Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Phoenix CSU Galați administrează primul eșec al sezonului lui CSM Târgu Mureș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.12.2018

phoenix galati csm targu mures

CSM Phoenix CSU Galați și CSM Târgu Mureș s-au întâlnit în derby-ul rundei cu numărul 10 din grupa valorică C a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Echipa de la Dunăre a avut câștig de cauză în partida jucată pe teren propriu și a administrat astfel primul eșec al sezonului pentru Martinic și compania.

În primul sfert al partidei, gazdele au reușit o desprindere la 6 puncte dar Maksim Kovacevic și Ernests Kalve nu au fost de acord cu desfășurare scorului și au marcat 11 puncte împreună în final de sfert pentru scorul de 22-20 pentru CSM Târgu Mureș la finalul primelor 10 minute de joc. Echilibrul s-a rupt la jumătatea actului secund când o triplă a lui Phillip Miller îi ducea pe gălățeni la 10 lungimi în față. Diferența din două cifre s-a menținut până la pauză, moment în care tabela indica scorul de 47-36 pentru CSM Phoenix CSM Galați. Gazdele și-au păstrat elanul și după revenirea de la cabine și Voinescu cu 2 puncte marcate creea cea mai mare difrență din meci, 61-42. Până la finalul sfertului trei, CSM Târgu Mureș nu a reușit să reducă din handicap și înaintea ultimelor 10 minute de joc scorul era de 69-52. Oaspeții au redus deficitul la sub 10 puncte abia cu 3 minute înainte de ultima sirenă după o reușită a lui Vladislav Solopa. Formația gălățeană a gestionat bine finalul și și-a djudecat victoria cu scorul de 96-89.

Phillip Miller a fost cel mai bun jucător al partidei cu 25 de puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Marko Perovic a contribuit cu 24 de puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive pentru gazde. Nebojsa Dukity a terminat cu 16 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări iar Vladimir Dordevic a reușit 14 puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări.

Maksim Kovacevic, noul jucător de la CSM Târgu Mureș, a fost principalul artizan de la oaspeți cu 29 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Ernests Kalve și-a trecut în cont 20 de puncte și 8 recuperări. Goran Martinic a terminat cu 11 puncte și 7 pase decisive și Vladislav Solopa cu 10 puncte și 5 recuperări.

După acest rezultat, CSM Phoenix CSU Galați și CSM Târgu Mureș au același record în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin – grupa valorică C, fiecare cu câte 9 victorii și o înfrângere. Avantajul confruntărilor directe este de partea gălățenilor, care au pierdut la 5 puncte în partida tur de la Târgu Mureș, scor 93-88.

*foto: Sorin Pană

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!