Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare și Olimpia CSU Brașov luptă pentu un loc în finala LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.04.2018

CSM Satu Mare găzduiește vineri primul meci al semifinalei cu Olimpia CSU Brașov. Sătmărencele caută a treia calificare în ultimul act, după cele din 2011 și 2012. Brașovencele sunt pentru a treia oară în semifinale, dar nu au obținut până acum prezența în finala mare a campionatului.

Alb-roșiile au revenit între primele patru după cinci ani. CSM-ul a fost ultima dată în această fază a competiției în 2013, când au pierdut în decisiv cu echipa care avea să câștige titlul, Univ. Goldiș ICIM Arad. În 2011 și 2012, sătmărencele treceau în semifinale de BCM Bega Danzio Timișoara cu 2-0, respectiv de formația din Arad, în decisiv.

Alb-albastrele au reușit a treia calificare la rând în penultimul act și speră să facă pasul spre prima finală din campionat. În 2016 brașovencele pierdeau în semifinale cu CSU Alba Iulia, 0-2, iar un an mai târziu erau învinse în două partide de campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

În acest an, cele două echipe au fost vecine de clasament la finalul celor două faze ale sezonului regulat. CSM Satu Mare a fost pe locul secund cu 33 de puncte, după 13 victorii și 7 înfrângeri. Olimpia CSU Brașov a încheiat pe trei, cu 31 de puncte (11/9).

Au fost trei partide între cele două echipe în acest sezon. În prima fază a campionatului fiecare s-a impus pe propriul teren. CSM Satu Mare câștiga în luna noiembrie cu 83-69, iar în ianuarie Olimpia CSU Brașov se impunea cu 70-62. Al treilea meci a fost la turneul grupei 1-5, găzduit de Brașov în martie. Atunci sătmărencele s-au impus cu 62-54 și și-au asigurat locul secund la startul play-off-ului. Din 2009 până acum au fost 20 de partide oficiale între cele două echipe. Va fi primul duel în play-off.

Formația de sub Tâmpa a trecut în semifinale după ce s-a impus cu 2-0 în seria din primul tur de play-off, cu FCC ICIM Arad. Sătmărencele au avut nevoie de joc decisiv pentru a trece de CS SCM Timișoara.

Primul meci al semifinalei dintre CSM Satu Mare și Olimpia CSU Brașov se dispută vineri, 6 aprilie, de la ora 18. Brigada de arbitri va fi formată din Bogdan Podar, Cristian Trofim și Vlad Potra, cu Radu Bucerzan comisar. Meciul doi se va disputa la Brașov în 12 aprilie, iar dacă va fi nevoie de joc decisiv, acesta se va juca la Satu Mare în 15 aprilie.

*foto: Sport Pictures flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!