Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea trece de SCM Craiova cu 76-75, după un final incendiar

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.02.2014

Liga Națională

Etapa XVII 

76-75

Arena „Antonio Alexe” - Oradea

12-4 Statistică 10-7

Baschetbaliștii de la CSM Oradea s-au impus cu 76-75 (21-27, 17-14, 19-15, 19-19) în fața formației SCM Craiova, după un coș marcat de William Franklin din interiorul semicercului în ultimele secunde de joc, după ce Nemanja Maric a ratat două libere pentru echipa din Craiova. Confruntarea a contat pentru etapa cu numărul 17 din Liga Națională de Baschet Masculin.

Tehnicianul gazdelor, Cristian Achim, a început partida cu un prim cinci format din William Franklin, Daniel Dillon, Vujadin Subotic, Titus Nicoară și Sean Denison, în timp ce Milan Nisic, antrenorul craiovenilor, i-a trimis în teren pe Sten Sokk, LeVar Seals, Travis Bureau, Mirko Kovac, respectiv Bogdan Popescu. 

Disputa din Arena „Antonio Alexe” a început într-o notă echilibrată, cele două echipe tatonându-se reciproc în primele minute de joc, scorul în acel moment fiind 8-8. Sokk și Bureau au marcat 6 puncte consecutive într-un singur minut, fără ca bihorenii să vină cu vreun răspuns pe tabelă, scor 8-14. Apoi a venit rândul roș-albaștrilor să realizeze un run de 6-0, restabilind egalitatea la 14, iar după alte câteva zeci de secunde au izbutit să revină la cârma jocului, scor 17-16, cu aproximativ 3 minute înaintea finalului primului act. După alte 60 de secunde, tabela din arena orădeană reflecta din nou echilibrul de pe parchet, scorul fiind egal la 21. Ultimul minut a aparținut lui Mirko Kovac și LeVar Seals, marcând fiecare pe rând de după linia de 6.75 metri, astfel Craiova termina primul sfert cu un avantaj de 6 puncte, scor 27-21. 

Actul secund a început foarte bine pentru amfitrioni, aceștia reușind să vină la doar un punct în spatele doljenilor după 3 minute, scor 26-27. Baschetbaliștii lui Milan Nisic au rămas la cârma jocului până cu aproximativ 3 minute și jumătate rămase până la pauză, atunci când CSM Oradea a reușit din nou să restabilească egalitatea, 35-35. Franklin cu o liberă marcată a reușit să-și pună echipa în avantaj, 36-35, însă apoi a venit din nou rândul oltenilor pentru a trece la timona partidei, pe care nu au mai lăsat-o până la finalul actului. În ciuda faptului că gruparea de pe malul Crișului și-a adjudecat al 2-lea sfert cu 17-14, SCM Craiova a intrat la vestiare cu un avantaj de 3 puncte, scor 38-41. 

După revenirea de la cabine, baschetbaliștii din Bănie au început cel de-al 3-lea act cu pedala de accelerație apăsată la maximum, reușind în 2 minute și jumătate să-și mărească ecartul la 7 lungimi, scor 40-47. Cu ajutorul lui Denison în 3 rânduri și Subotic o dată, roș-albaștrii s-au apropiat din nou la doar un punct în urma echipei vizitatoare, 48-49, iar după 8 minute scurse din penultimul sfert au restabilit egalitatea la 51. Titus Nicoară a fost sancționat cu greșeală personală la un fault în afara semicercului asupra americanului LeVar Seals, iar baschetbalistul de peste ocean a beneficiat de 3 aruncări libere, fructificându-le pe fiecare în parte. Astfel, cu aproximativ 2 minute înaintea încheierii actului cu numărul 3, oaspeții aveau 3 puncte în fața bihorenilor, scor 51-54. Echipa pregătită de Cristi Achim a reușit în cele din urmă să se impună și în primul sfert de după pauza mare cu 19-15, având înaintea actului decisiv un punct în fața Craiovei, scor 57-56. 

