Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare obține la Brașov a 7-a victorie consecutivă în Grupa Roșie din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.02.2019

CSM Satu Mare a ajuns la 7 victorii la rând în Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Meciul dintre Olimpia CSU Brașov și finalista ediției precedente s-a încheiat cu scorul de 49-94, pe sferturi: 12-31, 10-20, 11-16, 16-27. Gazdele au avut multe minute legate în care nu au găsit drumul spre coș, iar oaspetele s-au distanțat până la 47 de puncte.

Olimpia CSU Brașov a început meciul cu Alina Podar, Romina Filip, Biljana Pesovic, Brandi Wingate și Carla Bartee. Formația brașoveană a făcut câteva schimbări în ultima lună. CSM Satu Mare le-a avut în primul 5 pe Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Dlesha Lloyd, Andra Mandache și Brittany Denson.

Pesovic reușit primele puncte cu o triplă, dar pentru gazde au urmat aproximativ patru minute în care nu au înscris. CSM Satu Mare a avut un run de 14 puncte, marcând prin toate cele cinci jucătoare din formula de start. Bartee a oprit seceta din atacul brașovean cu cinci puncte la rând, iar la jumătatea sfertului scorul era 8-14. Au urmat mai mult de două minute în care gazdele nu au găsit drumul spre coș și oaspetele s-au distanțat la 17 puncte. La prima pauză tabela arăta 12-31.

Sfertul secund a mers la fel ca primul, cu gazdele având probleme în faza ofensivă și sătmărencele s-au distanțat la 31 de puncte în ultimul minut. La jumătatea meciului tabela arăta 22-51. Sfertul trei a fost cel mai echilibrat, dar adjudecat tot de oaspete, după un parțial de 11-16, scorul ultimei pauze fiind 33-67. Sfertul patru a fost din nou dominat de sătmărence, care s-au dus la un avans maxim de 47 de puncte, în minutul 38. Gazdele au redus ecartul cu cinci puncte și Huțanu a înscris ultimul coș, de după semicerc. Scorul final a fost 49-94 și CSM Satu Mare obține a 15-a victorie în această ediție de campionat.

Oaspetele au dominat spațiul de trei secunde, cu 44 de puncte înscrise din căciulă față de 14, precum și cu 13 recuperări în plus, 42-29. Sătmărencele au încheiat partida cu 29 de reușite din semicerc, 6 de la distanță și 18 de la linia de fault. Brașovencele au avut 12 coșuri de două puncte, 6 triple și 7 libere transformate. Sătmărencele au avut 52% la șuturile din acțiune, față de 32% cât au avut gazdele. 28 de puncte au înscris alb-roșiile după greșeli adverse față de 12. Jucătoarele venite de pe banca vicecampioanei au contribuit cu 37 de puncte, față de 9.

Promise Amukamara a fost coșghetera partidei cu 16 puncte (plus 5 pase decisive). Două sătmărence au încheiat în double-double, Brittany Denson (15 puncte, 10 recuperări) și Dlesha Lloyd (14 puncte, 10 recuperări). Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Baltic 13 puncte, Mandache 10, Lazăr (Pop) 7, Huțanu 6, Olah (Orosz) 4, Tavic 4 puncte (5 pase decisive), Uiuiu 3 puncte și Kadar 2.

Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 12 puncte, plus 7 recuperări și 5 assist-uri. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Bartee 9 puncte, Podar 8, Filip 7, Tanacan 6 puncte (5 recuperări), Wingate 4 puncte, Szmutku 2 și Al Ash Hab 1.

Campionatul se întrerupe până în 2 martie. În weekend sunt turnee din Cupa României 3x3, iar în 27 februarie sunt programate partidele din manșa tur a sferturilor Cupei României. Olimpia CSU Brașov va juca la Târgu Secuiesc, iar CSM Satu Mare, la Târgoviște. Brașovencele au următorul meci din LNBF în 2 martie, la Constanța. Sătmărencele stau în următoarea rundă, astfel că vor relua campionatul după returul din cupă, cu o deplasare la Cluj-Napoca, în 9 martie.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!