Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare câștigă din nou acasă cu Olimpia CSU Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.01.2019

CSM Satu Mare a trecut cu 90-79 de Olimpia CSU Brașov, pe sferturi: 29-22, 21-18, 25-22, 15-17. Meciul a contat pentru etapa a 3-a din Grupa Roșie în Liga Națională de Baschet Feminin. Oaspetele au condus doar în debutul partidei, dar sătmărencele au preluat conducerea și s-au distanțat în mai multe rânduri la peste zece lungimi. Alb-albastrele s-au apropiat de câteva ori, dar nu suficient de amenințător. Cinci jucătoare au marcat cel puțin 20 de puncte.

CSM Satu Mare a început partida cu Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Dlesha Lloyd, Andra Mandache și Brittany Denson. Olimpia CSU Brașov le-a avut în formula de start pe Alina Podar, Biljana Pesovic, Flavia Ferenczi, Carla Bartee și Kristina Arsenic. Au revenit la cele două echipe Baltic și Arsenic, care au lipsit la ultimele partide.

Podar și Lloyd au marcat primele, de la distanță. Mandache și contrele lui Denson și Amukamara au dus run-ul gazdelor la 9 și scorul devenea 9-3, după două greșeli ale oaspetelor. Bartee și Pesovic au micșorat ecartul la un punct, 11-10 în minutul patru. Alb-albastrele au comis alte două turnover-uri, iar gazdele s-au distanțat la șapte lungimi la jumătatea primului sfert. Ferenczi și Bartee au strâns diferența, din nou, la un punct cu două reușite de la distanță, dar Amukamara a răspuns cu o triplă. Brașovencele s-au apropiat la două lungimi, iar Denson, Lloyd și Mandache au mărit din nou distanța și la prima pauză scorul a fost 29-22.

Mandache a marcat prima în sfertul secund și Amukamara a dus scorul la 33-22. Pesovic a înscris de afară primul coș al oaspetelor în a doua perioadă de joc, după aproape două minute și jumătate. Au urmat alte reușite de la distanță, semnate de Lloyd și Filip, dar și două minute fără punct pentru gazde. Pesovic și Filip și-au apropiat echipa la patru lungimi. Denson a mărit din nou ecartul, dar Filip, Pesovic și Bartee l-au micșorat la două puncte. Olimpia CSU Brașov nu a mai înscris în ultimele două minute și jumătate ale perioadei de joc, făcând din nou câteva greșeli. Amukamara și Denson și-au distanțat echipa la zece lungimi la pauza mare, când tabela arăta 50-40.

Amukamara a înscris primul coș după reluarea partidei, de după semicerc. Bartee a trecut alte două puncte pe tabelă pentru oaspete și au urmat ratări și greșeli în ambele tabere. Mandache și Amukamara și-au dus echipa la +16, dar Bartee a reușit două triple în jumătate de minut, pentru 59-49. Olah (Orosz) a răspuns cu o reușită de la distanță și gazdele s-au dus din nou la 16 puncte în față. Brașovencele au înjumătățit diferența după un run de 8 puncte. Olah (Orosz) a transformat cinci libere în ultima jumătate de minut a sfertului și stabilea scorul la ultima pauză, 75-62.

Arsenic a marcat prima în debutul sfertului patru, dar Olah (Orosz) a reușit o nouă triplă. Au fost câte două minute fără coș pentru ambele echipe. Pesovic a înscris de la distanță și a micșorat din nou ecartul la 11 puncte, dar Mandache și Denson l-au mărit la 15. Filip și Ferenczi au marcat de la distanță pentru 86-75 când mai erau trei minute din joc, iar Bartee ieșea cu 5 faulturi. Brașovencele nu au mai înscris în următoarele două minute și jumătate, iar Denson și Amukamara și-au distanțat echipa la 15 lungimi. Al Ash Hab și Pesovic au înscris ultimele puncte ale partidei, iar scorul final a fost 90-79.

Pentru alb-roșii este a 9-a victorie în această ediție de campionat, iar pentru brașovence, a 7-a înfrângere. Gazdele au făcut diferența cu cele 26 de reușite din interiorul semicercului, față de 15 ale oaspetelor, precum și cu 17 libere transformate față de 10. Oaspetele au stat mai bine la reușitele de la distanță, cu 13 triple înscrise față de 7. Sătmărencele au profitat de greșelile adverse, reușind 19 puncte după turnovers față de 5.

Carla Bartee a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte (3x3), plus 7 recuperări. Biljana Pesovic a urmat-o cu 24 de puncte (4x3) plus 7 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Filip 13 puncte (3x3), Ferenczi 6 puncte (2x3), Arsenic 4 puncte (5 recuperări), Podar 3 puncte (7 pase decisive, dar și 6 turnovers) și Al Ash Hab 2 puncte. Alb-albastrele au avut din nou sub 10 jucătoare pe foaia de joc, de această dată 9 cu tot cu antrenoarea secundă.

Andra Mandache a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 22 de puncte. Au urmat-o cu câte 20 de puncte Promise Amukamara (2x3, 7 pase decisive) și Brittany Denson (8 recuperări). Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Lloyd 13 puncte (7 recuperări, 7 pase decisive), Olah (Orosz) 11 puncte (2x3, 5 recuperări), Huțanu 2 puncte și Kadar 2 puncte. Gazdele au avut 12 jucătoare pe foaia de joc, dintre care au intrat doar 10.

Olimpia CSU Brașov joacă următoarea partidă acasă, în 12 ianuarie, cu Phoenix Știința Constanța. CSM Satu Mare stă în următoarea etapă, astfel că va juca în 19 ianuarie tot pe propriul teren, cu Universitatea Cluj.

*foto: frissujsag.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!