Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare continuă seria victoriilor în campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.10.2017

CSM Satu Mare a ajuns la 4 victorii din 4 în acest debut de campionat. Formația lui Marius Dobă s-a impus cu 91-62 în partida cu UPM BC Sirius Târgu Mureș, pe sferturi 25-17, 28-18, 20-11 și 18-16. Gazdele au avut un avans maxim de 33 de puncte.

CSM Satu Mare a început partida cu Green, Sfîrlea, D. Williams, Mandache și Solopova. Ionel Brustur le-a trimis în 5-ul de start pe Pop, Mitov, Robinson, Lawrence și Beldian. Williams a înscris primele două puncte ale meciului, iar Solopova a reușit prima triță, ducând scorul la 5-0. Oaspetele au marcat primele puncte la intrarea în minutul trei, prin Beldian. Mandache a scuturat plasa de la distanță și a dus scorul la 10-2. Robinson și Williams au punctat pentru 13-8. Ecartul a crescut la 11 lungimi, iar la prima pauză scorul a fost 25-17. Sătmărencele stăteau mai bine la recuperări, având 8 mingi prinse la panou în plus.

Sfertul secund a început cu 8 puncte la rând pentru gazde, inclusiv două trițe consecutive, iar scorul era 33-17 în minutul 12. Au urmat alte două reușite de după semicerc pentru sătmărence, iar ecartul ajungea la 20 de puncte. Pop a înscris prima triță a mureșencelor în minutul 15, dar Harrison a răspuns cu două coșuri de la distanță și a dus scorul la 48-25. Beldian a marcat și ea de trei, iar oaspetele s-au apropiat la 18 lungimi la pauza mare, când scorul era 53-35.

Lawrence a înscris primele două puncte după revenirea de la vestiare, dar Sirius n-a mai găsit drumul spre coș în următoarele patru minute. CSM Satu Mare a avut un run de 10 puncte și s-a distanțat la 63-37. La ultima pauză ecartul a fost de 27 de puncte, scor 73-46. Szmutku a dus diferența la 30 de puncte după ce a scuturat plasa de la distanță, iar Harrison o mărea până la 33, în urma unui nou coș de afară, scor 87-54. Dobă a făcut câteva schimbări, iar mureșencele au marcat 8 puncte la rând, 87-62. Mandache a înscris 4 puncte în ultimul minut și a stabilit scorul final: 91-62.

Gazdele au avut cu 12 recuperări în plus, reușind 14 puncte din a doua șansă. Sătmărencele au stat mult mai bine la aruncările de afară, reușind 10, față de 3 ale oaspetelor.

Taneisha Harrison a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte (4x3). Destiny Williams a încheiat în double-double cu 17 puncte și 10 recuperări. Pentru CSM Satu Mare s-au mai remarcat Mandache cu 16  puncte și 7 pase decisive, Solopova cu 14 puncte și Baltic cu 12. De la Sirius trei jucătoare au trecut de cota 10. Alyssa Lawrence a încheiat partida cu 16 puncte, Robinson cu 14, iar S. Williams cu 11 puncte.

CSM Satu Mare a totalizat 8 puncte după startul perfect din Liga Națională. UPM BC Sirius Târgu Mureș  este la a doua înfrângere consecutivă după ce a început campionatul cu două victorii.

Pentru sătmărence urmează două meciuri în Liga Europei Centrale, pe 25 octombrie la Marburg și pe 29 la Arad. CSM Satu Mare va juca două meciuri la Arad, întâlnind pe FCC ICIM și în campionat, pe 30 octombrie. UPM Sirius Târgu Mureș primește vizita Olimpiei Brașov în etapa următoare, pe 26 octombrie. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!