Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare începe play-off-ul în fața unei debutante

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.03.2018

Vineri este programată prima partidă a seriei din primul tur de play-off, dintre locurile 2 și 7 la finalul sezonului regulat. CSM Satu Mare va găzdui primul meci din duelul cu SCM Timișoara, de la ora 18. Se joacă după sistemul cel mai bun din trei partide.

Ardelencele s-au impus în ambele meciuri din timpul sezonului regulat, când alb-violetele aveau cinci străine. În tur, la Timișoara, alb-roșiile au câștigat cu 69-57, iar returul a avut nevoie de prelungiri. Tot sătmărencele și-au adjudecat acel meci, cu 91-86.

Față de meciul din 28 decembrie, la CSM Satu Mare a avut loc o schimbare sub panou, cu Brittany Denson în locul lui Britany Miller. La acel duel pentru alb-roșii nu a intrat Baltic, care acum este disponibilă.

De la formația timișoreană au plecat trei straniere, în frunte cu Maegan Conwright, care la duelul din decembrie înscria 32 de puncte. Celelalte două care au plecat au fost Kiriienko și Young, dar ultima nici nu a fost în lot la returul cu CSM. Dintre jucătoarele străine au rămas Lloyd și Burdgess.

Ambele echipe sunt conduse de antrenori fără prea multă experiență în postura de principal la senioare. Marius Dobă este la primul sezon ca antrenor principal, după ce a ocupat alte funcții la Târgoviște. Sub conducerea sa, CSM a ajuns în finala Cupei României, pe care a pierdut-o cu ACS Sepsi SIC, și a câștigat Liga Europei Centrale. Mihai Coldea a mai fost în această postură la Universitatea Cluj-Napoca, pentru o perioadă scurtă.

CSM Satu Mare a avut parte de meciuri în fiecare weekend de la finalul lunii februarie până acum. După Final 8-ul Cupei României, a fost Final 4-ul Ligii Europei Centrale, iar în ultimele două săptămâni au fost turneele grupei 1-5, la Brașov și Alexandria.

După ce și-a asigurat matematic locul 2, cu cele două succese de la Brașov (73-71 cu Universitatea Cluj și 62-54 cu gazda Olimpia CSU), echipa din Satu Mare a mers cu un lot subțiat la al doilea turneu, de la Alexandria. Au lipsit Mandache, Solopova, Uiuiu și Olah. CSM a avut doar 8 jucătoare pe foaie la cele două meciuri, pe care le-a pierdut (76-81 cu CSBT Alexandria și 56-93 cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe).

De cealaltă parte, CS SCM Timișoara a avut parte de o pauză de aproape trei săptămâni, după ce a ajuns în semifinalele Cupei României, cu doar două straniere în lot. Alb-violetele au jucat weekend-ul trecut  în turneul grupei 6-9, la Oradea. Au fost două succese pentru timișorence (66-47 cu CSU Alba Iulia și 68-49 cu Sirius Târgu Mureș) și un eșec (64-66 cu FCC ICIM Arad). În duelul cu ultima clasată, Sirius, Mihai Coldea a folosit doar jucătoare autohtone și și-a odihnit trei piese importante.

Meciul dintre CSM Satu Mare și SCM Timișoara este programat vineri, de la ora 18. Brigada de arbitri nu a fost afișată încă pe site-ul federației.

*foto: csmsatumare.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!