Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare depășește suta cu Olimpia CSU Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.04.2018

CSM Satu Mare a obținut o victorie categorică în fața Olimpiei CSU Brașov în meciul care a deschis seria din semifinală. Alb-roșiile s-au impus cu 101-60, pe sferturi: 23-13, 29-16, 24-19 și 25-12.

Oaspetele au condus doar la începutul partidei, cu patru puncte, după care sătmărencele au preluat controlul partidei și s-au distanțat până la un maxim de 43 de puncte. Acestea au reușit 31 de puncte pe contraatac, iar jucătoarele venite de pe bancă au reușit 41 de puncte, față de 16 ale rezervelor oaspetelor.

Alb-roșiile au fost singurele calificate în semifinală după o serie de trei meciuri  în fața celor de la SCM Timișoara, în timp ce brașovencele au trecut cu 2-0 de FCC ICIM Arad. Sătmărencele reveneau în semifinale după cinci ani, în timp ce alb-albastrele au ajuns în această fază și în precedentele două ediții.

CSM Satu Mare a început partida cu Green, Harrison, Sfîrlea, Mandache și Denson. Olimpia CSU Brașov le-a avut în 5-ul de start pe Handford, Pesovic, Irimia, Al Ash Hab și Higgins. Handford și Pesovic au marcat primele patru puncte, iar Harrison a reușit prima triplă. Green le-a dus pe gazde în avantaj cu o nouă reușită de după semicerc și Mandache a dus scorul la 9-5 cu un coș cu fault. Brașovencele au marcat prima dată de după semicerc în minutul 5, prin Irimia.

Oaspetele au ratat mult în următoarele minute, iar CSM a reușit un parțial de 9-1 cu care a stabilit scorul la prima pauză, 23-13. Sătmărencele au marcat 8 coșuri din acțiune în primul sfert din 17 încercări (47%). Brașovencele au aruncat mai mult, 20 de șuturi din acțiune, dar au înscris doar un sfert dintre acestea.

Ecartul a continuat să crească în sfertul secund, când gazdele s-au desprins la 25 de puncte cu jumătate de minut până la pauza mare. Handford a marcat două libere și a stablit scorul la jumătatea partidei, 52-29. CSM a înscris în sfertul secund cât au marcat brașovencele în primele două la un loc. Sătmărencele au reușit 10 coșuri de două puncte din 13 încercări și 3 triple din 4 în a doua perioadă de joc. Oaspetele au continuat să rateze, având doar 6 coșuri reușite, toate din interiorul semicercului.

În prima parte a sfertului trei, diferența a fost în jur de 20 de puncte. Denson, Mandache și Uiuiu au mărit-o la 26 de puncte, iar tripla lui Uiuiu ducea ecartul la 29 de puncte. La ultima pauză scorul a fost 76-48. Brașovencele au avut probleme în atac și în debutul sfertului patru, când nu au marcat trei minute și jumătate. Gazdele s-au dus la 82-48.

Pe lângă problemele din faza ofensivă, alb-albastrele au avut probleme și în asigurarea echilibrului defensiv. Sătmărencele au reușit câteva puncte după ce au dus mingea foarte rapid sub panoul advers, când oaspetele s-au întors greu în apărare după coș marcat. Olah a dus diferența la peste 40 de puncte, în ultimele trei minute. Pe final Dobă și-a permis să dea minute și jucătoarelor tinere. Olah a marcat de la distanță și sătmărencele au depășit suta. S-a încheiat 101-60 și sătmărencele conduc cu 1-0 în semifinală.

Aliyyah Handford a fost coșghetera partidei cu 17 puncte. Higgins a fost în double-double pentru oaspete cu 15 puncte și 11 recuperări. De la Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Dumitrache 7 puncte, Irimia 7, Jez 5, Radovic 4, Al Ash Hab 3 și Pesovic 2 puncte.

Taneisha Harrison a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 16 puncte. Solopova a fost în double-double cu 14 puncte și 12 pase decisive. Tot 14 puncte au reușit Mandache și Denson. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Green 13 puncte (plus 9 recuperări), Uiuiu 10 puncte, Olah 7, Lazăr 6 și Sfîrlea 3 puncte.

Se joacă după sistemul cel mai bun din trei jocuri. Meciul doi este programat la Brașov, în 12 aprilie, de la ora 18. Dacă va fi nevoie de joc decisiv, acesta se va disputa în 15 aprilie la Satu Mare. 

*foto: Sport Pictures Flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!