Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea, victorie clară și în Meciul 2 cu BC Mureș

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.05.2014

Liga Națională

Play-off

Semifinale - Meciul 2

90-74

Arena „Antonio Alexe” - Oradea

 2-0 Statistică  0-2

Ocupanta locului secund la finele sezonului regulat, CSM Oradea, nu le-au dat nicio șansă celor de la BC Mureș pentru a egala situația la general în semifinalele Ligii Naționale. Gruparea roș-albastră s-a impus în Meciul 2 al seriei cu un categoric 90-74 (16-22, 31-19, 27-12, 16-21) și este cu un pas în finala campionatului. 

Echipele de start:

CSM Oradea: William Franklin, Daniel Dillon, Vujadin Subotic, Titus Nicoară, Sean Denison

BC Mureș: Gediminas Navickas, Ivan Jelenic, Vaidotas Peciukas, Ivan Ivanovic, Aleksandar Mladenovic 

În primele două minute ale jocului cele două formații au mers cap la cap, tatonându-se reciproc, iar tabela înregistra în acel moment scor egal, 4-4. Elevii lui Srecko Sekulovic, conștienți că trebuie să învingă pentru a egala seria la 1, au pornit motoarele, marcând nu mai puțin de 12 puncte consecutive, în timp ce replica amfitrionilor se lăsa așteptată, scorul la jumătatea actului de debut fiind 16-4 pentru formația oaspete. Diferența de 12 puncte dintre Oradea și Mureș s-a menținut alte 3 minute, atunci când tabela consemna 21-9 pentru echipa vizitatoare. Cu toate acestea, în cele 2 minute rămase din primul sfert elevii lui Cristian Achim au reușit să reducă ecartul la jumătate, scorul primelor 10 minute fiind 22-16 pentru BC Mureș. 

Gruparea roș-albastră a intrat mult mai motivată în sfertul secund, pornind hotărâți să recupereze avantajul formației din Târgu Mureș. Amfitrionii au revenit treptat la 5 puncte (21-26), 3 puncte (23-26), 1 punct (25-26), iar exact după 3 minute scurse din acel act cu numărul 2 au egalat la 27. Nu numai că au egalat, dar au și preluat conducerea jocului, fiind de câteva ori restabilit echilibrul de pe tabela de marcaj, însă tot Oradea a avut câștig de cauză. Echipa de pe malul Crișului Repede și-a adjudecat cea de-a doua secvență cu un clar 31-19, intrând astfel la vestiare cu un avantaj de 6 puncte, 47-41, după ce la finalul primului sfert aveau 6 puncte în minus. 

Sfertul de după pauza mare a fost unul fără istoric, Franklin, Denison, Dillon și Markovic și-au condus echipa spre un parțial neverosimil de 27-12. Pur și simplu, în sfertul 3 al confruntării dintre CSM Oradea și BC Mureș, gazdele din Arena „Antonio Alexe” au ratat doar 4 aruncări la coș, și acelea în prima jumătatea a secvenței, din totalul de 11 aruncări încercate din acțiune în cele 10 minute jucate. Astfel, înaintea actului decisiv, diferența dintre cele două formații era de 21 de puncte, 74-53 pentru orădeni, care se apropiau de un 2-0 la general. 

Luând în considerare diferența consemnată pe tabelă, dar și începutul bun al sfertului 4 de către gazde, cei doi antrenori nu au mai riscat nimic și pe parcursul ultimei părți a întâlnirii au trimis în teren și jucătorii mai puțin folosiți de obicei. Într-un final, echipa venită din Târgu Mureș a câștigat acest sfert cu un parțial de 21-16, însă, partida a fost adjudecată de orădeni, scor final 90-74. Astfel, jucătorii pregătiți de Cristian Achim pornesc cu prima șansă la calificarea în finala Ligii Naționale, mai având nevoie doar de o victorie în fața „tigrilor”. 

Marcatori:

CSM OradeaS. Denison 23 puncte (6 rec), W. Franklin 16 (6 rec, 9 p.d.), V. Subotic 15 (6 rec), D. Dillon 13 (7 rec), R. Markovic 9, R. Hallik 6, B. Țibârnă 4, T. Nicoară 2, D. Popescu 2

BC Mureș: I. Ivanovic 22 (8 rec), D. Brown 15, V. Peciukas 13, A. Mladenovic 10 (7 rec), G. Navickas 5 (5 rec), I. Jelenic 5 (5 rec), S. Lupusavei 3, D. Păltinișanu 1.

Seria se mută la Târgu Mureș pentru Meciul 3, respectiv un eventual Meci 4. Prima partidă se va juca pe 20 mai (marți) de la ora 19:00, iar dacă celălalt meci se va juca, atunci va putut fi urmărit pe 22 mai (joi) de la 18:30. 

*Foto: Roby Boros Photography

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Felicitari
    Felicitari CSM Oradea. Ati fost mai buni azi. Sper ca putem reveni in urmatoarele 3 partide, dar sa recunoastem voi sunteti favoriti.

    cu 9 ani în urmă (14.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    felicitari!
    Oradea a jucat excelent si daca vor juca in continuare in acest stil, ar putea sa puna probleme si Ploiestiului.

    cu 9 ani în urmă (14.05.2014) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Clar
    Chiar condusi in primul sfert se vedea clar ca timpul va rezolva meciul. Dupa cum banuiam oboseala si-a spus cuvantul in tabara mureseana si cel mai evidenta a fost in jocul lui Mladenovic. Excelent si astazi Dillon. Nu mi-a placut ce a facut Subotic in ultimul sfert cand a luat-o pe cont propriu si a facilitat revenirea oaspetilor. Nu asta asteptam de la un jucator experimentat.
    Felicitari antrenorului Achim pt modul in care a pregatit si gestionat cele 2 meciuri !!!

    cu 9 ani în urmă (14.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!