Așadar, cu doar un punct diferență între cele două combatante, ultima parte a întâlnirii se anunța una de foc. Sfertul a debutat cu o reușită a lui Țibârnă din spațiul de 3 secunde, iar în replică, Bogdan Popescu a egalat situația pe tabelă la 59 după o aruncare de la mare distanță. Echilibrul de pe tabelă s-a mutat apoi și la borna 61, moment în care, Popescu și-a pus din nou echipa în avantaj, cu o nouă aruncare din afara semicercului, scor 64-61, pentru echipa din Oltenia. Diferența de pe tabelă se mărea la 7 puncte pentru gruparea oaspete, aceștia având 69-62. Încurajați frenetic de propriii suporteri, jucătorii Oradei au sunat revenirea, aceștia reușind să vină treptat la doar un punct în spatele adversarilor, cu 40 de secunde înainte de finalul întâlnirii, scor 72-73, iar cu 20 de secunde înainte de final, 74-75. Cu 17 secunde rămase din joc, Nemanja Maric, fostul jucător al bihorenilor, actualmente la Craiova, a fost faultat de către Denison, primul având la dispoziție 2 libere prin care să majoreze avantajul echipei sale la 3 lungimi. Maric a ratat ambele aruncări de la linia de pedeapsă, iar cu 4 secunde rămase până la finalul celor 40 de minute, fundașul gazdelor, William Franklin, a înscris printr-un stop-șut din interiorul semicercului, aducând victoria pentru CSM Oradea, scor 76-75.

Din tabăra echipei învingătoare s-au remarcat Titus Nicoară cu 21 de puncte și 12 recuperări, respectiv Sean Denison cu 15 puncte și 7 recuperări. Cei doi jucători ai orădenilor au fost urmați de V. Subotic cu 11 puncte (6 rec), W. Franklin 11 puncte (5 pase decisive), B. Țibârnă 11 puncte, D. Dillon 4 puncte (6 p.d), respectiv Z. Comagic 3 puncte (8 rec). De cealaltă parte, punctele SCM-ului din Craiova au fost marcate de L. Seals 20, S. Sokk 16 (6 rec), B. Popescu 10 (5 rec), T. Bureau 10, M. Kovac 8, J. Tyler 8 și N. Maric 3.

În urma acestui rezultat, CSM Oradea a ajuns la cel de-al 28-lea punct acumulat în această ediție de campionat, având un bilanț de 12 victorii și 4 înfrângeri, în timp ce SCM Craiova are 27 de puncte cu 10 meciuri câștigate și 7 pierdute. 

21 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    Maurul
    Si-a facut datoria.

    cu 10 ani în urmă (07.02.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova JAMES :

    MARIC
    SA-I DAI MINGEA LUI MARIC...SA ARUNCE IN ULTIMELE MINUTE TREBUIE SA FI CEL PUTIN NEBUN....SUNTETI O RUSINE PT BASCHETUL DIN CRAIOVA !!!! AFARA MARIC, TOMA, NISIC !!!!

    cu 10 ani în urmă (07.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      pai...
      Cu Nisic e cam greu de realizat din considerente obiective practice si nu dezvolt subiectul,dar Maric si-a facut-o cu mana lui.
      Cat despre Toma,James,prietene,chiar daca eu am spart o telecomanda de nervi in seara asta,lucrurile stau diferit:este unul din extrem de putinii care acum 6 ani au "batut din nou tarusul" baschetului,ce era atunci la noi cunoscut si iubit precum cricketul si l-au adus pana la nivelul in care umple aproape meci de meci o ditamai sala Polivalenta,asa ca,o avea el destule cusururi,dar crede-ma ca bascheetul l-a invatat destul de bine si se va maturiza si in continuare,asa ca sa fim totusi rationali ca sa reusim sa mergem pe un drum ascendent si in viitor.

      cu 10 ani în urmă (07.02.2014)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      bravo
      comment frumos si rational!!! e de apreciat faptul ca unii chiar inteleg chintesenta acestui sport care din pacate nu e inca la un nivel suficient de apreciat in Romania!!! Un spectacol ca cel din asta seara e greu de egalat de fotbal, handbal, volei, etc....cricket :D!!!

      cu 10 ani în urmă (07.02.2014)
    • SCM "U" Craiova lupul-cel-rau:

      Buzestii
      Absolut corect!

