Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare, aproape de sută în prima confruntare cu Rapidul din turul 1 al cupei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.09.2018

CSM Satu Mare s-a impus cu 98-75 duelul cu CS Rapid București din primul tur al Cupei României, pe sferturi: 29-18, 25-20, 23-20, 21-17. Gazdele au fost mai bune la recuperare și la șuturile de la distanță, iar jucătoarele venite de pe bancă au marcat 52 de puncte. Florina Stănici (Diaconu) a fost coșghetera partidei, cu 22 de puncte pentru învinse. Returul se dispută tot la Satu Mare, sâmbătă la prânz.  

Gazdele a început partida cu Matea Tavic, Anamaria Kadar, Andra Mandache, Brittany Denson și Dlesha Lloyd. La ardelence a lipsit Amukamara, care a evoluat la Cupa Mondială din Spania cu naționala Nigeriei.CS Rapid București le-a avut în formula de start pe Roxana Bejan, Ana Cuatu, Natalia Burlakova, Maria Țicu și Florina Stănici (Diaconu). Lloyd și Burlakova au marcat primele două puncte ale celor două echipelor. Până la 9-9 s-a mers cap la cap, cu gazdele conducând la o posesie, iar oaspetele egalând de fiecare dată. CSM s-a distanțat treptat în partea a doua a sfertului, a marcat ultimele cinci puncte și la prima pauză conducea cu 29-18. Marius Dobă nu a făcut schimbări în prima perioadă de joc, în timp ce la oaspete doar Stănici a jucat toate cele 10 minute ale sfertului 1.

Sătmărencele s-au distanțat la 15 puncte în prima parte a sfertului secund. Rapidul s-a apropiat la 9 lungimi, dar ardelencele s-au distanțat din nou, la 18 puncte. Grigore a stabilit scorul la jumătatea partidei, 54-38. Stănici și Cuatu și-au apropiat din nou echipa la 9 lungimi după un minut și jumătate din sfertul trei. Gazdele s-au distanțat iar pe finalul perioadei de joc și au intrat la ultima pauză cu un avans de 19 puncte, 77-58, după cel mai echilibrat sfert, încheiat cu un parțial de 23-20.  

Lazăr (Pop) a scuturat plasa de la distanță la primul atac din sfertul patru și a dus ecartul la peste 20 de puncte pentru prima dată. Oaspetele s-au apropiat la 16 lungimi când mai erau 2 minute de joc, 90-75. Olah a marcat 8 puncte în finalul partidei și a dus scorul la 98-75, astfel că sătmărencele pornesc cu un avans de 23 de puncte la returul de sâmbătă.

CSM Satu Mare a făcut diferența cu reușitele de la distanță (10-3) și cu cele de la linia de fault (18-10). Sătmărencele au fost mai bune la recuperare (41-27) și au reușit 27 de puncte după recuperări sub panoul advers, față de 11. Rapidul a înscris de 28 de ori din semicerc, față de 25 de reușite ale gazdelor.  Jucătoarele intrate de pe bancă la CSM au înscris mai mult de jumătate din punctele echipei, 52, în timp ce rezervele rapidiste au contribuit cu 29 de puncte.

Florina Stănici (Diaconu) a fost coșghetera partidei. Decarul de la Rapid a încheiat meciul cu 22 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări și 5 pase decisive, în 28:23 minute (cele mai multe minute în acest meci). Pentru oaspete au mai înscris: Lupusavei 9 puncte, Bejan 8 puncte (6 recuperări), Cazacu 8 puncte, Matei 6, Burlakova 6, Grigore 6, Cuatu 6 și Țicu 4 puncte.

Andrea Olah (Orosz) a fost cea mai bună marcatoare de la gazde, cu 18 puncte. Kristina Baltic a încheiat în double-double, cu 13 puncte și 12 recuperări. Mandache a contribuit cu 15 puncte, 7 recuperări și 4 assist-uri, iar Lloyd a marcat 13 puncte la debutul pentru noua sa echipă. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Lazăr (Pop) 9 puncte, Kadar 7, Huțanu 7 puncte (5 pase decisive), Denson 6 puncte, Tavic 5 puncte (9 assist-uri), Pop 3 puncte și Moldoveanu 2.

Returul este programat sâmbătă, de la ora 12, tot la sala LPS din Satu Mare.

*foto: informatia-zilei.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii