Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea primește vizita celor de la BCM U Pitești

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
01.03.2019

pasalic

CSM CU Oradea urmează să joace pe teren propriu împotriva celor de la BCM U Pitești, într-un meci ce va conta pentru etapa a 5-a a Grupei Roșii din LNBM. Întâlnirea va avea loc sâmbătă, 2 martie, începând cu orele 17:00.

Înainte de pauza meciurilor echipelor naționale, BCM U Pitești a reușit să învingă SCM Timșoara după o partidă extrem de disputată, scor 86-85. Octavian Popa-Calotă a avut șansa de a înscrie coșul victoriei pe buzzer, însă a aruncat cu o secundă prea târziu.Marcatorul principal al piteștenilor a fost Ivan Siriscevic, autorul a 18 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, totalizând pentru un indice de eficiență de 19.

De cealaltă parte, orădenii vin dupa o înfrângere dureroasă pe terenul celor de la U-BT Cluj Napoca, scor 73-71, rezultat final stabilit de același Kyndall Dykes, jucător decisiv, până acum, în ”Top 6”, pentru elevii lui Mihai Silvășan.Cel mai important jucător al celor de la CSM CSU Oradea a fost Kris Richard, marcatorul a 24 de puncte, la care a adăugat 9 recuperări și 2 pase decisive, pentru un indice de eficiență de 22.

În ceea ce privește întâlnirile directe, în prima fază a campionatului,  elevii lui Cristian Achim și-au adjudecat ambele partide.

Pe teren propriu, BCM U Pitești a fost învinsă la o diferență de 20 de puncte, scor 81-101. Principalii realizatori ai celor doua echipe au fost: Maksim Sturanovic(12 puncte, 9 recuperări) si Kris Richard( 21 de puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive). Pe teren propriu, CSM CSU Oradea s-a impus la o diferență de 6 puncte, scor 82-76. În această partidă s-au remarcat Dragan Zekovic( 18 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă) și Tony Bishop( 18 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă).La general, aceștia conduc cu 26-12.

De asemenea, loturile ambelor echipe au suferit o serie de modificări în ultima perioadă. Mai exact, orădenii s-au întărit cu Marc ”TJ” Carter și Nikola Markovic, după plecările lui Sean Denison și Marcus Ginyard, iar BCM U Pitești va evolua fără Radu Paliciuc, accidentat, dar și fără Jonathan Person, jucător care a reziliat contractul cu alb-violetii în urmă cu doar o zi.În locul acestuia, în cursul acestei zile, argeșeii au anunțat transferul lui Daniel Bailey, jucător ce evoluează pe pozițiile 2 și 3.

În acest moment, CSM CSU Oradea ocupă poziția a 4-a in clasament, cu un bilanț de 10 victorii și 8 infrângeri, în timp ce piteștenii se află pe poziția a 5-a, având 8 victorii si 10 înfrângeri.

Partida va avea loc în Arena Antonio Alexe din Oradea incepând cu orele 17:00 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 4.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!