Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare, prima echipă calificată la Final 4-ul cupei după ce a câștigat și returul cu CSM Târgoviște

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.03.2019

CSM Satu Mare a câștigat și returul cu CSM Târgoviște din sferturile Cupei României la Baschet Feminin. Scorul meciului doi a fost 74-45, pe sferturi: 19-6, 28-15, 18-10, 9-14. Echipa sătmăreană este prima calificată la Final 4-ul de la finalul lunii, după 156-81 la total. Ambii antrenori au folosit toate jucătoarele de pe foaia de joc.

Returul din sfertul de finală al Cupei României a început de la +46 pentru sătmărence, după ce s-au impus cu 82-36 pe terenul dâmbovițencelor. Gazdele au început meciul doi cu Anamaria Kadar, Andra Mandache, Brittany Denson, Promise Amukamara și Dlesha Lloyd. CSM Târgoviște a mers la Satu Mare cu o formație foarte tânără, având doar două jucătoare peste 23 de ani în lot, fără veteranele Ancuța Stoenescu și Larisa Toma. Oaspetele le-au avut în 5-ul de start pe Alina Chivu, Tunde Kilin, Teodora Neagu, Carla Popescu și Laura Vaida.

Popescu a înscris primele două puncte ale meciului, iar Denson a egalat. Dâmbovițencele au avut trei minute și jumătate în care nu au găsit drumul spre coș. Amukamara și Denson au dus scorul la 8-2. Gazdele au continuat să se distanțeze și Denson reușea prima triplă a meciului în minutul 8, pentru 19-6. Acesta avea să fie scorul primei pauze după ce nu s-a mai înscris în ultimele două minute ale sfertului.

La finalul primului minut din sfert doi au fost un tehnic pentru Denson și unul pentru antrenorul oaspetelor. Alb-roșiile s-au distanțat la 23 de puncte, 29-6, iar Kilin marca primele puncte ale dâmbovițencelor în acest sfert după aproape trei minute, cu o reușită de la distanță. CSM Târgoviște s-a apropiat la 16 puncte, dar gazdele s-au distanțat la 29 de puncte în penultimul minut al perioadei de joc. Scorul la jumătatea partidei a fost 47-21.

Repriza a doua a început cu aproape două minute în care nu s-a marcat. Denson a înscris primele puncte, din semicerc, iar Vaida punea două puncte pe tabelă pentru oaspete. Acestea au avut din nou mai multe minute în care nu au reușit să marcheze, iar sătmărencele s-au dus la +40. La ultima pauză scorul a fost 65-31. Și alb-roșiile au avut mai mult de patru minute în care nu au găsit drumul spre coș în sfertul patru, iar dâmbovițencele au redus puțin diferența. Scorul final a fost 74-45. Gazdele au profitat de cele 32 de mingi pierdute de adversare și au înscris 34 de puncte după acestea, față de 8.

Brittany Denson a fost coșghetera partidei, fiind din nou în double-double în acest sfert de finală. Pivotul a contribuit cu 23 de puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive și 5 capace pentru învingătoare. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Amukamara 12 puncte, Mandache 8 puncte (5 pase decisive), Huțanu 8 puncte, Baltic 6, Uiuiu 5, Tavic 5, Olah (Orosz) 5 și Lloyd 2 puncte.

De la CSM Târgoviște au înscris: Chivu 9 puncte, Kilin 8, Vaida 7 puncte (10 recuperări), Cătinean  7 puncte (7 recuperări), Neagu 5, Tănase 3, Vați 2, Ghiță 2 și Popescu 2 puncte.

CSM Satu Mare se califică la Final 4-ul din 30-31 martie. Meciurile retur din celelalte trei sferturi se dispută miercuri.

*foto: Pesek Attila / frissujsag.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!