Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea surclasează pe Energia Rovinari

Paul Olar

Paul Olar
21.12.2013

92-73
10-2 Fișa meciului 8-5

CSM Oradea nu a întâmpinat probleme și a încheiat perfect anul, printr-o victorie categorică împotriva Energiei Rovinari. Franklin și compania s-au impus convingător, scor 92-73, în duelul ce a contat la etapa cu numărul XII din Liga Națională de baschet masculin.

În formula de start a gazdelor se regăsește Will Franklin, Daniel Dillon, Vujadin Subotic, Titus Nicoară, respectiv Sean Deninson, în vreme ce Florin Nini îi trimite în teren pe Giordan Watson, Porter Troupe, Louis Darby, Kostas Kakaroudis și Dalibor Djapa.

Angajamentul este câștigat de oaspeți, care deschid scorul prim Dalibor Djapa. La atacul următor, Sean Deninson este atent la urmărire și egalează. Presiunea se simte în evoluția celor două formații, care au un parcurs echilibrat. CSM preia inițiativa pe finalul actului, după două coșuri consecutive marcate din spatele arcului de cerc, 24-18. Replica oltenilor vine de la Giordan Watson, însă Titus Nicoară stabilește rezultatul de 30-24 consemnat la finalul actului.

Bihorenii continuă să fie superiori în spațiul de trei secunde și același Titus Nicoară punctează, dar de această dată de la mare distanță. Apoi, elevii lui Cristi Achim finalizează ca la carte un contraatac trei contra unu prin Radovan Markovic, 35-26. Dalibor Djala se descurcă excelent între doi adversari, însă Markovic îi pedepsește pe olteni cu încă o reușită de trei, 38-28. Ecartul crește în favoarea orădenilor, care intră la cabane cu un comfortabil 51-35.

Louis Darby inaugurează partea secundă cu un coș izbutit cu fault, transformând și libera suplimentară. Jucătorii de peste ocean încearcă să o readucă pe Energia în joc, dar fără succes. Printre acțiunile frumoase ale vizitatorilor se numără un slam-dunk de senzație al lui Porter Troupe, alături de pătrunderile lui Giordan Watson sau Louis Darby. Chiar și așa, "leii" nu pierd teren și acumulează astfel al zecelea succes stagional. În schimb, trupa din Târgu Jiu acumulează al cincelea eșec din turul de campionat. 

Cu 19 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive, Titus Nicoară a fost cel mai bun om al învingătorilor, iar Sean Deninson a terminat confruntarea în double-double, cu 11 puncte și 13 recuperări. Daniel Dillon a contribuit cu 15 puncte și 5 assist-uri, pe când Radovan Markovic a avut 14 puncte.

De partea cealaltă, Louis Darby s-a remarcat cu 21 de puncte, 5 recuperări și 2 assist-uri, în timp ce Dalibor Djapa a contabilizat 15 puncte, 7 recuperări, respectiv o pasă decisivă. În fine, Giordan Watson și Ermin Jazvnic au combinat pentru 21 de puncte.

*Foto: oradeabestphoto.ro

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    despre meci
    Meci fara istoric, o evolutie foarte buna a baietilor nostri. Energia deficitara pe postul 5 si chiar pe 1. Ceea ce nu inteleg si e mare pacat cum de un jucator ca Vlaicu care anul trecut juca foarte bine la Giurgiu nu prinde nici un minut la Tg. Jiu si alti jucatori straini mult mai slabi ca el joaca mereu

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Felicitari CSM!
    Foarte frumoasa victoria reputata de CSM azi. Tot mai mult is mai mult jucam spectaculos pe faza ofensiva si incepe si apararea sa se inchege. Cu siguranta va fi un retur in interesant si un play off in care se poate intampla orice. Felicitari tutror echipelor de baschet din Romania pentru un tur frumos. Si mai mult felicitari echipelor angrenate in cupe europene, toate s-au prezentat onorabil si cred ca vom incepe sa fim luati in vedere tot mai mult ca un campionat serios. Multumim CSM Oradea pentru niste jocuri memorabile in aceasta toamna si mult succes in pregatirea returului. Nu in ultimul rand inca odata felicitari spectatorilor oradeni care demonstreaza meci de meci atasament fata de echipa, baschet si fair play. Sarbatori fericite si La Multi Ani tuturor!

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    meci
    Demonstratie de forta a oradenilor,cu un Nicoara incantator,ca dealtfel in multe jocuri din acest sezon.
    Frumosilor suporteri oradeni,ca si fratilor gorjeni,le urez un Craciun fericit si tihnit si sa-si pastreze vie flacara pasiunii pe care o manifesta fata de baschet!Numai bine!

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      pt maine
      Bineinteles Hai Craiova!!!

      cu 10 ani în urmă (21.12.2013)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    sarbatori fericite tuturor!
    meci frumos... fara emotii pentru noi... am fost nevoit sa ma ridic in picioare doar pt a aplauda evolutia incantatoare a echipei. BRAVO CSM!

    astept maine ca un "oradean" sa isi faca treaba in meciul cu ploiestiul. tin pumnii stransi pt olteni! BAFTA Craiova!

    si... sarbatori fericite tuturor! fie ca acestea sa ne faca mai buni pe toti... inclusiv pe ciulin... :D

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    Bravo!!!
    Oradea arata din ce in ce mai bine!!! Meci frumos, condus autoritar de la un capat la altul! CSM ORADEA arata ca o echipa solida, cu acoperire pe toate posturile! Sa ne fereasca Dumnezeu de accidentari si totul e posibil! Putem visa din nou la campionat, oricat s-ar opune ciulinii si asehotzii!!!!

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    O noapte de gala. Multumim CSM !!!
    Sunt prea putine de spus despre o noapte perfecta. O performanta extraordinara a baietilor de la CSM, care ne-au facut un cadou frumos de sarbatori, o victorie deosebit de spectaculoasa si de importanta. Felicitari Energiei pentru baschetul de calitate oferit, in ciuda diferentei de scor, sunteti o echipa care va ajunge in play-off-ul acestui an, fara indoiala. Felicitari si fanilor lor (sau apropiatilor echipei) care au fost la acest meci si care sunt convins ca s-au simtit bine in atmosfera si in fair-play-ul de la Oradea.

    Multumiri fanilor CSM pentru superbul moment de la inceput, cand am reusit sa creem si in acest an o ploaie de jucarii si sa strangem cativa zeci de saci de plusuri pentru copiii defavorizati din judetul nostru.

    @Buzestii: Multumim frumos. O tara intreaga va sustine maine si speram sa reusiti sa invingeti Asesoftul, sau macar sa se lupte baietii in teren pana la ultima picatura de energie, pentru ca voi 4000 in tribuna nu am nici un dubiu ca nu-i veti impinge spre victorie si ca nu credeti in ei pana in ultima clipa. Aveti 4 victorii consecutive si eu chiar in "manita" voastra.

    Doresc tuturor suporterilor de baschet din Romania sarbatori fericite, un an nou plin de bucurii, multa sanatate si sa ne auzim (sau chiar vedem) cu bine prin sali in 2014.

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!