Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare își asigură locul 2 în sezonul regulat după a doua victorie la Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.03.2018

CSM Satu Mare a obținut a 13-a victorie în actuala ediție de campionat și și-a asigurat locul secund înainte de play-off. Sătmărencele s-au impus cu 62-54 în duelul cu Olimpia CSU Brașov, pe sferturi: 18-19, 17-11, 15-11, 12-13.

Alb-roșiile s-au distanțat la 17 puncte în prima jumătate a sfertului trei, când brașovencele au marcat un singur punct. Alb-albastrele aveau nevoie de victorie pentru a mai spera la locul doi, dar nu mai au șanse matematice la această poziția după acest rezultat. A fost un meci foarte slab în ceea ce privește aruncările de la distanță, cu procentaje modeste în dreptul ambelor echipe. Sătmărencele au făcut diferența cu cele 42 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 28, dar și cu cele 23 de puncte marcate după erorile adverse.

CSM Satu Mare, care a figurat ca gazdă la acest meci, a început cu Green, Sfîrlea, Solopova, Mandache și Baltic. Olimpia CSU Brașov le-a avut în formula de start pe Handford, Pesovic, Irimia, Al Ash Hab și Higgins. Startul meciului a fost cu multe ratări, iar Solopova a deschis scorul în minutul doi, cu un lay-up. Handford a egalat după care Baltic și Green, cu prima triplă, au dus scorul la 8-2. Dan Calancea cerea primul time-out. Higgins și Pesovic au egalat la 12, Mandache și Solopova și-au dus echipa din nou în avantaj, iar americancele Olimpiei au dus pentru prima dată formația alb-albastră la conducere, la 16-17. Harrison și Higgins au marcat până la finalul sfertului unu, iar brașovencele conduceau cu un punct, 18-19. Cele două echipe aveau câte 6 coșuri din acțiune, cu două triple în plus pentru sătmărence. Alb-albastrele au marcat de 7 ori de la linia de fault, față de 4 reușite ale adversarelor.

Sfertul secund a început la fel ca primul, cu multe ratări și greșeli. Echipele au alternat la conducere. Sătmărencele au avut un run de 8 puncte, cu contraatacuri reușite, iar scorul devenea 30-24. Au fost mai mult de trei minute fără coș brașovean și a urmat time-out-ul lui Calancea. Radovic a punctat după o recuperare ofensivă, iar Dumitrache a strâns ecartul la trei lungimi. Era rândul lui Marius Dobă să ceară timp de odihnă. 35-30 a fost scorul la pauza mare. Procentajele la aruncările de la distanță au fost foarte slabe în prima repriză. Sătmărencele au marcat 2 triple din 13 încercări (15%), iar brașovencele aveau 0 din 4. 12-11 în favoarea alb-roșiilor era scorul la coșurile de două puncte înscrise, cu 54% în dreptul CSM-ului și 37% la Olimpia. Brașovencele aveau cu 9 recuperări în plus. Alb-albastrele au pierdut 10 mingi și au încasat 13 puncte în urma acestor greșeli.

Olimpia a început sfertul trei cu patru turnover-uri, iar formația din Satu Mare și-a mărit avansul la 11 puncte, 41-30. Calancea a cerut timp de odihnă la intrarea în minutul trei al perioadei de joc. Denson a crescut avansul la 16 puncte. Pesovic a înscris, de la linia de fault, primul punct al brașovencelor de la reluarea partidei, după mai mult de 4 minute. Desincronizările au continuat în atacul alb-albastrelor, care nu au marcat din acțiune în prima jumătate a sfertului. Acestea au încercat o apărare în zonă. Sătmărencele au fost sancționate cu 3 secunde și Irimia a oprit seceta de coșuri din acțiune pentru Olimpia, cu două reușite din spațiul de trei secunde. Higgins a marcat pe final de atac pentru 48-37 și era rândul lui Dobă să solicite time-out. Au fost aproape patru minute fără coș sătmărean și Olimpia a reușit un run de 10 puncte prin care s-a apropiat la 48-41. Solopova a avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimul minut al sfertului trei. Green a pătruns și a pus capăt minutelor fără coș pentru echipa sa. Scorul la ultima pauză era 48-41.  

Sferul patru a început, din nou, cu ratări, mai ales ale brașovencelor. Mandache a înscris prima triplă din repriza secundă și a dus scorul la 57-43 în minutul 32. Higgins și-a apropiat echipa la 10 puncte, Handford a scos antisportiv la Green, după pătrundere, dar alb-albastrele au ratat apropierea la mai puțin de 10 puncte. Denson a reușit un 3 points-play, după o piruetă, și a dus scorul la 62-49. Pe final Olimpia a mai redus diferența și CSM Satu Mare s-a impus cu 62-54.

Kristina Higgins a fost coșghetera partidei și a reușit un nou double-double, cu 19 puncte și 18 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Handford 10 puncte, Pesovic 8 puncte (plus 7 recuperări și 7 pase decisive), Irimia 8 puncte, Radovic 4, Al Ash Hab 3 și Dumitrache 2 puncte.

Brittany Denson a fost cea mai bună marcatoare de la CSM Satu Mare cu 18 puncte, fiind aproape de double-double cu 9 recuperări. Pentru alb-roșii au mai înscris: Solopova 11 puncte, Mandache 10, Harrison 10, Baltic 8 și Green 5 puncte la care a adăugat 8 recuperări și 6 pase decisive.

Pentru cele două echipe urmează meciurile din turneul doi al grupei 1-5, la Alexandria. Olimpia CSU Brașov va întâlni Universitatea Cluj-Napoca și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în 16 și 17 martie. CSM Satu Mare va juca în 17 și 18 martie cu ACSBT Alexandria și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!