Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare obține victoria pe terenul celor de la ”U” Cluj

Valentin Todea

Valentin Todea
05.10.2017

CSM Satu Mare a debutat cu dreptul în sezonul 2017-2018 din LNBF, câștigând în deplasare cu ”U” Cluj-Napoca, scor 64-75. Pe sferturi, tabela a arătat 11-17, 22-14, 23-22 și 8-22. Clujencele au oferit o replica solidă formației din nord-vestul țării, însă nu au reușit să țină pasul cu adversarele în ultimele zece minute.

Universitatea Cluj a început în formula Leslie Vorpahl, Bianca Voica, Ioana Ghizilă, Morgan Stroman și Aida Kalusic. CSM Satu Mare a replicat cu un prim cinci alcătuit din Porchia Green, Marina Sfîrlea, Taneisha Harrison, Andra Mandache și Destiny Williams.

Satu Mare începe mai bine partida și face 0-5 după reușitele fostelor jucătoare de la Cluj, Mandache și Harrison, în timp ce gazdele reușesc să puncteze prin Vorpahl după mai multe ratări, 2-5. Destiny Williams înscrie primul coș al ei din această confruntare pentru 2-9, în timp ce Ghizilă marchează de la mare distanță, 5-11. Aceeași jucătoare punctează pe fast break, 7-11, iar Marius Dobă cere time-out, după ce Dragan Petricevic fusese primul care ceruse timp de odihnă. Clujul nu se regăsește în căciulă, oaspetele ducând scorul  la 9-15.

Williams își distanțează echipa la 13-21, dar Aida Kalusic înscrie de la 3 puncte, 16-21. Confruntarea din „Horia Demian” capătă un ritm alert iar scorul devine 25-27. Williams comite greșeală antisportivă asupra lui Stroman, iar Clujul trece în avantaj de la libere, 30-29. Americanca înscrie și din acțiune, 32-29, pentru ca arbitrii să dicteze din nou greșeală antisportivă în favoarea gazdelor, iar Vorpahl transformă una dintre cele două aruncări, 33-29. Pauza mare vine la scorul de 33-31, după ce Mandache a fost precisă din dreptul liniei de fault.

La reluare, Destiny Williams egalează după ce transformă ambele libere primite, însă imediat după Ioana Ghizilă marchează din spatele semicercului, 36-33. Irina Părău contribuie cu două coșuri iar scorul devine 40-37. Stroman reușește un coș cu fault, transformând și libera suplimentară, 45-39. Mandache micșorează ecartul la 2 lungimi după ce înscrie cu o aruncare de la distanță, 45-43. Vorpahl marchează din spatele arcului de cerc după o acțiune personală, 51-43, iar Kristina Baltic punctează de două ori de la linia de libere pentru ca tabela să indice 53-48. Porchia Green marchează din afara liniei de trei puncte, 54-51, iar Ghizilă dă o pasă decisivă pentru reușita Irinei Părău, 56-51.

La începutul ultimul act, scorul devine 56-55, iar sătmărencele trec din nou în avantaj după ce Harrison scutură plasa de la mare distanță, 56-58. Solopova mărește avantajul oaspetelor tot de la 3 puncte, 58-63. Elevele lui Petricevic pierd mai multe mingi în atac, iar Solopova reușește un three-point play, 58-66. Gazdele recuperează ofensiv după o aruncare de la margine a sportivelor de la CSM, însă nu profită de neatenția acestora. Vizitatoarele reușesc să își mărească avantajul, scorul devenind 62-71 după ce Green contribuie cu 2 puncte. În ultimul minut de joc, Williams înscrie din apropierea coșului pentru 62-75, iar Clujul nu mai poate întoarce soarta partidei.

Taneisha Harrison a fost cea mai bună marcatoare de la CSM Satu Mare cu 22 de puncte, la care a adăugat 7 recuperări, 5 assist-uri și 2 intercepții. Destiny Williams a avut 16 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție.

Principala marcatoare a Clujului a fost Leslie Vorpahl cu 14 puncte, 3 recuperări, 5 assist-uri și 2 intercepții. Theairra Taylor a marcat 12 puncte, reușind de asemenea 6 recuperări, o pasă decisivă și 2 intercepții. 

*Foto: gazetanord-vest.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    U
    Unde au fost spectatorii si marea galerie? Sau veniti numai cu Sepsi sa tipati prostii? Asta inseamna la voi sa va sustineti echipa!

    cu 6 ani în urmă (06.10.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Ce ati facut fetelor? Plang ultrasii cu camasi negrii care au lipsit de la meci !!Petricevic la fel se sterge pe ochi !! Satu Mare a umilit marea speranta a noului campionat,a maturat de pe teren pe clujence! Sala a fost goala,echipa nu a fost sustinuta !Clujenii condusi de ultrasii de la U, se strang doar atunci cand joaca SEPSI SIC,cand vor sa vada un meci de factura tehnica inalta,un meci disputat si foarte bun!!Vor sa vada,cum pierde echipa lor...vor sa aplaude pe SEPSI SIC,si poate striga loyinci xenofobe!! Barvo Satu Mare,felicitari !!

    cu 6 ani în urmă (06.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!