Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă cu lejeritate pe terenul celor de la SCM Timișoara

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
16.03.2019

oradea

CSM Oradea se impune, în deplasare, în duelul contra SCM Timișoara, după un meci dominat de la început până la final, în care gazdele au fost la conducere doar în sfertul 3, timp de mai puțîn de 3 minute, scor final 83-90.

Primii 5:                                                                                                                                          

SCM Timișoara: Dragoș Diculescu ll Vladan Vukosavljevic ll Brandon Randolph ll Sherwood Brown ll Marko Stojadinovic

CSM Oradea: Kris Richard ll Bobe Nicolescu ll Giordan Watson ll Arturas Valeika ll Dragan Zekovic

Secvența inaugurală  a început cu două coșuri rapide reușite de orădeni, urmând ca timișorenii să înscrie și ei primele puncte ale partidei. După un joc ofensiv fără greșeală arătat de Kris Richard, Marko Stojadinovic și Dragoș Diculescu o duc pe SCM Timișoara la conducere după două aruncări de la mare distanță consecutive, scor 12-8.

Cu un deficit de 4 puncte, CSM Oradea preia controlul asupra meciului și reușește un run spectaculos de 13 puncte, avându-i că protagoniști pe același Kris Richard, Bobe Nicolescu și Dragan Zekovic, scor 14-23. Cătălin Baciu oprește seria oaspeților printr-un dunk , iar partida se menține echilibrată, până când Marc Carter stabilește avantajul oradenilor după primele 10 minute, printr-o aruncare din afara semicercului, pe buzzer-beater, scor 20-28.

Sfertul secund îl are în prim-plan pe același Marc Carter, care înscrie primele puncte, urmat de Dragan Zekovic, iar în răspuns, Cătălin Baciu ia jocul pe cont propriu și înscrie două coșuri consecutive, scor 24-32. Elevii lui Cristian Achim continuă să domine această partidă, iar după un șir de ratări de afara ale echipei, Bobe Nicolescu înscrie o triplă, scor 28-41.Vladan Vukosavljevic încearcă să reducă din diferență prin două libere înscrise, iar Dragoș Diculescu profită imediat de un turnover al lui Arturas Valeika și înscrie și el de la mare distanță, scor 33-43.

Bobe Nicolescu își trece în cont încă o triplă, iar Giordan Watson pune pe tabelă ultimele puncte ale primei reprize, stabilind un avantaj de 15 puncte al orădenilor, scor 35-50.

La întoarcerea de la vestiare, bihorenii continuă același ritm alert și debutează printr-un run de 6 puncte reușit de trio-ul Richard-Zekovic-Valeika. Brandon Randolph și Vladan Vukosavljevic încearcă o revenire pentru gazde. Aceștia sunt singurii marcatori ai timișorenilor timp de mai mult de jumătate de sfert, bifând și câte o triplă fiecare, însă ca și până acum, jucătorii de la CSM Oradea au răspuns pentru orice, și dau replica prin aruncările de la mare distanță ale lui Giordan Watson și Nikola Markovic.

După câteva reușite ale elevilor lui Cristian Bota, Arturas Valeika face spectacol în Sala Constantin Jude și înscrie două dunk uri spteaculoase pentru oaspeți, acestea fiind și ultimele puncte ale sfertului, lucru cauzat de o serie destul de lungă de ratări de ambele părți, scor 53-71.

Secvența finală bifează un început promițător pentru gazde, care înscriu două coșuri consecutive prin Brandon Randolph și Nikola Pesakovic și reduc, astfel, diferența la 14 puncte. După un timp de odihnă solicitat de Cristian Achim, Bobe Nicolescu obține greșeala personală a lui Dragoș Diculescu pe o aruncare de la mare distanță, însă acesta  ratează toate cele 3 libere.

Atmosfera devine una extrem de tensionată în Sala Constantin Jude, moment în care începe un concurs al aruncarilor din afară semicercului, începând cu Brandon Randolph, urmat de Vladan Vukosavljevic  și Dragan Zekovic, cel din urmă reușind și un capac spectaculos asupra lui Nikola Pesakovic, scor 65-76. După alte câteva atacuri ce le mai ofereau speranțe gazdelor, Muhamad Pasalic își trece în cont prima triplă a meciului și reduce la tăcere publicul timișorean.

Brandon Randolph scade din diferență după două reușite consecutive din afara semicercului, iar Sherwood Brown marchează primele sale puncte din acest meci, în două atacuri consecutive, moment în care SCM Timișoara se apropie la doar 8 puncte de bihoreni.

Cu 10 secunde înainte de finalul partidei, Cătălin Baciu devine al treilea jucător în double-digits pentru echipa sa, iar Bobe Nicolescu stabilește scorul la finalul celor 40 de minute, după o liberă marcată, scor 83-90.

De la CSM CSU Oradea s-au remarcat: Dragan Zekovic cu 19 puncte (1x3), 3 recuperări și o pasă decisivă, Kristopher Jameil Richard cu 15 puncte și 3 recuperări și Bogdan Nicolescu cu 14 puncte (2x3), 3 recuperări și 2 pase decisive.

De partea cealaltă s-au remarcat Brandon Randoplh cu 24 puncte (4x3), Vladan Vukosavljevic cu 19 puncte (2x3), 5 recuperări și 2 pase decisive și Catalin Lucian Baciu cu 10 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

 

*SURSA foto: facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!