Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea primește vizita lui Gaz Metan

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
25.10.2013


LNBM

Etapa a 5-a

16:15

 26.10.2013
Arena "Antonio Alexe"
Oradea

 
 3-1  Fișa meciului  2-2

Etapa a 5-a din Liga Națională de Baschet Masculin pune față în față echipele ce au luptat pentru medaliile de bronz în sezonul trecut. Astfel, CSM Oradea și Gaz Metan Mediaș se întâlnesc sâmbătă, 26 octombrie, începând cu ora 16:15. Confruntarea va avea loc la Arena "Antonio Alexe" și va fi transmisă în direct de Digi Sport.

CSM Oradea a suferit etapa trecută, la Craiova, prima înfrângere din acest sezon competițional. Bihorenii au fost surclasați, 69-64, de SCM Universitatea, după ce elevii lui Mandic au întors scorul în ultimul sfert al jocului. Oradea ocupă locul 4 în clasament, cu 7 puncte și la egalitate cu alte 4 formații.

Gaz Metan a avut o misiune mult mai ușoară săptămâna trecută. Medieșenii au trecut fără probleme de "lanterna roșie" a campionatului, Farul Constanța, scor 137-44.  Aceștia au 2-2 la general și sunt pe locul 6, cu 6 puncte, la fel ca alte 5 formații.

La capitolul meciurilor directe, Gaz Metan conduce cu 17-7. Însă, din sezonul 2011/12 până acum, cele două formații și-au împărțit victoriile, fiecare impunându-se pe teren propriu. CSM a câștigat 7 din cele 12 partide pe care le-a găzduit.

Din punct de vedere statistic, Mediașul are procentaje mai bune la aruncări, cea mai mare diferență fiind la libere, unde Oradea are un procentaj de doar 69.9% față de 81.4%, cât are Gazul. În schimb, bihorenii au reușit, în medie, 34 de recuperări pe meci, cu 3 mai multe decât adversarii de sâmbătă, și 17.5 recuperări, cu 1 în plus.

Cei mai buni jucători ai CSM-ului în acest început de sezon sunt Markovic, Dillon, Nicoară. Radovan Markovic este principaul marcator, Dillon cel mai bun pasator, iar Nicoară a reușit cele mai multe recuperări și a fost cel mai eficient.

De cealaltă parte, conducătorii de joc Shiloh și Kemp sunt principalii realizatori ai alb-negrilor. Kyle Shiloh este cel mai bun pasator și, surprinzător, principalul recuperator din formația antrenată de Marcel Țenter. Kemp este lider la puncte marcate și eficiență.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!