Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare obține prima victorie stagională cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.02.2019

CSM Satu Mare este prima echipă care învinge pe ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Vicecampioana s-a impus pe propriul teren cu 76-51, pe sferturi: 16-12, 16-21, 17-7, 27-11. Alb-roșiile au pus mari probleme cu apărarea în zonă și le-au făcut pe oaspete să forțeze multe șuturi de la distanță. Brittany Denson a fost jucătoarea partidei cu 27 de puncte și 11 recuperări.

CSM Satu Mare le-a avut în 5-ul de start pe Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Dlesha Lloyd, Andra Mandache și Brittany Denson. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început meciul cu Annemarie Godri-Părău, Ioana Ghizilă, Marina Solopova, Peyton Whitted și Kristina Higgins. Denson a deschis scorul de la linia de fault, după un minut și jumătate, ducându-l la 4-0. Ghizilă a reușit primul coș al oaspetelor, de la distanță, după mai mult de două minute scurse din joc. Higgins și-a dus echipa la conducere, cu un punct, iar Lloyd a înscris 5 puncte la rând pentru 9-5. Diferența s-a păstrat între 1 și 4 puncte până la finalul sfertului. La prima pauză tabela arăta 16-12. Gazdele au alternat apărarea om la om cu cea în zonă, iar oaspetele au încercat să o blocheze pe Amukamara să găsească spațiul din centrul defensivei, după blocaje.

Mandache a înscris prima în sfertul secund și Sepsi a egalat la 18 după triplele lui Șipoș și Godri-Părău. Lloyd a răspuns cu o reușită de după semicerc, dar covăsnencele au avut un run de 8 puncte (două triple Ghizilă) și scorul devenea 21-26. Denson și Amukamara și-au apropiat echipa la un punct și a urmat o nouă reușită de la distanță pentru campioană, semnată de căpitanul Godri-Părău. Whitted a transformat o liberă din două și Denson își ținea echipa la 3 lungimi în spate. Au urmat alte reușite de după semicerc, ale lui Ghizilă și Denson, iar pivotul vicecampioanei puncta pentru 32-33. Acesta avea să fie scorul la pauza mare, după ce în ultimul minut al sfertului nu s-a mai înscris. Oaspetele erau în față grație celor 8 reușite de după semicerc, față de 3 ale gazdelor. 3-3 era scorul la libere transformate, iar sătmărencele au înscris de 10 ori din interiorul semicercului, față de 3 coșuri de două puncte ale covăsnencelor. 20-14 era raportul recuperărilor la jumătatea partidei.

Campioana nu a găsit drumul spre coș mai mult de patru minute și jumătate după revenirea de la vestiare. Denson, Amukamara și Huțanu le-au dus pe alb-roșii la conducere, 40-33 în minutul 25. Godri-Părău a transformat o liberă pentru vizitatoare, dar au urmat din nou minute în care aceastea nu au marcat. Apărarea gazdelor le-a făcut pe alb-verzi să comită și un turnover de 24 de secunde, au fost câteva intercepții ale sătmărencelor, iar Olah (Orosz), Mandache, de la distanță, și Denson, de la linia de fault, au dus scorul la 47-34. Higgins a marcat primul coș din acțiune al covăsnencelor în această repriză în penultimul minut al sfertului. Mandache a dus ecartul la 13 puncte, iar Solopova și Godri-Părău au transformat libere pentru 49-40 la ultima pauză.

Solopova a transformat două libere în primul minut din sfertul patru, iar Huțanu și Mandache le duceau pe gazde la +9. Ghizilă scutura plasa de la distanță pentru 53-47, iar Amukamara, Denson, Lloyd și Huțanu măreau ecartul la 16 puncte. Apărarea în zonă a CSM-ului le-a pus probleme alb-verzilor, care au forțat șuturile de la distanță și au avut aproape trei minute fără coș, întrerupte de Higgins. Jocul a continuat în aceeași direcție, cu oaspetele nereușind să desfacă apărarea adversă, cu alte trei minute până la următorul coș. Sătmărencele au continuat să se distanțeze până la un ecart maxim de 25 de puncte. Acesta s-a înregistrat și la finalul partidei, când tabela a arătat 76-51.

Sătmărencele au făcut diferența din interiorul semicercului, cu 24 de reușite de două puncte față de 7, iar la libere transformate scorul a fost 16-10. Alb-verzile au stat mai bine la triple, cu 9 reușite față de 4. Alb-roșiile au avut 37 de recuperări față de 23 ale oaspetelor. 19-3 a fost scorul la puncte înscrise după greșeli adverse.

Brittany Denson a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte, fiind în double-double cu 11 recuperări, plus 6 assist-uri și 5 intercepții. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Amukamara 16 puncte, Lloyd 12, Huțanu 10, Mandache 9 puncte (8 recuperări) și Olah (Orosz) 2 puncte.

Ioana Ghizilă a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 17 puncte (5x3). Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Godri-Părău 11 puncte, Higgins 10, Solopova 7, Whitted 3 și Șipoș 3 puncte.

CSM Satu Mare a obținut a 12-a victorie în această ediție de campionat și ajunge la 28 de puncte, pe locul secund. Alb-roșiile sunt la un punct în spatele celor de la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, care au 28 de puncte după 15 victorii și o înfrângere.

Pentru CSM Satu Mare urmează o deplasare la Constanța, în 6 februarie. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe stă în prima etapă a returului și va avea primul meci în 16 februarie, după pauza pentru cupa de 3x3.

*foto: informatia-zilei.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Rusine!!!
    Sa va fie rusine fetelor! - 25 de puncte!!!!

    cu 5 ani în urmă (02.02.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      .
      Asa iti iubesti echipa? La victorii le iubesti la infrangere....

      cu 5 ani în urmă (02.02.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      Nu e vorba de infrangere, ci lipsa de caracter, lipsa de respect fata de suporteri. Dupa pauza de ,,nationala,, au jucat toate meciurile cu voma. Singura fata care merita sa joace la echipa e Ghizi!

      cu 5 ani în urmă (02.02.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA!
      Nu este vorba de caracter,ci de unele lipsuri ce se pot observa la unele jucatoare inca de la inceput.Actuala configuratie a echipei este sub valoarea echipelor anterioare,dar si asa sintem cele mai bune.Cred ca conducerea va analiza aceasta infrangere si va lua cele mai eficiente decizii,privind jocul echipei.

      cu 5 ani în urmă (03.02.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    CAPUL SUS FETELOR:sinteti cele mai bune,si vom castiga campionatul fara nici o problema!! SUCCES SI LA MAI MARE !

    cu 5 ani în urmă (03.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii