Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare preia conducerea în seria de play-off cu Universitatea Cluj după o victorie la 14 puncte

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.04.2019

CSM Satu Mare a câștigat cu 72-58 prima confruntare din play-off cu Universitatea Cluj, pe sferturi: 19-19, 20-15, 24-9, 9-15. Oaspetele au început meciul cu un run de 7 puncte, dar sătmărencele au revenit și au preluat conducerea. Primul sfert a fost cel mai echilibrat, iar în al doilea gazdele s-au distanțat și alb-negrele s-au apropiat. Clujencele nu au găsit drumul spre coș în primele șase minute din sfertul trei și alb-roșiile s-au distanțat la peste 20 de puncte.

CSM Satu Mare le-a avut în 5-ul de start pe Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Dlesha Lloyd, Andra Mandache și Brittany Denson. Universitatea Cluj a început meciul cu Paula Cenean, Mihaela Maxim, Tierra Henderson, Irina Părău și Aleksandra Begenisic. A lipsit din nou de la clujence coșghetera Arlesia Morse, la fel ca la ultimul meci din sezonul regulat.

Cenean a deschis scorul, Maxim reușea prima triplă și făcea 0-7 după două minute și jumătate. A fost rândul oaspetelor să nu înscrie aproape patru minute. CSM Satu Mare a răspuns cu un run de 10 puncte, dintre care 8 ale lui Denson, trecând la conducere. Vujovic și-a apropiat echipa la un punct în două rânduri, dar Denson creștea ecartul la patru. Maxim a scuturat din nou plasa de la distanță și Lloyd mărea diferența la cinci lungimi cu un minut și jumătate până la finalul perioadei de joc. Maikel Lopez a făcut câteva schimbări și gazdele nu au mai înscris până la prima pauză. Henderson a pus cinci puncte pe tabelă și la prima pauză scorul a fost 19-19.

Echilibrul s-a menținut în primele patru minute din sfertul secund, cu cele două echipe trecând pe rând cu un punct în față. Clujencele au avut mai mult de trei minute în care nu au găsit drumul spre coș, timp în care Denson, Olah (Orosz) de la distanță și Amukamara au dus scorul la 33-27. Oaspetele s-au apropiat la trei lungimi după reușita de afară a lui Maxim, dar Olah a răspuns cu o triplă și a refăcut ecartul de șase puncte. Begenisic și Denson au mai înscris în finalul sfertului și la jumătatea partidei tabela arăta 39-34.

Echilibrul s-a rupt complet după revenirea de la vestiare, când alb-negrele au avut nevoie de mai mult de șase minute pentru primele puncte în repriza secundă. Mandache, Amukamara, Olah și Denson le-au distanțat pe sătmărence la 56-34 în minutul 26. Henderson a marcat primele puncte clujene în acest sfert de la linia de fault, după un antisportiv și a mai transformat două libere. Alb-roșiile s-au dus la un ecart de 23 de puncte cu un minut și jumătate până la finalul perioadei de joc. Scorul la ultima pauză a fost 63-43.

Părău a marcat primele două puncte din sfertul patru, iar banca oaspete a fost sancționată cu un tehnic după ce s-au dat 3 secunde la Henderson. Amukamara a transformat libera, fiind singurul punct reușit de gazde în primele aproximativ patru minute ale sfertului. Au fost câteva greșeli sătmărene, Maxim a înscris 5 puncte la rând și Henderson strângea ecartul la 12 lungimi, 64-52. Lopez încerca să le dea minute și jucătoarelor utilizate mai puțin în ultima vreme. Lazăr (Pop) și Lloyd măreau diferența la 16 puncte, dar Maxim și Boț își apropiau echipa la 12 cu reușite de la distanță. Denson a marcat ultimul coș al partidei, care s-a încheiat cu 72-58. CSM Satu Mare conduce cu 1-0 în seria de play-off dintre echipele clasate pe locurile 2 și 7 la finalul sezonului regulat.

Gazdele au făcut diferența cu cele 27 de reușite din semicerc, față de 14. A fost egalitate la libere transformate, 9-9, cu sătmărencele având doar 60% la acest capitol. Clujencele au stat mai bine la șuturile de afară, cu 7 reușite față de 3. Alb-roșiile au avut cu 10 recuperări în plus (42-32) și au marcat 20 de puncte după greșeli adverse față de 7.

Brittany Denson a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte, terminând în double-double cu 13 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Mandache 12 puncte (8 recuperări, 6 assist-uri), Amukamara 11 puncte, Lloyd 10 puncte (5 recuperări), Olah (Orosz) 7 puncte, Huțanu 3, Lazăr (Pop) 2, Tavic 1 și Baltic 1 punct.

Mihaela Maxim a reușit o prestație foarte bună pentru oaspete, cu 22 puncte (6x3). Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Henderson 17 puncte (9 recuperări, 5 pase decisive), Părău 6 puncte (6 recuperări), Begenisic 4 puncte, Vujovic 4, Boț 3 și Cenean 2.

Al doilea meci al seriei se dispută vineri, de la ora 17:00, tot pe terenul sătmărencelor. Jocul trei va fi la Cluj-Napoca în 9 aprilie. Se joacă după sistemul 3 din 5. Dacă va fi nevoie de un joc 4, acesta va avea loc în 14 aprilie pe terenul clujencelor. Un eventual decisiv, care pare puțin probabil, ar urma să aibă loc în 17 aprilie, la Satu Mare.

*foto: frissujsag.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!