Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare câștigă disputa cu ICIM Arad

Valentin Todea

Valentin Todea
13.01.2018

CSM Satu Mare a obținut victoria în partida de pe teren propriu cu FCC ICIM Arad, scor 72-68 (23-18, 16-18, 18-14, 15-18), în urma unui meci strâns.

Gazdele au început confrunatarea în formula Porchia Green – Marina Sfîrlea – Marina Solopova – Andra Mandache – Brittany Miller, în timp ce Bogdan Bulj, antrenorul oaspetelor, a replicat cu un prim cinci alcătuit din Brankica Hadzovic – Matea Tavic – Flavia Ferenczi – Anamaria Ciotîr – Monique Coker.

Meciul a început  cu un run de 9-0 al elevelor lui Marius Dobă, Green ducând scorul la 15-5. Arădencele au contat puțin în atac în aceste prime minute, iar Mandache a transformat de la mare distanță la jumătarea primului sfert, 18-6. Poole a replicat prin același procedeu, 18-9, iar Tavic a micșorat ecartul la 5 lungimi, 18-13. Mai apoi, Green și Tavic au marcat ambele din afara semicercului pentru a stabili scorul după prima parte.

Green și-a păstrat precizia și la reluare, înscriind din nou de la mare distanță pentru a aduce formației sale un avantaj de 8 puncte, 26-18, în timp ce Wingate și Tavic au modificat tabela în dreptului Aradului, 26-22. Replica a venit imediat de la Mandache și Baltic, ambele cu reușite din interiorul arcului de cerc, 30-22. Miller puncta pentru un avantaj de 10 lungimi la intrarea în a doua jumătate a sfertului secund, 34-24, iar Coker și-a pus mai apoi echipa la doar 6 puncte în spate, 36-30. Motivate să producă supriza, ICIM A mai înscris încă două coșuri prin Hadzovic și Poole, apropiindu-se la 2 puncte, 36-34. Cu toate acestea, Green a reușit la următorul atac un three-point play, 39-34, însă la pauza mare tabela indica 39-34, Hadzovic transformând ambele libere primite pe final de sfert secund.

Debutul actului trei a adus o reușită de 2 puncte din partea lui Coker, 39-38, dar mai apoi CSM a bifat un run de 11-0, iar scorul devenea 50-38. Poole a înscris de la mare distanță pentru 50-43, iar Coker a contribuit cu încă un coș pentru a reduce diferența la 6 puncte, 52-46. Sătmărencele au reușit totuși să își țină adversarele la distanță, Green punctând din afara semicercului, 57-48. Înainte de actul decisiv, scorul era 57-50.

Brandi Wingate a ieșit la rampă pentru galben-albastre la începutul sfertului patru, înscriind 6 puncte pentru ca scorul să devină 59-56. Partida a început să devină și mai interesantă, Aradul trecând la conducere prin două coșuri consecutive înscrise de Coker, 59-60. Hadzovic și Poole au dus scorul la 61-64, Baltic contribuind cu puncte de cealaltă parte. Solopova reușește un three-point play, 64-64, dar Tavic răspunde cu un coș din apropiere, 64-66. Green transformă din afara semicercului, 67-66, iar Solopova duce scorul la 69-66 cu trei minute rămase. Urmează peste aproape 130 de secunde în care niciuna dintre combatante nu mai punctează, dar Nagy întrerupa seceta și face ca tabela să indice 69-68. Aradul nu reușește să mai înscrie până la final iar Britanny Miller mai modifică o dată tabela printr-un three-point play.

Porchia Green a contribuit cu 19 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive, 2 intercepții și un capac la victoria echipei sale, în timp ce Marina Solopova a avut 15 puncte, 6 recuperări și 3 assist-uri.

De cealaltă parte, Monique Coker, Matea Tavic și Prorche Poole au înscris fiecare câte 14 puncte. Coker a adăugat la aceste reușite 8 recuperări, o intercepție și  un capac, Tavic 6 recuperări, 5 assist-uri și o intercepție, iar Poole 6  recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții.

*Foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!