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Craiova
    Craiova putea castiga acest meci in conditiile in care Oradea nu a facut cel mai bun meci al lor.
    Nu vreau sa pun tunurile pe Nisic dar sunt doua lucruri pe care nu le-am inteles:
    1. de ce a insistat cu Maric pe 1 in conditiile in care in prima parte pe perioada jucata Oradea s-a apropiat cat a fost el pe teren iar in a doua perioada jucata Oradea a venit peste ei.
    2. de ce a insistat cu o echipa mica in conditiile in care a fost macelarit la recuperari ( dublu pt Oradea) . A primit statistica dupa fiecare sfert..nu inteleg. A tinut doar 14 min in teren un om de 2.18 care putea echilibra aici

    cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • SCM "U" Craiova alb&albastru:

      Tyler
      ..macar daca la alea 14min se mai adauga ultima secunda.... doi oameni pe el, se eliberau altii, in fine...

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    @canguru
    Salut,amice!Ca de obicei,ai analize extrem de pertinente,deci sigur nu esti doamna Iliescu(poate am fost nitel rautacios,caci femeia are si merite incontestabile,dar imi "permit" cu tine,fiindca ai probat pana acum si inteligenta)'
    Mi s-a uscat si mie gura tot vorbind despre utilitatea si eficienta integrarii unui jucator de calibrul lui Tyler,dar,si acum revenim vrand nevrand la Nisic,omul asta ori este extrem de limitat si a reusit sa ascunda asta pana acum,ori este intr-un blocaj psihic maxim!Oricum,in ambele cazuri trebuie zgaltait bine,ca timpul zboara!

    cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      re
      Teoretic, este normal sa imparti minutele intre jucatorii de pe aceeasi pozitie insa cred ca daca in acest meci Sokk era fortat 30-35 minute meciul era al Craiovei.
      Maric nu este rau dar in acest meci parca singura lui preocupare a fost sa demonstreze ca Oradea a facut o greseala cand l-au pus pe liber. Am vazut atacuri la rand cand a luat actiunile pe mana lui, nu a avut nici cea mai mica intentie sa joace cu pass.
      Legat de Tyler, sincer nu stiu ce s-a facut cu el la antrenament pana acum, nu am vazut nici macar o singura schema pt el...nu te poti astepta sa-l bagi in teren si sa-ti dea 20 puncte si 10 rec asa din "bulan"
      Inca ceva curios, Sokk jucatorul cu cele mai multe recuperari?

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    slab
    La pomul laudat sa nu te duci cu sacul ! Asa a fost si meciul asta, foarte slab din punct de vedere tehnic, foarte multe aruncari aiurea, pasi, atacuri expirate .....

    cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      corect
      din sala s-au vazut foarte multe greseli de arbitraj, in special in ceea ce priveste aruncarile de 3p.....daca s-a calcat linia tot s-a dat de 3 si cand a fost cu mult in spate s-a pus de 2p, si nu o data!!! in rest, arbitraj cu mult mai slab decat nivelul partidei!!!

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova JAMES :

    BUZESTII
    De acord, prietene. Dar cum e posibil sa-l opresti in lot pe Maric si sa-l dai afara pe Rade, atunci cand esti un manager de calitate??? Sala Polivalenta din Craiova sa umplut sa vada un jucator asa cum era RADE nu un manager cum e TOMA !!!! Daca echipa nu termina in primele 8 sezonul asta cine e vinovat ? Am tinut la TOMA...dar e pe un drum gresit...transferuri fara valoare...antrenor...fara viziune...Asta e realitatea...din pacate...:(

    cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      dzambic
      Nu are nicio legataura pastarea lui maric cu plecarea lui Dzambic.Rade a fost dat afara pt ca nu a inteles ca baschetul este un sport de echipa;daca lui nu-i placea un jucator atunci nu-l juca.Si apropos,Dzambic a venit inapoi abia dupa ce nu sa-i gasit echipa

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @JAMES
      Da,James,ai si tu dreptate,a fost pe un drum gresit,se va intoarce pe drumul bun.Si,ca-n dilema cine a fost mai intai,oul sau gaina,vreau sa-ti spun ca pentru a vedea jucatori pentru care vine lumea la sala,mai intai trebuie sa-i si aduca cineva,nu crezi?Despre Fzambic nu mai polemizez cu tine,iti spun doar ca esti inflacarat si gresesti.Dar sa stii ca totusi imi place cum "arzi",esti un fan adevarat!

