Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare a preluat conducerea în Grupa Roșie a LNBF după succesul de la Constanța

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.02.2019

CSM Satu Mare a bifat a 13-a victorie în această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin și a trecut pe prima poziție, profitând că liderul stă în această etapă. Rezultatul meciului dintre Phoenix Știința Constanța și CSM Satu Mare a fost 52-70, pe sferturi: 12-10, 15-12, 15-28, 10-20. Oaspetele au profitat de greșelile adverse și au înscris 20 de puncte în urma acestora.

Phoenix Știința Constanța le-a avut în formula de start pe Chelsea Douglas, Ecaterina Armanu, Jelena Jovanovic, Cristiana Cutaș și Vldinka Erak. CSM Satu Mare a început meciul cu Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Dlesha Lloyd, Andra Mandache și Brittany Denson. Antrenorul oaspetelor, Maikel Lopez, a riscat din nou, având o singură jucătoare U23 pe foaia de joc, Kadar.

Denson a deschis scorul, iar E. Armanu a egalat la 2. S-a înscris puțin în primele minute. Oaspetele au avut aproximativ 5 minute în care nu au găsit drumul spre coș, după ce Denson făcea 2-4. Gazdele au preluat conducerea prin Jovanovic și Douglas, iar sârboaica reușea prima triplă a meciului pentru 9-4 în minutul 8. Pop și Kadar le-au apropiat pe vizitatoare la un punct, Douglas a scuturat plasa de la distanță și Lloyd a transformat două libere pentru 12-10 la prima pauză.

Jovanovic a marcat de la distanță în debutul sfertului secund, iar Denson și Cutaș au dus scorul la 17-12. Au urmat două minute în care nu s-a înscris, după care Denosn și E. Armanu au punctat de la linia de fault, iar ecartul era de 6 puncte pentru gazde. Sătmărencele s-au apropiat la un punct după ce  Olah (Orosz) a reușit prima lor triplă, dar T. Armanu a răspuns cu un coș de după semicerc. În ultimele trei minute ale perioadei de joc s-a ratat foarte mult. Alb-roșiile nu au marcat deloc, iar gazdele au pus un singur punct pe tabelă, prin Jovanovic. La jumătatea partidei scorul era 27-22. Diferența era făcută de cele trei reușite de la distanță în plus din dreptul gazdelor, dar și la recuperare, cu 32 de mingi prinse la panou de constănțence și doar 18 ale oaspetelor.

Lloyd și E. Armanu au marcat primele două puncte ale celor două formații după revenirea de la vestiare. Mandache și Denson (cu 5 puncte) le-au dus pe oaspete în față, dar E. Armanu a răspuns cu o triplă pentru 32-31. Oaspetele au trecut din nou în avantaj și s-au distanțat treptat, la 9 puncte. Jovanovic și-a apropiat echipa la 4 lungimi, iar Denson și Lloyd stabileau scorul ultimei pauze 42-50.

Mandache și Lloyd au mărit diferența la 12 puncte în startul sfertului patru. Ecartul a rămas în jurul acestei valori până în ultimele trei minute. Amukamara și Olah (Orosz) au scuturat plasa de la distanță, iar T. Armanu și Huțanu au înscris în final. Meciul s-a încheiat cu 52-70 și sătmărencele trec pe prima poziție, profitândă că ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe stă în această etapă.

Oaspetele au făcut diferența cu cele 24 de reușite din semicerc, față de 9. Gazdele au stat mai bine la coșurile înscrise de la distanță (6-5), au transformat 16 libere față de 7 și au avut mai multe recuperări 43-30. Sătmărencele au înscris 20 de puncte după greșelile adverse.

Jelena Jovanovic a fost coșghetera partidei cu 18 puncte. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: T. Armanu 11 puncte, Erak 9 puncte (13 recuperări), E. Armanu 7 puncte (6 recuperări), Douglas 5 puncte (5 recuperări) și Cutaș 2 puncte (9 recuperări). Predrag Stanojcic a folosit doar 6 jucătoare.

Andrea Olah (Orosz) a fost cea mai bună marcatoare de la învingătoare, cu 15 puncte. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Denson 14 puncte (7 recperări), Mandache 12 puncte, Lloyd 12 puncte (6 assist-uri), Baltic 6 puncte (6 recuperări), Amukamara 5 puncte, Kadar 2 puncte, Huțanu 2 și Pop 2 puncte. 10 jucătoare au evoluat la oaspete.

A fost a 13-a victorie a sătmărencelor în campionat și trec pe primul loc cu 30 de puncte, unul mai mult ca ACS Sepsi SIC. Phoenix Știința Constanța suferă a 6-a înfrângere (a 5-a în Grupa Roșie) și încheie clasamentul cu 19 puncte.

Ambele echipe joacă acasă în etapa următoare, după turneele de 3x3, în 17 februarie. Phoenix Știința primește vizita campioanei ACS Sepsi SIC, iar CSM Satu Mare va întâlni acasă pe CSM Târgoviște.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!