Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare găzduiește ambele partide cu Rapid București, în zile consecutive

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.09.2018

CSM Satu Mare și CS Rapid București încep astăzi dubla din primul tur al Cupei României la baschet feminin. Este singurul duel care nu și-a disputat miercuri prima manșă, cum a fost cazul celorlalte 5 din primul tur. Formația bucureșteană a acceptat să joace ambele partide la Satu Mare, astfel că meciurile se joacă în zile consecutive, vineri de la ora 18 și sâmbătă de la 12.

Cele două echipe fac parte din grupe valorice diferite în campionat. Sătmărencele, finaliste in ambele competiții interne anul trecut și câștigătoare a Ligii Europei Centrale, sunt în grupa A în prima fază a Ligii Naționale. CSM și-a propus să depășească locurile doi de anul trecut și are limita maximă de straniere permise pe foaia de joc, 5. La dubla cu Rapid va lipsi Promise Amukamara, calificată cu naționala Nigeriei în sferturile Campionatului Mondial.

De cealaltă parte, Rapidul este în a doua grupă valorică, după ce a fost pe locul 4 în Liga 1 anul trecut. Alb-vișiniile ar fi putut evolua în stagiunea 2017-2018 în primul eșalon, după ce în 2017 au fost pe doi la turneul de promovare. Din rațiuni financiare s-a preferat tot o participare în Liga 1. În grupa B este o limită maximă de 3 straniere pe foaia de joc. Echipa din capitală era pe lista formațiilor care nu au depus noua taxă de garanție până în 31 august, astfel că nu poate transfera straniere.

CSM Satu Mare a jucat finala Cupei României în sezonul precedent, fiind învinsă de gazda turneului final, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe scor, cu 48-62 . Sătmărencele au revenit în această primăvară în finala competiției după 7 ani de la precedenta apariție în ultimul act. În 2011 cedau acasă cu 63-85 în ultimul act cu ICIM Univ. V. Goldiș Arad. Au fost atunci două finale la rând pentru CSM, după ce în 2010 pierdea în fața celor de la MCM Municipal Târgoviște, la o diferență mare.

Rapid București revine în competiție după trei ani. Ultima dată a jucat în cupă în septembrie 2015, pierzând dubla manșă la o diferență de 128 de puncte în fața echipei care avea să câștige trofeul, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Formația din capitală nu a jucat în ultimele două sezoane în cupă deoarece participau în această competiție doar echipele angrenate în Liga Națională, nu și cele din Liga 1.

CS Rapid București și CSM Satu Mare s-au întâlnit ultima dată în Cupa României în sezonul 2014-2015, când sătmărencele s-au impus cu 35 de puncte la total. Și atunci ambele partide s-au disputat la Satu Mare.

Bucureștencele au ajuns ultima dată la un turneu final al Cupei României în 2012, când au cedat ambele meciuri de la Final 4. Feroviarele au în palmares a doua competiție a senioarelor. Rapid a câștigat Cupa României în 1969 și în 1995. După succesul rapidist din 1995 a venit o pauză de aproape un deceniu în organizarea competiției eliminatorii, care s-a reluat în 2004.

CSM Satu Mare și CS Rapid București s-au întâlnit de 23 de ori în partide oficiale, începând din sezonul 2008-2009. Scorul este favorabil sătmărencelor, 18-5. Rapidistele au câștigat 5 din ultimele șase întâlniri directe, între martie 2015 și martie 2016. Bucureștencele au profitat atunci de perioada în care la Satu Mare nu s-au mai dorit performanțe și a fost o echipă cu multe jucătoare tinere. Până atunci au fost 17 victorii consecutive ale ardelencelor.

CSM Satu Mare pornește din postura de mare favorită în această dublă, având și avantajul terenului propriu. Meciul 1 se dispută astăzi, de la ora 18:00, la sala LPS din Satu Mare. Returul este programat sâmbătă, de la ora 12:00, la aceeași sală.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Giulestii
    Daca cineva nu stie de ce ambele meciuri se disputa la SM: Conducerea Rapidului avand emotii ca la intonarea imnului suporterii sa nu cumva sa confunde din nou imnul cu cel al tarii vecine, s-au hotarat sa nu mai riste, neavand bani pentru eventualele amenzi.

    cu 5 ani în urmă (28.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!