Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare, cu un pas și jumătate în Final 4-ul cupei după victoria la 46 de puncte de la Târgoviște

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.02.2019

CSM Satu Mare a luat o opțiune importantă pentru calificarea la Final 4-ul Cupei României după ce a obținut o victorie categorică în deplasare. Meciul dintre CSM Târgoviște și finalista cupei de anul trecut s-a încheiat cu scorul de 36-82 , pe sferturi: 10-20, 16-23, 7-20, 3-19. A fost primul succes al sătmărencelor cu dâmbovițencele în cupă.

CSM Târgoviște a început meciul cu trei jucătoare sub 23 de ani, Teodora Neagu, Carla Popescu și Laura Vaida, alături de Ancuța Stoenescu și Porsche Poole. CSM Satu Mare le-a avut în 5-ul de start pe Anamaria Kadar, Andra Mandache, Brittany Denson, Promise Amukamara și Dlesha Lloyd. Neagu a înscris primele două puncte ale partidei, iar Lloyd, Denson și Kadar au dus scorul la 2-6. Kilin a reușit prima triplă a meciului și și-a apropiat echipa la o lungime, 7-8. Stoenescu a strâns din nou diferența la un punct după ce a transformat libera de la tehnicul primit de Mandache. A urmat un run de 8 puncte al oaspetelor, iar Mandache a scuturat plasa de la distanță în finalul perioadei de joc și a stabilit scorul la prima pauză, 10-20.

Stoenescu a deschis sfertul secund cu o reușită de la distanță și a mai strâns o dată ecartul la 7 puncte, dar sătmărencele s-au dus la +13. Tripla lui Kilin ducea scorul la 26-34 cu două minute și jumătate rămase din a doua perioadă de joc, dar gazdele nu au mai înscris în acest timp. Olah (Orosz) a scuturat plasa de la distanță, iar Mandache și Denson au stabilit scorul la pauza mare, 26-43.

Olah a marcat primele patru puncte după revenirea de la vestiare și a dus diferența la 21 de puncte. Dâmbovițencele au avut din nou minute în care nu au găsit drumul spre coș și oaspetele și-au mărit ecartul la 29 de puncte. Din nou în finalul perioadei de joc au înscris doar alb-roșiile și la ultima pauză tabela arăta 33-63. Diferența a crescut și mai mult în sfertul patru, când CSM Târgoviște a reușit un singur coș, tripla lui Kilin cu mai puțin de jumătate de minut până la final. Sătmărencele au marcat 19 puncte până atunci în acel sfert și s-au dus la diferența maximă de 49 de puncte. S-a încheiat 36-82 și sătmărencele sunt ca și calificate la Final 4-ul din finalul lunii martie.

CSM Satu Mare și-a continuat prestațiile bune din campionat, în timp ce CSM Târgoviște a continuat evoluțiile mai puțin reușite. Oaspetele au avut 49% la șuturile din acțiune (34 din 69) față de 24% (14/58). Sătmărencele au înscris de 31 de ori din semicerc și de 3 ori de la distanță, în timp ce dâmbovițencele au avut 9 coșuri de două puncte și 5 triple. 3-11 a fost scorul la libere transformate. A fost o diferență mare și la recuperări (34-47). CSM Satu Mare a profitat de cele 22 de mingi pierdute ale gazdelor, marcând 26 de puncte după acestea, față de 2.

Brittany Denson a fost coșghetera partidei cu 16 puncte, fiind în double-double pentru învingătoare cu 12 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Mandache 14 puncte (8 recuperări), Lloyd 11 puncte (5 recuperări), Baltic 10 puncte, Olah (Orosz) 9, Amukamara 8, Lazăr (Pop) 5, Kadar 5, Huțanu 2 și Tavic 2 puncte.

Tunde Kilin a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 11 puncte. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Stoenescu 9 puncte, Coker 4 puncte (6 recuperări), Vaida 4 puncte (6 recuperări), Poole 4 puncte, Neagu 2 și Toma 2 puncte.

Returul va fi peste o săptămână, în 6 martie. Cele două echipe nu au meci în weekend în campionat, când se joacă în campionat etapa a 11-a din Grupa Roșie. Sătmărencele stau în această rundă, în timp ce dâmbovițencele au meciul de acasă cu ACS Sepsi SIC amânat.  

*foto: Muresan Florin facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!