Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea primește vizita Timbei în ultimul joc al etapei a 3-a

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.10.2013

Liga Națională
Masculin

 

Etapa a 3-a

 

Arena Antonio Alexe
Oradea

2-0 Fișa meciului 1-1

CSM Oradea primește vizita Timbei Timișoara într-un meci care va trage cortina peste etapa a 3-a a sezonului regulat în Liga Națională de baschet masculin. Partida va avea loc la Arena Antonio Alexe, în cursul serii de duminică (13.10), cu începere de la ora 19:30. Partida este în direct la Digisport.

Este un meci între două echipe cu statut diferit și cu două alcătuiri radical diferite prin prisma profilului fiecărui jucător în parte. Acest lucru are un efect vizibil și asupra stilului de joc pe care protagonistele acestei partide îl abordează.

Fiind la început de sezon, perioadă în care oscilațiile în joc sunt vizibile și normale în baschetul dezvoltat de fiecare echipă în parte, șansele unui joc atractiv și de ce nu echilibrat, sunt destul de bune. Desibur, CSM Oradea dispune de avantajul terenului propriu, al unui joc colectiv ale cărui principii sunt sănătoase (dar la care mai este foarte mult de lucru pe ambele faze), al statutului și probabil al valorii individuale. 

Totuși, la capitolul din urmă nu trebuie minimalizat nivelul de joc la care pot să evolueze Denham Brown sau David Lawrence. În plus, noile achiziții ale Timbei se anunță interesante. Desigur rămâne de văzut în ce măsură pot aceștia să performeze în Liga Națională.

Ambele echipe vin după victorii obținute la mijlocul săptămânii. CSM Oradea s-a impus clar la Sibiu, scor 91-74, într-un meci în care a avut emoții doar în prima repriză. În schimb, Timba a spulberat o echipă a lui Farul Constanța care nu are ce să caute în primul eșalon baschetbalistic al țării. Victoria este victorie și aduce un moral bun bănățenilor.

În plus, speranțe pentru un joc echilibrat există în condițiile în care ultima confruntare directă între aceste echipe, care a avut loc chiar la Arena Antonio Alexe, a fost decisă în ultima secundă de o aruncare de la semidistanță a lui William Franklin. Referitor la bilanțul confruntărilor directe trebuie notat faptul că CSM-ul are două victorii din tot atâtea partide disputate în compania Timbei.

Brigada de arbitri a meciului este vorbată din Ciprian Stoica, Bogdan Podar și Adrian Habor. Comisar delegat de FR Baschet este Viorel Constantinescu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    podar=csm oradea
    Asta mic, uscat, scutit de educatie fizica, arbitreaza accidental Oradea etapa d etapa

    cu 10 ani în urmă (12.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!