Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare caută prima victorie acasă cu CSM Târgoviște

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.12.2018

CSM Satu Mare și CSM Târgoviște se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18:00, în penultima etapă din grupa valorică A, în Liga Națională de Baschet Feminin. În tur diferența a fost de trei puncte, sătmărencele revenind de la -12 la ultima pauză pentru a se impune. Dâmbovițencele au câștigat până acum toate meciurile pe care le-au disputat pe terenul alb-roșiilor, iar elevele lui Maikel Lopez pot încheia seria neagră de acasă cu CSM Târgoviște.

CSM Satu Mare și CSM Târgoviște sunt despărțite de două puncte în clasamentul grupei valorice A din Liga Națională de Baschet Feminin. Sătmărencele au 12 puncte după 5 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce dâmbovițencele au 10 puncte cu 3 succese și 4 eșecuri. CSM Satu Mare s-a impus în toate cele trei meciuri jucate acasă în campionat, în timp ce dâmbovițencele au o victorie și 2 înfrângeri în deplasare.

Alb-roșiile au o medie de 72,6 puncte înscrise pe partidă și 66,3 primite, în timp ce formația care anul acesta nu mai poate folosi portocaliul ca și culoare de acasă are medii de 69 de puncte marcate și 73,1 primite. Cele două echipe sunt apropiate la mediile de recuperări (39,6 față de 38,7), capace (2,9 față de 2,4), mingi pierdute (14,7 și 14,4), procentaj la libere (64,5% la 65,4%) și șuturi de două puncte (45,3% la 43%). Sătmărencele stau mai bine la assist-uri (18,1 față de 14,1), intercepții (11,7 la 8,3) și triple (34,1% față de 29,6%).

Brittany Denson are cele mai bune medii de puncte și recuperări pentru gazdele de mâine (18 puncte pe meci și 8,2 recuperări), iar Promise Amukamare are o medie de 4,7 pase decsive pe partidă. Ancuța Stoenescu este liderul dâmbovițencelor la puncte (medie de 20,1 pe meci) și assist-uri (3,1), iar cealaltă veterană, Larisa Toma, are 7 recuperări pe partidă.

CSM Târgoviște vine după victoria de acasă cu FCC ICIM Arad, scor 71-63. Elevele lui Cătălin Tănase au avut o serie de trei meciuri pe propriul teren, din care au câștigat două și au cedat onorabil în fața campioanei. CSM Satu Mare a obținut două succese în ultimele două jocuri, acasă cu Olimpia CSU Brașov (91-56) și la Cluj Napoca (70-54). Au fost primele două partide conduse de spaniolul Maikel Lopez pe banca alb-roșiilor. Acesta a preluat echipa în pauza pentru naționale, după eșecul drastic de la Sfântu Gheorghe.

Din 2008 până acum au fost 36 de confruntări directe între cele două echipe, iar dâmbovițencele conduc detașat, cu 34-2. Cele două echipe s-au duelat inclusiv în finala campionatului în 2012, câștig de cauză având formația din Târgoviște. Aceasta a câștigat toate confruntările de la sala sătmărencelor. Alb-roșiile au obțnut primele două succese cu dâmbovițencele după acestea au ajuns să resimtă tot mai mult restricțiile la transferuri, în martie 2017 și în meciul tur din această ediție de campionat.

Atunci echipa pregătită de secundul Octavian Boian s-a impus cu 60-57, revenind de la un deficit de 12 puncte la ultima pauză. Cea mai bună jucătoare sătmăreană la acel meci a fost Matea Tavic, care se reface încă după accidentarea suferită pe terenul campioanei. De menționat că CSM Târgoviște are doar două straniere în lot, din cauza sancțiunilor cu care se confruntă în continuare, în timp ce la CSM Satu Mare sunt 5 în lot, din care pot evolua 4 la meciul din etapa a 9-a.

Partida dintre CSM Satu Mare și CSM Târgoviște se joacă sâmbătă, de la ora 18:00, la sala Sporturilor din Târgoviște. Ambele echipe vor disputa marți un joc restant și încheie în 19 decembrie prima fază a campionatului.

*foto: informatia-zilei.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!