, cu adrenalina si intoarceri de situatie asa cum trebuie sa fie un meci de finala intre cele mai bune doua echipe din campionat. Respect Asesoft pentru daruire si efort, azi nu a fost sa fie, azi Oradea a jucat mai bine si a invins meritat. Abia astept meciul decisiv, fie ca cei mai buni sa invinga!

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    arbitraj nepartinitor
    Se pare ca memoriul conducerii CSM Oradea a dat roadele scontate si am avut parte de 2 meciuri cu finaluri diferite dar cu un arbitraj nepartinitor (cu greseli inerente dar neintentionate) deci daca se vrea se poate si arbitra corect un meci de baschet in Romania chiar daca una din echipe este Asesoft.

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Arbitraj
      Intradevar, greseli neintentionate, in trecut au fost adevarate jafuri, acum de ceva timp s-a mai schimbat, nu se mai preteaza chiar asa, sper sa o tina tot asa.
      Mai ramane caracterul unora de la asesoft, dar cei 7 ani de acasa nu mai pot fi recuperati...

      cu 9 ani în urmă (08.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    asa da
    Cam asa arata o finala de campionat cu un arbitraj (aproape) ok. Intr-adevar acel steal al lui Franklin fluierat gratuit a fost deranjant dar ne-a ajutat in mod paradoxal. In acel moment intreaga sala a explodat iar echipa a fost sustinuta intr-o maniera entuziasmanta pana la final.

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    Victorie CSM
    Nu stiu dar ceva sa intamplat la pauza mare parca baietii nostri au fost sa zic asa "injectati" ca au intrat pe teren cu totul si cu totul cu o alta atitudine ceea ce intradevar pare de nerealizat ceva incedibil dar am putut urmari cu toti ca acei INCREDIBIL poate fii depasit ceea ce de altfel sa si intamplat.....Bravo CSM LUPTAM LA VICTORIE ......si LA CAMPIONAT

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dwade :

    Felicitari Oradea!
    Hai ca se poaaaate!!! Hai Oradea! Sper sa va arbitreze Ciulin ca baiatul asta nu mai fura demult!

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    Hai CSM!!!
    Fratilor bafta in decisiv!

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    2500
    Salutare... daca in meciul 3 la 68-68 Arena Antonio Alexe spera... in meciul 4 la 62-62, 2500 de pasiuni au transpirat impreuna cu jucatorii pentru o victorie meritata, muncita si pana la urma obtinuta de CSM! Din nou Dani Popescu a sunat trezirea, Titus a readus egalitatea pe tabela, Sean a fost artizanul desprinerii dupa niste pase exacte de la Vuja si Rade... iar Bogdan si Will au inchis tabela fiind prolifici exact atunci cand a trebuit... iar Oradea s-a bucurat pentru aceasta victorie ca niciodata... poate aceasta energie fantastica va fi destul combustibil pentru decisiv... vom vedea... insa CSM a demonstrat ca poate jucat baschet la un nivel la care sa merite sa castige campionatul. Totul depinde de atitudine! Hai CSM!

    cu 9 ani în urmă (09.06.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    incredibil
    vad ca multi au vazut ca s-a arbitrat corect, e incredibil cum 2 comentatori hoti, nu le pot numi altfel, pot sa influenteze atat de mult lumea, care si crede ca s-a arbitrat corect.
    Cereti arbitri straini, daca nu o sa va para rau.

    cu 9 ani în urmă (09.06.2014) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    super
    Mi-a placut mult faza in care Halik l-a faultat de doua ori (inutil) pe Krapic,parca,s-a dat fault cu libere,iar sala striga cu frenezie "Hotii,hotii...". De nota 10,pentru 10.

    cu 9 ani în urmă (09.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Banuiesc ca 67 vine de la anul nasterii sau asa se vrea, postul asta este specific unui mucos de 13-15 ani!

      cu 9 ani în urmă (09.06.2014)
    • YMCA alin67:

      bun simt
      Ca nu ai bun simt e clar,nu am inteles totusi daca nu ti-a placut faza sau daca apreciezi scandarile salii (sau ambele). Sau poate trebuie ca toti sa laudam minunata atmosfera,altfel nu mai avem voie sa postam.

      cu 9 ani în urmă (09.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Ok, lasa faza si analizeaza comentariul tau!

      cu 9 ani în urmă (09.06.2014)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    altfel
    Eu m-am referit la un moment al meciului si la o reactie nejustificata si nu la comentariile tale,pe care de multe ori ma abtin sa le caracterizez. Nici eu nu tin cu Asesoftul, dar "cruciada" asta mi se pare penibila. Ideea era ca DA, si la Oradea si la Cluj se striga "hotii", si la Oradea si la Cluj se injura,si de multe ori fara motiv,ca ORIUNDE IN ROMANIA. Daca Oradea a jucat frumos si a castigat, daca publicul a cantat si si-a incurajat echipa (bravo lor) nu inseamna ca rebuie sa ne ridicam toti si sa aplaudam ca la congres si sa "ascundem sub pres" aspectele negative.

    cu 9 ani în urmă (09.06.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @alin67
      Singura injuratura care am auzit-o a venit din partea lui Iacobescu si era doar minutul 4 al meciului.
      Arbitrajul a fost ok. Au fost greseli dar in niciun caz intentii. Referitor la scandari, sunt de acord ca la acea faza au fost exagerari dar daca nu ai fost in sala anul trecut la semifinale nu ai cum sa intelegi ca indiferent cand de impartial ar fi Ciulin, la Oradea va fi huidut si deciziile lui vor fi contestate.
      Nu spun ca sunt de acord ci ca inteleg.

      cu 9 ani în urmă (10.06.2014)
    • YMCA alin67:

      ok
      Ma bucur ca intelegi,dar sa stii ca la TV injuraturile se "vad" mai bine decat se aud in sala.

      cu 9 ani în urmă (10.06.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    din pacate e regie si film
    erau prea calmi iacobescu si arnautovic. se pregateau inca din timpul meciului pentru decisivul de la ploiesti. ma asteptam sa castige oradea. asta asa, ca sa nu se sara in sus, ca arbitrii ar tine cu ei (ca doar au pierdut 2 matchuri). sunt convins ca vor bate la ploiesti, asa cum au facut-o si cu clujul...si daca va fi nevoie arbitrii vor iesi la rampa din nou, fluierand faulturi numai de ei vazute, in special la pivotii echipei bihorene. daca ploiestiul va fi in avantaj, arbitrajul se va mentine in limita acceptabilului. oricum, din punctul meu de vedere, daca s-a ajuns la matchul 5, prima sansa o are din pacate ploiestiul, joaca acasa, au un lot valoros si nu cred ca se va intampla vreo minune. filmul asta l-am mai vazut cu totii doar...

    cu 9 ani în urmă (10.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!