Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea suferă prima înfrângere din actuala ediție a play-off-ului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.06.2014

CSM Oradea a cedat în fieful celor de la CSU Asesoft Ploiești, scor 76-95, în Meciul 2 al finale Ligii Naționale de Baschet Masculin. În urma acestui rezultat, bihorenii au bifat primul insucces din acest play-off, după ce au avut 7 meciuri consecutive în care nu au simțit gustul înfrângerii.

Ultimul eșec al roș-albaștrilor în Liga Națională datează din 5 aprilie 2014, atunci când au pierdut pe terenul celor de la Energia Rovinari, scor 69-70, într-un meci din cadrul ultimei etape a sezonului regulat. În prima fază a postsezonului, CSM Oradea a dat piept cu SCM U Craiova, formație pe care a învins-o cu 3-0 la general (96-58, 78-66, 85-53). Apoi, în semifinale, elevii pregătiți de Cristian Achim au trecut tot cu 3-0 la general (80-74, 90-74, 100-90) de această dată de BC Mureș Târgu Mureș. De asemenea, gruparea de pe malul Crișului Repede a continuat șirul victoriilor și în finala mare, acolo unde în primul joc al seriei s-au impus în compania celor de la Ploiești cu 105-93. Meciul 2 al seriei din ultimul act a adus și prima înfrângere a orădenilor în LNBM după 57 de zile.

Situația actuală a bilanțului victorii/înfrângeri ale celor 8 echipe calificate în play-off:

     Victorii       Înfrângeri   
CSM Oradea 7           1
CSU Asesoft Ploiești 7           3
*"U" BT Mobitelco Cluj 5           6
*BC Mureș 4           4
**CSU Atlassib Sibiu 2           3
**BCM U Pitești 1           3
**SCM U Craiova 0           3
**Energia Rovinari 0           3

*Cele două echipe încă își dispută medalia de bronz

*Cele patru echipe au fost eliminate în primul tur

Interesant este că, în intervalul 5 aprilie – 1 iunie 2014, CSM Oradea a mai suferit o înfrângere, însă în finala Cupei României, tot în Sala „Olimpia” din Ploiești, scor 55-58 cu Energia Rovinari.

*Foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!