Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare și CSM Târgoviște, repetiție pentru sferturile cupei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.02.2019

CSM Satu Mare și CSM Târgoviște se întâlnesc duminică, de la ora 18:00, într-un meci din etapa a 9-a a Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Feminin. Sătmărencele s-au impus în duelurile directe din prima fază a campionatului, iar dâmbovițencele au câștigat meciul din faza a doua, după două reprize de prelungiri. Patru puncte sunt în clasament între cele două echipe de pe podiumul provizoriu, acestea urmând să lupte și pentru un loc la Final 4-ul Cupei României.

CSM Satu Mare ocupă locul secund în clasamentul Grupei Roșii din LNBF, cu 30 de puncte după 13 succese și 4 eșecuri. Formația pregătită de Maikel Lopez poate reveni pe prima poziție dacă se impune mâine cu dâmbovițencele. Alb-roșiile au un bilanț de 9 victorii și o înfrângere pe propriul teren în această ediție de campionat, câștigând toate cele cinci meciuri jucate acasă în a doua fază a sezonului regulat. Pentru sătmărence va fi ultimul meci pe propriul teren în Grupa Roșie, pe care o vor încheia cu patru deplasări la rând. În precedentul joc de la sala LPS, CSM Satu Mare câștiga cu 76-51 cu ACS Sepsi SIC, la începutul lunii. După patru zile a urmat meciul de la Constanța, cu Phoenix Știința, iar ardelencele s-au impus cu 70-52.

CSM Târgoviște ocupă momentan locul 3 cu 26 de puncte și un bilanț de 9 victorii și 8 înfrângeri. Echipa lui Cătălin Tănase merge la Satu Mare după trei meciuri la rând acasă. După două victorii la rând, cu Olimpia CSU Brașov și Universitatea Cluj (87-71), dâmbovițencele au cedat în ultima etapă cu 52-70 în fața celor de la FCC ICIM Arad. CSM Târgoviște are 4 victorii și 4 înfrângeri pe terenuri străine în această ediție de campionat (2/1 în a doua fază).

Au fost trei confruntări directe între cele două echipe în acest sezon. Sătmărencele au câștigat ambele partide din prima fază, iar dâmbovițencele, pe cea din a doua. Primul duel a fost în 27 octombrie, la Târgoviște, iar oaspetele (cu secundul Octavian Boian pe bancă) s-au impus cu 60-57. Diferența s-a făcut de la linia de fault (15 libere transformate de sătmărence și 12 de gazde), fiind egalitate la reușitele din acțiune, 15 din semicerc și 5 de la distanță. Ancuța Stoenescu a fost coșghetera acelui meci cu 18 puncte (în double-double cu 10 recuperări), urmată la dâmbovițence de Porsche Poole cu 11 puncte. Matea Tavic a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 15 puncte (6 recuperări), urmată de Brittany Denson (11 puncte, 9 recuperări) și Promise Amukamara (10 puncte).

Returul din prima fază s-a disputat în 8 decembrie și s-a înregistrat cea mai mare diferență între cele două echipe în acest sezon. CSM Satu Mare, cu Maikel Lopez pe bancă, a câștigat cu 76-62, obținând primul succes pe propriul teren în fața celor de la CSM Târgoviște. La acel meci au fost ceva probleme cu statistica, greșită pe livescore încă din start. Conform datelor de pe site-ul federației, Brittany Denson a înscris atunci 22 de puncte, plus 9 recuperări și 6 pase decisive. La gazde au urmat-o Promise Amukamara cu 18 puncte, Dlesha Lloyd 17 și Andra Mandache 10. De la oaspete trei jucătoare apar cu câte 11 puncte: Alina Chivu, Alexandra Ghiță și Larisa Toma. Alb-roșiile au avut atunci 28 de reușite din semicerc față de 14, la libere transformate a fost 14-13, iar la triple au stat mai bine oaspetele, cu 7 reușite față de 2.

