Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă ultimul meci al etapei a 3-a

Adrian Micinic

Adrian Micinic
13.10.2013

92-63

 

3-0 Fișa meciului 1-2

CSM Oradea a depășit pe Timba Timișoara, scor 92-63, în cadrul ultimului meci din etapa a 3-a în Liga Națională de baschet masculin - ediția 2013/14. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe din oradea, în cursul serii de duminică (13.10).

Partida a început cu două reușite de la distanță pentru formația oaspete, care s-a desprins la 8-3 în primele trei minute de joc, perioadă în care CSM-ul a avut dificultăți la finalizare. Lucrurile s-au schimbat radical din mers, gazdele realizând un parțial de 14-0 cu care s-au desprins practic în mod decisiv. În continuare diferența de aproximativ zece puncte s-a păstrat constant, în primul act ieșind la rampă, pe finalizare, cu precădere Nicoară și Dillon. În replică, Timba a avut dificultăți la interior, iar jocul colectiv a suferit serios în condițiile în care Bridgewaters și-a asumat multe mingi, lucru care s-a întâmplat pe tot parcursul meciului. De asemenea, Lawrence a aruncat cu generozitate, însă nu a punctat deloc din acțiune în primele zece minute de joc. La capătul primei secvențe scorul era de 29-19.

În secvența a doua Markovic, Subotic și Popescu au conectat de la mare distanță, lejeritatea în execuții a primilor doi fiind de-a dreptul dezarmantă. Replica vine de la același tandem al Timbei, însă formația pregătită de către Cristian Achim a controlat jocul și tabela de marcaj. Popescu înscrie ultimul coș al reprizei, irosind libera suplimentară. La jumătatea întâlnirii scorul era de 56-37.

Nicoară marchează în debutul reprizei a doua, după care Denison și Franklin finalizează din apropierea coșului. Denham Brown punctează de la distanță, dar Subotic izbutește același lucru pentru amfitrioni. Aceștia se desprind la peste 20 de puncte, diferență pe care au menținut-o până la finalul jocului. În continuare Nicoară înscrie din spatele semicercului, iar Franklin cu două execuții individuale de mare efect la interval scurt de timp. Timba mizează foarte mult pe acțiuni individuale, lucru care nu o ajută. Astfel, cu zece minute înainte de final scorul era de 77-50.

În actul decisiv gazdele măresc ecartul dincolo de 30 de lungimi. Markovic semnează două triple chiar în deschiderea acestei perioade de joc. Este momentul în care ambii antrenori își trimit rezervele pe teren. Andrei Ciordaș punctează, auzindu-și numele scandat la scenă deschisă. De altfel, reușita acestui jucător a consemnat cea mai mare diferență, de 36 puncte. Păcurariu și Pătru punctează pentru Timba, însă rezultatul final este stabilit de același Ciordaș.

Remarcați
CSM Oradea - Subotic 17 puncte, 6 recuperări, Nicoară 15 puncte, 7 recuperări, Markovic 15 puncte
Timba Timișoara - Bridgewaters 18 puncte, 4 pase decisive, Lawrence 9 puncter, Tasic 8 puncte, Brown 7 puncte, 10 recuperări

În urma acestui rezultat CSM Oradea are 3-0 la general și se menține pe primul loc al clasamentului. În schimb, Timba are 1-2 la general.

6 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Oradea
    Felicitari,dar sper sa va intrerupem parcursul bun etapa viitoare!
    Am o curiozitate, pentru oradenii care ar cunoaste situatia:in conditiile existentei a 5 romani buni de la loturile nationale,la ce se(sau cine il)pastreaza un balast ca Pasca?

    cu 10 ani în urmă (14.10.2013)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      Pasca
      Dupa parerea mea nu e balast, ne-a ajutat mult in primul an in care a venit, acum joaca foarte crispat deoarece vrea sa faca prea multe in putinul timp pe care il are. Si ca sa iti raspund la intrebare eu cred ca este un excelent om de vestiar, tine echipa unita si ii incurajeaza pe toti.

      cu 10 ani în urmă (14.10.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Pasca
      Dupa cum suna raspunsul tau,cred ca esti Pasca undercover(glumesc!sau poate nu...).In fine,ti-am inteles punctul de vedere,poate oi avea dreptate,eu unul nu-s deloc convins si respectiv cred ca avem cu totii dreptul la opinii personale.Si sincer,chiar nu ma sperie sau impresioneaza un dislike pentru baiatu'.....

      cu 10 ani în urmă (14.10.2013)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    Rares
    Te inseli amarnic. Rares e un bun aparator si, dupa cum spunea cata mai sus, e un om de echipa. Intr-adevar exista o anumita crispare in jocul celor care sunt folositi mai putin, dar asta nu inseamna ca sunt balast.
    Daca e sa folosim totusi termenul, acela ar trebui atribuit unui alt jucator al carui nume nu vreau sa il dau.
    Legat de urmatorul meci, fie ca cea mai buna echipa sa castige! Adica CSM Oradea... :P

    cu 10 ani în urmă (14.10.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      acelasi subiect
      In curand(max 2 ani)o sa se retraga aproape toti veteranii romani pe umerii carora stau acum majoritatea echipelor,vom vedea atunci care dintre romanii ramasi vor deveni piese de baza in LNB si tot atunci vom avea un raspuns clar in privinta valorii lor si de ce sunt tinuti pe la echipe.

      cu 10 ani în urmă (14.10.2013)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Pot eu sa numesc acest jucator: Hora pe care il asteptam sa creasca de vreo 5 ani si el o tine tot cu spritul. A incercat Achim in amicale sa joace cu el pozitia 2 pentru ca nu are sange in instalatie sa joace 1 dar si atunci cand avea sansa sa joace el era la chefuri. Pacat ca se plateste acest salar indiferent cat de mic e.

    cu 10 ani în urmă (14.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!