Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare, aproape de sută în duelul cu Phoenix Știința Constanța

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.12.2018

CSM Satu Mare s-a impus cu 98-70 în duelul cu Phoenix Știința Constanța, pe sferturi 25-14, 25-23, 15-20, 33-13. Gazdele au condus pe toată durata partidei din prima etapă a fazei a doua, în Grupa Roșie. Formația din Constanța a urcat în prima grupă valorică după ce în prima parte a sezonului a fost în a doua. Oaspetele au reușit să se apropie în câteva rânduri de-a lungul meciului, dar sătmărencele s-au distanțat la 31 de puncte în sfertul patru.

Gazdele au început meciul cu Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Dlesha Lloyd, Andra Mandache și Brittany Denson. Phoenix Știința Constanța le-a avut în formula de start pe Chelsea Douglas, Teodora Armanu, Ecaterina Armanu, Bianca Fota și Jelena Jovanovic. Maikel Lopez nu a putut conta pe Tavic și Baltic, iar de la oaspete nu a fost pe foaia de joc Erak.

Amukamara a deschis scorul și Douglas a egalat. În minutul trei scorul era 6-4 și alb-roșiile au rupt echilibrul cu un run de 13 puncte, profitând de patru minute fără punct pentru oaspete. Scorul era 19-4 în minutul 7. Tripla lui E. Armanu a strâns ecartul la 11 puncte la prima pauză, când scorul era 25-14.

Sfertul secund a fost cel mai echilibrat. Diferența a crescut la 14 puncte în debutul acestuia, dar oaspetele s-au apropiat la 9 lungimi, după cinci puncte la rând ale lui Douglas. Avansul a crescut la 16 puncte la intrarea în a doua jumătate a perioadei de joc. Beldian a reușit două triple consecutive prin care a dus scorul la 39-29. Constănțencele au continuat să marcheze de afară și s-au apropiat la 7 lungimi la intrarea în ultimul minut al sfertului. Amukamara și Pane au dus scorul la 50-37 la jumătatea meciului.

Gazdele s-au dus la 15 puncte după revenirea de la vestiare, dar Phoenix Știința s-a apropiat la 4 puncte în minutul 26. Pe finalul sfertului diferența a crescut din nou și la ultima pauză scorul era 65-57. Olah (Orosz) și E. Armanu au scuturat plasa de la distanță în debutul ultimei perioade de joc. A urmat un run de 11 puncte al gazdelor, prin Mandache, Uiuiu și Olah, profitând de două minute și jumătate fără coș pentru oaspete, iar scorul devenea 79-60. Gazdele au reușit un nou run, de 16 puncte, și diferența a crescut la 31 de puncte. E. Armanu a înscris ultimul coș, de la distanță, și scorul final a fost 98-70.

Gazdele au făcut diferența cu cele 32 de reușite din interiorul semicercului, față de 14, precum și cu 22 de libere transformate față de 6. Constănțencele au stat mult mai bine la șuturile de la distanță, cu 12 triple reușite față de 4. A fost o diferență importantă și la recuperări, cu 34 petru sătmărence și 21 pentru oaspete.

Promise Amukamara a reușit cea mai bună prestație a sa de când este la CSM Satu Mare,  fiind coșghetera partidei cu 25 de puncte, plus 4 recuperări și 5 assist-uri. Brittany Denson a fost în double-double pentru gazde, cu 21 de puncte și 12 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Mandache 16 puncte (6 assist-uri), Lloyd 16 puncte (5 recuperări), Olah 16 puncte (2x3), Uiuiu 2 și Pane 2 puncte.

Andreea Beldian a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 16 puncte (4x3). Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: E. Armanu 15 puncte (5x3), Douglas 14 puncte (7 recuperări), Jovanovic 13 puncte (integralistă), Fota 7 puncte și T. Armanu 5 puncte (6 assist-uri).

CSM Satu Mare a obținut a 8-a victorie în această ediție de campioat și trece pe primul loc în Grupa Roșie, cu 19 puncte, unul mai mult ca ACS Sepsi SIC, dar și un meci în plus. Pentru sătmărence urmează o deplasare la Târgoviște, în 29 decembrie, iar Phoenix Știința Constața va avea un nou duel dificil în deplasare, la Sfântu Gheorghe cu campioana.

*foto: frissujsag.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!