Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare primește sâmbătă vizita formației promovate din grupa valorică B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.12.2018

Prima etapă din faza a doua a campionatului programează sâmbătă, de la ora 16:30, duelul dintre CSM Satu Mare și Phoenix Știința Constanța. Vicecampioana ocupă locul secund în clasamentul Grupei Roșii, după ce a luat mai departe toate punctele câștigate în prima fază a campionatului. Phoenix Știința Constanța a urcat din a doua grupă valorică și i s-au înjumătățit punctele, astfel că este momentan pe locul 6.

CSM Satu Mare are 17 puncte în clasamentul Grupei Roșii, după ce a încheiat grupa valorică A cu un bilanț de 7 victorii și 3 înfrângeri. Sătmărencele vor juca al doilea meci la rând acasă, după ce miercuri au pierdut în fața campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, scor 60-64. A fost prima înfrângere suferită de alb-roșii de când sunt conduse de antrenorul spaniol Maikel Lopez. Acesta nu a putut conta la acel meci pe accidentatele Matea Tavic și Kristina Baltic, iar Promise Amukamara a jucat doar 16 minute și jumătate, ieșind cu 5 greșeli personale. A fost și primul eșec al sătmărencelor pe propriul teren în acest sezon, după 4 victorii în campionat și 2 în cupă.

Phoenix Știința Constanța a fost pe doi la turneul de promovare din primăvară, dar, până la urmă,  a debutat în Liga Națională de Baschet Feminin în a doua grupă valorică, pe care a dominat-o. A avut un bilanț de 11 victorii și o înfrângere. Singurul eșec a fost acela la masa verde cu CSU CSM Oradea, după greșeala de comunicare a echipei aflate în al doilea an la senioare, care a folosit-o pe Chelsea Douglas dar nu i-a plătit amenda pentru greșeala tehnică. Formația pregătită de Predrag Stanojcic a câștigat acel meci pe teren, dar a pierdut punctele la masa verde. Chiar și fără cele două puncte, Phoenix Știința a avut un avans de două lungimi față de prima urmăritoare la finalul primei faze a campionatului.

Conform regulamentului, punctajul formației care a urcat în Grupa Roșie din grupa valorică B s-a înjumătățit, astfel că Phoenix Știința va porni cu 11 puncte în a doua fază a campionatului. Echipa constănțeană intră pe locul 6 în „piscina plină cu rechini”, cum a numit antrenorul Predrag Stanojcic Grupa Roșie. În urma constănțencelor se află Universitatea Cluj, care are 10 puncte.

De menționat și diferența de regulament în ceea ce privește numărul maxim de straniere în cele două grupe valorice. În prima se pot trece pe foaia de joc până la 5 jucătoare străine, dintre care cel mult două non-europene, în timp ce în grupa a doua se joacă cu cel mult 3 straniere, dintre care doar una poate fi non-europeană. La trecerea în grupa superioară, Phoenix Știința Constanța a beneficiat de o perioadă specială de transfer în caz că dorea să ajungă la numărul maxim de straniere, dar nu a anunțat vreo achiziție.

CSM Satu Mare are în lot 5 jucătoare străine, dar la ultimele meciuri a folosit doar 3 (Brittany Denson, Dlesha Lloyd și Promise Amukamara), din cauza accidentărilor. Alb-roșiile au multe românce cu experiență bogată în primul eșalon. Phoenix Știința a jucat în grupa valorică B cu numărul maxim de straniere (Chelsea Douglas, Vladinka Erak și Jelena Jovanovic). Cea mai experimentată româncă din lotul constănțean este Cristiana Cutaș.

Elevele lui Predrag Stanojcic au mai înfruntat în debutul sezonului două formații din prima grupă valorică. Au fost două partide amicale cu campioana ACS Sepsi SIC, câștigate de covăsnence la diferențe destul de mari. A urmat dubla din Cupa României, cu Universitatea Cluj, și constănțencele au avut câștig de cauză în ambele partide, astfel că au avansat în turul secund. La acele dueluri ambele formații au fost cu formulele incomplete. CSM Satu Mare a jucat în competiția knock-out cu o formțație din grupa a doua valorică, eliminând fără probleme Rapidul.

Între CSM Satu Mare și Phoenix Știința Constanța va fi prima confruntare directă în LNBF. Cele două cluburi au o rivalitate interesantă la concursurile de 3x3 în care echipele din LNBF sunt obligate să participe. Ambele au folosit jucătoare din lotul primei echipe la turneele din Cupa României 3x3 feminin, din ultimele două luni. Constănțencele au 3 victorii finale și sătmărencele 2.

Partida dintre CS Municipal Satu Mare și Phoenix Știința Constanța se joacă sâmbătă, de la ora 16:30, la sala LPS. Brigada de arbitri va fi compusă din Amalia Marchiș, Vlad Potra și Octavian Goina, iar Marius Hurgoi va fi comisar.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!