Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare începe campionatul cu o victorie conturată în repriza secundă cu FCC ICIM Arad

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.10.2018

CSM Satu Mare a câștigat primul meci din noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Vicecampioana a trecut acasă cu 74-59 de FCC ICIM Arad, pe sferturi: 15-18, 18-20, 20-13, 21-8. După o primă repriză în care cele două echipe au alternat perioadele bune, gazdele s-au apărat mai bine în partea secundă, pe care și-au adjudecat-o la 20 de puncte.

CSM Satu Mare a început partida cu Tavic, Kadar, Lloyd, Mandache și Denson. FCC ICIM Arad le-a avut în 5-ul de start pe Hadzovic, Dzombeta, Fodor, Neagu și Burdgess. Gazdele au marcat primele patru puncte, prin Lloyd și Denson, în timp ce oaspetele au băgat de trei ori mingea sub coș, dar Burdgess nu a reușit să marcheze. Hadzovic a înscris primele puncte ale galben-albastrelor, după o pătrundere, iar Denson scutura plasa de la distanță pentru 7-2.

Dzombeta a reușit 6 puncte la rând și le-a dus pe arădence pentru prima dată în avantaj. Denson a punctat de sub coș, iar oaspetele au reușit un run de 10 puncte și scorul devenea 9-18. Hadzovic a fost nemulțumită în mai multe rânduri că nu a primit fault sub coș și a fost sancționată cu antisportiv pentru un fault la Tavic. Aceasta a transformat liberele, iar Mandache și aceeași Tavic au strâns ecartul la trei puncte la prima pauză, 15-18. Și gazdele au avut ratări uriașe de sub panou în primul sfert.

Run-ul sătmărencelor a ajuns la 10 puncte în startul sfertului secund, iar alb-roșiile reveneau în avantaj, 19-18. Fodor a oprit seceta de aproape cinci minute a arădencelor, cu patru puncte, iar oaspetele se apărau în zonă. Ardelencele nu au găsit soluție la această apărare în prima fază și au comis un turnover de 24 de secunde. Dzombeta a reușit un 3 points-play, iar gazdele au marcat cu panoul, de la distanță. Au urmat 8 puncte arădene, care s-au dus la 22-33 după tripla norocoasă a lui Ciotir. Lloyd a marcat de lângă inel după un duel 1 la 1, iar Denson și Burdgess au avut o mică altercație verbală. Burdgess a dus scorul la 29-38, după o combinație cu Hadzovic. CSM Satu Mare a avut un final mai bun de repriză, a marcat patru puncte și s-a apropiat la 33-38 la jumătatea partidei.

După revenirea de la vestiare Marius Dobă le-a trimis în teren pe Tavic, Olah, Lloyd, Mandache și Denson. Medvedj a răspuns cu același 5 din debutul partidei, cu Hadzovic, Dzombeta, Fodor, Neagu și Burdgess. Dzombeta a înscris prima, de după semicerc, iar Olah a marcat două puncte pentru gazde. În primele minute din sfertul trei s-a înscris destul de ușor. Apărarea gazdelor a început să funcționeze mult mai bine, iar arădencele au ajuns de multe ori la finalul atacului și au aruncat din poziții dificile. Jocul a fost mai intens. La celălalt panou Lloyd și Denson au marcat din semicerc, iar Huțanu a rămas liberă de la distanță și nu a iertat. Sătmărencele au trecut la conducere, 44-43, iar Medvedj cerea timp de odihnă. Hadzovic și Ardelean le-au readus pe oaspete în avantaj, 44-49 cu patru minute înaintea ultimei pauze. Au urmat momente când cele două echipe au alternat la conducere. Baltic a stabilit scorul la ultima pauză, 53-51.

Ultimul sfert le-a aparținut în totalitate gazdelor, care au părut că au mult mai multă energie, în timp ce arădencele păreau resemnate și au ratat inclusiv pe contraatacuri în superioritate numerică. Sătmărencele au marcat constant și erau primele la minge și când ratau, în timp ce galben-albastrele au reușit doar 8 puncte în ultimul sfert. Parțialul ultimelor patru minute a fost 10-2 pentru alb-roșii, care s-au desprins la final la ecartul maxim, 15 puncte, impunându-se cu 74-59.

CSM Satu Mare și-a ridicat procentajul la aruncări în a doua repriză, ajungând de la 37% la pauza mare la 46,3% la final. De partea cealaltă, arădencele au scăzut de la 51% la 39%.

Brittany Denson a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Lloyd 18 puncte (5 recuperări, 3 pase decisive), Olah (Orosz) 11 puncte (4 recuperări), Mandache 11 puncte (6 recuperări), Tavic 6 puncte (5 recuperări, 4 pase decisive), Baltic 4 puncte și Huțanu 3 puncte (7 recuperări). Au mai jucat: Pane, Pop și Kadar.

Miljana Dzombeta a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 18 puncte. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Hadzovic 13 puncte (6 recuperări, 5 pase decisive), Burdgess 11 puncte (7 recuperări), Fodor 10 puncte, Ciotir 5 și Ardelean 2 puncte. Au mai intrat Mercea și Neagu.

CSM Satu Mare este primul lider al noii ediții de campionat după această victorie. Pentru elevele lui Marius Dobă urmează o deplasare la Brașov, în etapa de la finalul săptămânii viitoare. Arădencele vor avea parte de o nouă favorită la titlu, pe Mureș venind ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Secuiencele din Sfantu Gheorghe au trecut 100 inca odata in acest sezon! Felicitari si succes in continuare !!

    cu 5 ani în urmă (07.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!