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    @buzestii
    Da-mi voie sa nu-ti comentez afirmatiile legate de doamna Iliescu, nu vreau sa fim off topic si sa plictisim lumea pe aici :) in plus as fi subiectiv..povestim cu alta ocazie.
    In rest , multumesc pt aprecieri, imi face placere sa comentez baschet cu oameni care chiar inteleg.

    cu 10 ani în urmă (08.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    @JAMES
    Este normal sa ai reactia asta la adresa lui Maric dar crede-ma nici Djambic nu era o solutie. Iti putea castiga un meci, se batea, ridica sala in picioare dar pe de alta parte nu era jucator de echipa si din punctual meu de vedere o solutie pe termen mediu-lung.
    Am vazut meciuri la inceputul campionatului in care se ferea sa-i paseze lui Sokk sau Maric cand se afla cu unul dintre ei pe teren.
    Mie asta mi-a spus totul despre el

    cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      corect
      Este exact caracterul pe care-l are Rade;el nu poate juca bine daca are concurenta.Sa va uitati pe statistici si o sa vedeti ca atunci cand a fost folosit sub 30 min a avut un randament foarte scazut

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @canguru
      Cred ca trebuie sa-ti fac o perchezitie,am impresia ca tu mi-ai furat caietul cu notite...

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova JAMES :

    canguru
    Djambic nu trebuia sa joace cu Sokk si Maric in acelasi timp pe teren. Pana o sa ajunga Sokk sa castige macar un meci de unul singur...o sa avem parul alb...iar despre Maric...cred ca deja CRAIOVA e un capitol incheiat...

    cu 10 ani în urmă (08.02.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Multumim!
    Multumim Oradea, ne-ati dat o mana de ajutor ! Nu as vrea sa fiu in pielea fanilor din Craiova dupa cele 2 meciuri cu Oradea si Medias, cred ca totusi o mare parte din vina pt gestionarea catastrofala a finalurilor de meci o poarta si antrenorul ( mai putin experimentat ) !

    cu 10 ani în urmă (09.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Comentam sau dojenim / aparam
    Salutare... Cred ca preocuparea suporterilor oradeni in acest moment nu ar trebui sa fie sa sarim in apararea fostilor jucatori care sunt criticati de actualii lor suporteri, ci mai degraba ar trebui sa ne ingrijoram pentru scaderea de forma care se vede cu ochiul liber la jocul alor nostri. Craiova a venit sa joace baschet, iar noi nu prea am facut acest lucru vineri. Trebuie sa recunoastem ca cel mai fericit cuvant care descrie aceasta victorie este "bulan". In mod normal la diferenta de potential CSM ar fi trebuit sa castige acest meci cu peste 10 puncte diferenta, dar tocmai de aceea e frumos baschetul, caci vine o echipa in formare si iti arata ca se poate juca frumos si la scor. Sa nu uitam ca eram si noi exact in aceeasi situatie in 2006 si apoi dupa 2009 cand prindeam meciuri superbe cu echipe care porneau favorite certe gen Dinamo, U sau chiar Asesoft in cateva instante. Cristi spunea de multe ori ca "o victorie este cu atat mai pretioasa cu cat joci prost si reusesti sa castigi". Cred ca acest lucru defineste meciul de vineri si cu aceasta ocazie as vrea sa felicit echipa Craiovei pentru baschetul practicat. Despre subiectul Maric nu ma voi pronunta din doua motive: deoarece imi este prieten si stiu ce este in sufletul lui acum, si din respect pentru suporterii carioveni care au tot dreptul sa il critice si/sau sa il incurajeze deoarece este prerogativa si libertatea lor. Victorie, dar victorie cu un gust amar, care ar trebui sa ne dea de gandit si sa ne puna la treaba. Hai CSM!!!

    cu 10 ani în urmă (09.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!