Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare a rămas fără antrenorul Maikel López

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.06.2019

CSM Satu Mare a rămas fără antrenorul Maikel López

CSM Satu Mare a rămas fără antrenorul cu care a fost cel mai aproape de titlu, Maikel López. Spaniolul de 47 de ani părăsește vicecampioana României pentru formația de pe locul 8 din China, unde ar urma să fie secundul lui César Rupérez. Cu Lopez pe bancă, sătmărencele au revenit de la 0-2 și au dus finala LNBF în joc decisiv, pe care l-au pierdut la trei puncte. Tehnicianul a ajuns la CSM în luna noiembrie, preluând postul lăsat liber după despărțirea de Marius Dobă.

Maikel López a semnat cu Shanxi Riu Flame, unde va fi antrenor secund. Anunțul a fost făcut de contul de instagram al agenției care îl reprezintă pe tehnicianul spaniol.

López va fi asistentul lui César Rupérez la formația chineză. Rupérez a semnat în luna aprilie cu Shanxi Riu, înlocuindu-l la conducerea echipei pe Georgios Dikeoulakos. Rupérez a mai făcut parte din staff-ul echipei chineze, ca secund al lui Lucas Mondelo, când Shanxi a câștigat campionatul de trei ori la rând (2013-2015). Acesta va fi la prima experiență ca antrenor principal la Shanxi Riu, unde a apelat la ajutorul experimentatului tehnician care a condus pe CSM Satu Mare în acest sezon. López a mai antrenat de-a lungul carierei pe Spar Gran Canaria (formația de la care a venit la Satu Mare) în mai multe rânduri, pe Torpan Pojat (în Finlanda) și DVTK Miskolc (în Ungaria).

Miguel De Jesús López Alonso a ajuns la Satu Mare în luna noiembrie, în pauza pentru naționale, după ce echipa pierduse la 39 de puncte pe terenul lui ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Cu acesta pe bancă alb-roșiile au reușit cea mai importantă victorie împotriva covăsnencelor, la 25 de puncte acasă în luna februarie. Sătmărencele au cedat și în acest an ambele finale interne cu ACS Sepsi SIC, în cupă la patru puncte și în campionat au pierdut meciul decisiv la trei lungimi, la mare luptă. Elevele lui López au reușit să revină în ultimul act al LNBF de la 0-2 și au dus finala în meciul 5.

CSM Satu Mare a avut un bilanț de 24 de victorii și 8 înfrângeri cu spaniolul pe bancă. 21-7 a fost bilanțul alb-roșiilor în campionat și 3-1 în cupă. López este al doilea antrenor din LNBF care ia drumul Chinei pentru sezonul viitor. Bogdan Bulj, tehnicianul formației care a completat podiumul, FCC ICIM Arad, a semnat cu Wuhan Shengfan în luna martie.

Vicecampioana României s-a mai despărțit în această vară de un nume important, căpitanul din sezonul precedent, Andra Mandache. Rămân alături de formația sătmăreană trei jucătoare experimentate, Brittany Denson, Andrea Olah (Orosz) și Andreea Huțanu, iar alb-roșiile și-au asigurat serviciile uneia dintre jucătoarele importante U23, Alina Podar.

*foto: Dan Potor

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Satu Mare a pierdut inca o valoare in persoana lui Lopez.Pacat ca DENSON a ramas singura valoare in echipa.Poate se va razgandi si va veni si ea la SEPSI SIC!

    cu 4 ani în urmă (12.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      Un antrenor da talia lui Zoran Mikes,nu va veni la Satu Mare,cat timp Muresan conduce soarta echipei.Schimbati pe Muresan,dupa care poate accepta un antrenor serios munca si la voi.In caz contrar,veti ramane in continuare pe locurile 2-5.

      cu 4 ani în urmă (13.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!