Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea, victorioasă contra Stelei

Marius Petri

Marius Petri
30.11.2013

LNBM

Etapa a X-a 

83-62

 

Arena "Antonio Alexe"

8-2 Fișa meciului 5-5

CSM Oradea a câștigat duelul desfășurat pe teren propriu în compania echipei Steaua CSM EximBank, scor 83-62. Partida s-a desfășurat în sala “Antonio Alexe” și a contat pentru etapa a X-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, fiind prima după 11 zile pentru bihoreni.

Gazdele încep mai bine meciul, conducând cu 11-2 după ceva mai mult de 4 minute de joc. După ce scorul ajunge la 13-5, urmează o perioadă de 2 minute în care ambele echipe ratează destul de mult, însă Stănescu reușește să modifice tabela în urma unui fault al lui Comagic. Deși ratările sunt în continuare dese, Oradea se distanțează la 16-7 după 8 minute, Steaua revenind prin aruncările de la linia de fault și astfel sfertul se încheie cu scorul de 16-11.

Odată cu începutul sfertului secund, tot Oradea se află la cârma partidei, reușind să înscrie în 3 faze consecutive pe fondul unor ratări succesive ale lui Stănescu. Steaua nu se regăsește în continuare și diferența crește din ce în ce mai mult, ajungând la 15 puncte (29-14) cu 7 minute până la pauză. Echipa bihoreană este în continuare eficientă, speculând aproape fiecare ocazie pe care o primește, în vreme ce Steaua se menține la 15 puncte distanță. Urmează din nou o perioadă în care ambele echipe ratează mult, însă bucureștenii reușesc să înscrie și reduc diferența la 9 puncte. Deși Gallimore și Stănescu reușesc să marcheze, efortul lor nu este suficient pentru a se apropia și mai mult de gazde, care își măresc din nou avantajul, tabela indicând 43-29 după 20 de minute de joc.

În sfertul al treilea, orădenii ies mai determinați de la vestiare și diferența crește, însă Steaua reușește câteva atacuri consecutive în care marchează și scorul este 47-33. Diferența se menține constantă până în minutul 25, după care rezultatul final devine clar pentru toată lumea. Steliștii mai marchează doar o singură dată până la sfârșitul sfertului, în vreme ce bihorenii, cu Sean Denison în prim-plan, fac spectacol, înscriind aproape la fiecare fază. Astfel, pe fondul acestei căderi din partea oaspeților, sfertul este adjudecat clar de gazde, care au un avans de 31 de puncte înainte ultimelor 10 minute, scor 72-41.

Ultimul sfert ne prezintă o echipă mai relaxată a orădenilor, care, conștienți de victorie, reduc puțin turația. Steaua încearcă să revină și înscrie des, fiind mai prezenți în atac, însă diferența pare prea mare pentru a fi remontată. Oradea este mai puțin prezentă în joc, în vreme ce Steaua forțează, ajungând la 13 puncte în spatele gazdelor. Din acest moment, însă, bucureștenii nu mai reușesc să se apropie și ambele echipe ratează din nou foarte mult, iar meciul se încheie cu victoria clară a echipei din Bihor, scor 83-62.

Această partida a fost prima pentru CSM Oradea după ce opt jucători plus antrenorul Cristian Achim au fost afectați de o toxiinfecție alimentară săptămâna trecută. Doi dintre cei mai buni baschetbaliști orădeni din această seară, Sean Denison și Radovan Markovic, nu au fost internați în spital. Primul a reușit 16 puncte și 8 recuperări în această seară, în vreme ce fundașul sârb a marcat 13 puncte și a pasat decisiv de 4 ori. De la gazde s-a mai remarcat și Daniel Dillon, acesta reușind să-și revină după toxiinfecție și să facă un joc bun, cu 12 puncte, 3 recuperări și 5 assist-uri.

De partea cealaltă, cel mai bun jucători al Stelei a fost Garry Gallimore, autor a 15 puncte. De la oaspeți s-a mai evidențiat și experimentatul Virgil Stănescu, cu 11 puncte marcate și 4 recuperări, în vreme ce Robert Nyakundi a avut o evoluție sub așteptări, cu doar 9 puncte marcate și cu 8 recuperări.

Prin acest succes, CSM Oradea continuă forma bună din ultima vreme, bifând a opta victorie stagională. În urma acestei înfrângeri, Steaua ajunge la a cincea înfrângere din acest sezon, având tot atâtea meciuri câștigate. În etapa următoare, orădenii vor juca tot acasă împotriva Chiajnei, iar bucureștenii vor primi vizita celor de la Energia Rovinari.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Entuziasmant...
    Salutare... Ma bucura mult victoria de azi, cu atat mai mult cu cat vine ca o manusa dupa o perioada destul de dificila pentru echipa. Cred cu tarie ca Steaua CSM nu este o echipa slaba, chiar din contra, insa la cum a jucat Oradea azi ar fi fost greu oricui sa castige. Prefer baschetul organizat si asezat, insa azi CSM Oradea a dat un recital de spectaculozitate iesita din comun. Executii de toata frumusetea, fast break-uri reusite, pase in viteza, cosuri energice... zicea cineva ca "harlem globetrotters putea sa vina in sfertul 3 sa ia notite". Sigur, e o gluma draguta, insa abordarea pe ofensiva a fost foarte diferita azi de cu ce am fost obisnuiti. Pe aparare a fost clar ca totul a fost asezat pentru a-i bloca pe Djurasovic si Stanescu, si cred ca ne-a iesit. Steaua a inceput sa arate bine pe atac in primele minute din sfertul 4 cand au jucat fara pivoti. Sala din nou la inaltime si de data asta am fost rasplatiti cu varf si indesat cu executii frumoase. Ma bucur am avut parte de o seara de baschet spectacol, pacat ca tocmai acest meci nu a fost televizat. Bravo Steaua, bravo CSM. Urmeaza Paks, un meci in care toti suporterii isi pun nadejdea intr-o victorie meritata.

    cu 10 ani în urmă (30.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Sublim !
    Una dintre cele mai spectaculoase evolutii etalate de CSM Oradea din ultimii ani de zile. Eu personal nu tin minte sa fi fazut atatea dunk-uri, alley-op-uri si executii spectaculoase intr-un singur meci de la o echipa destul de zgarcita cu show-ul, s-o recunoastem franc. Pacat ca n-a fost televizata aceasta partida.

    Glumind putin, nu stiu care a fost reteta la pestele de la care au facut nefericita toxi-infectie la Gaziantep, insa ar trebui sa o ceara de la restaurant.

    Felicitari Cristi Achim pentru pregatirea acestui meci in conditii deosebit de vitrege, felicitari deasemenea pentru minutele generoase in care pentru noi au evolut doar jucatori romani.

    Daca jucam la macar 60-70% din acest randament si in meciul de marti cu Paks, diferenta pe tabela va fi de la 7-8 puncte in sus, in favoarea noastra.

    HAI CSM ! HAI KRASNYE KRYLIA, MARTI @ TRABZON !

    cu 10 ani în urmă (30.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Erata
    *HAI CSM ! HAI KRASNYE KRYLIA, MARTI @ GAZIANTEP !

    cu 10 ani în urmă (30.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!