A treia confruntare directă a fost cea din 29 decembrie, în turul fazei a doua a sezonului regulat. CSM Târgoviște câștiga acasă cu 78-74, după două reprize de prelungiri. Ancuța Stoenescu a fost coșghetera acelui meci cu 26 de puncte pentru învingătoare, oferind și 7 pase decisive. Două coechipiere au fost în double-double, tânăra Laura Vaida (19 puncte, 13 recuperări) și veterana Larisa Toma (11 puncte, 12 recuperări). 11 puncte a înscris și Porsche Poole. Promise Amukamara a fost coșghetera oaspetelor cu 25 de puncte (plus 9 recuperări), jucând toate cele 50 de minute. La sătmărence s-au mai remarcat Dlesha Lloyd (24 de puncte, 9 recuperări) și Brittany Denson cu 13 puncte și 11 recuperări. Sătmărencele au înscris atunci cu 7 coșuri în plus din semicerc (27-20), dar gazdele au compensat cu 8 triple față de 3 și 14 libere transformate față de 11.

La ultimele două dueluri directe nu au putut juca Matea Tavic și Kristina Baltic la CSM Satu Mare, respectiv Gabriela Irimia la CSM Târgoviște. Baltic a revenit pe teren, Tavic a fost pe foaia de joc la ultimele meciuri dar nu a intrat, iar Irimia avea șanse să revină în lot pentru acest meci. După revenirea lui Tavic pe foaia de joc, Maikel Lopez a riscat cu o singură jucătoare sub 23 de ani în lot, Anamaria Kadar. Reamintim că este obligatorie prezența unei jucătoare U23 pe teren în prima repriză. De partea cealaltă, Cătălin Tănase are mult mai multe variante pentru jucătoarea U23. Pe lângă cele care au evoluat până acum la formația dâmbovițeană, de curând s-a alăturat și Teodora Neagu, care a început sezonul la FCC ICIM Arad. Dacă ambele echipe au jucătoare autohtone experimentate, formația sătmăreană (fără restricții la transferuri) are 5 straniere (numărul maxim permis la un meci), față de 2 cât are echipa din Târgoviște.

Ocupanta locului secund are medii mai bune atât în atac (76,5 puncte înscrise pe meci față de 68,2), cât și în apărare (63,2 puncte primite pe partidă față de 71,6). CSM Târgoviște are medii mai bune la recuperări (39,4 față de 38,5) și faulturi (14,6 față de 17,4). Sătmărencele stau mai bine la pase decisive (18,6 la 14,5), intercepții (11,2 la 7,8) și mingi pierdute (13,3 la 15,6). La capace este egalitate, 2,6 pe meci. CSM Satu Mare are procentaje mai bune la șuturi. La cele de la semidistanță raportul este 52,5% la 45,6%, la triple 29,3% față de 28,9%, iar la libere 73% la 63,5%.

La CSM Satu Mare stranierele sunt lidere la principalele statistici, în timp ce la CSM Târgoviște sunt jucătoarele autohtone experimentate. Brittany Denson are 17,1 puncte pe meci și 8,8 recuperări, iar Promise Amukamara oferă 4,6 pase decisive pe meci la gazdele de mâine. Ancuța Stoenescu are 15,6 puncte pe meci și 3,5 pase decisive la vizitatoare, iar Larisa Toma, 7,2 recuperări pe partidă.

Din 2008 până acum au fost 38 de confruntări directe. CSM Târgoviște s-a impus de 35 de ori, cu 3 victorii în dreptul sătmărencelor. Cele două echipe vor fi adversare și în sferturile Cupei României, cu meciurile în 27 februarie (la Târgoviște) și 6 martie (la Satu Mare).

Partida dintre CSM Satu Mare și CSM Târgoviște, din etapa a 9-a a Grupei Roșii din LNBF, se joacă duminică, de la ora 18:00, la sala LPS din Satu Mare. Brigada de arbitri va fi formată din Ionuț Moraru, Răzvan Opriș și Octavian Goina, supervizați de Doru Vinași.

*foto: frissujsag.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!