Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare primește vizita campioanei în ultimul meci din turul Grupei Roșii

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.02.2019

CSM Satu Mare și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se întâlnesc pe terenul vicecampioanei sâmbătă, de la ora 12, în etapa a 7-a din Grupa Roșie, ultima a turului. Finalistele ediției precedente a Ligii Naționale de Baschet Feminin vor fi la a 3-a confruntare directă din acest sezon, după ce campioana s-a impus în primele două.

Sătmărencele au câștigat toate cele patru meciuri pe care le-au jucat acasă în faza a doua a sezonului regulat. Vicecampioana trecea cu 98-70 de Phoenix Știința Constanța în prima etapă din Grupa Roșie și pierdea în deplasare la Târgoviște, după două reprize de prelungiri, cu 74-78. Au urmat alte tre partide pe propriul teren: 90-79 cu Olimpia CSU Brașov, 105-41 cu Universitatea Cluj și 78-62 cu FCC ICIM Arad. CSM are un bilanț de 8 victorii și o singură înfrângere pe propriul teren în această ediție de campionat.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este singura echipă care a plecat cu puncte de la sala LPS, în etapa care a încheiat prima fază a sezonului regulat. Covăsnencele au câștigat toate cele 7 partide pe care le-au disputat în deplasare în această ediție de campionat. Deținătoarea titlului are un bilanț perfect în LNBF în acest sezon, 15 victorii din 15. Alb-verzile au alternat meciurile de la Sepsi Arena cu deplasările de la începutul Grupei Roșii. Acestea s-au impus acasă cu Phoenix Știința Constanța (82-60 în etapa a 2-a), cu CSM Târgoviște (90-54) și cu Olimpia CSU Brașov (87-58). Formația lui Zoran Mikes a câștigat și în cele două deplasări din faza a doua, 96-54 la Cluj-Napoca și 92-54 la Arad.

Cel mai strâns meci disputat de covăsnence în această ediție de campionat a fost cel de la Satu Mare, din 19 decembrie. Atunci oaspetele s-au impus cu 64-60, după ce gazdele au condus la 10 puncte. În ultimele două minute ale confruntării nu s-a mai înscris. Dlesha Lloyd a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 17 puncte, iar de la gazde au urmat-o Andra Mandache cu 14 puncte și Brittany Denson cu 11 puncte (în double-double cu 10 recuperări). Patru jucătoare de la formația vizitatoare au încheiat în double-digits: Marina Solopova cu 16 puncte, Kristina Higgins cu 12, Annemarie Godri-Părău cu 12 și Ildiko Nagy cu 10. Meciul a fost echilibrat, alb-roșiile având 19 reușite din semicerc, 3 de afară și 13 de la linia de fault, iar alb-verzile 17 coșuri de două puncte, 6 de la distanță și 12 libere transformate.

Turul a fost mult mai dezechilibrat, cu ACS Sepsi SIC câștigând acasă cu 93-56 în 4 noiembrie. Cea mai mare diferență a fost de 42 de puncte pentru gazde. La oaspete era atunci pe bancă secundul Octavian Boian, iar la retur venise deja Maikel Lopez. Angelika Slamova a fost coșghetera acelui meci cu 20 de puncte pentru covăsnence. La ACS Sepsi SIC au mai fost în double-digits: Marina Solopova (17 puncte), Annemarie Godri-Părău (14) și Kristina Higgins (14). De partea cealaltă, Brittany Denson a înscris 13 puncte și Promise Amukamara 11.

Pe lângă înfrângerea la scor, CSM Satu Mare a suferit atunci o altă pierdere. Matea Tavic și-a rupt ligamentele de la gleznă și de atunci nu a mai jucat. Presa locală sătmăreană anunță că la meciul de mâine va fi prima dată când Maikel Lopez poate folosi tot lotul, cu Tavic aptă prima dată. Zoran Mikes a avut la dispoziție tot lotul pe care s-a bazat în ultimul timp, cu Jovana Pasic lipsind în continuare după accidentarea la umăr.

În ceea ce privește statisticiile, alb-verzile stau mai bine atât la puncte înscrise pe meci (85,5 față de 77), cât și la puncte primite (59,9 față de 64,8). Covăsnencele au medii mai bune și la recuperări (43,6 față de 39,1), pase decisive (22,9 față de 18,5) și faulturi (16,9 la 17,5). Sătmărencele stau mai bine la intercepții (11,2 la 10,6), capace (2,6 la 1,8) și mingi pierdute (13,7 la 15,2). Oaspetele de mâine au procentaje mai bune la aruncări, cu 57,6% din semicerc, 33,1% de la distanță și 73,2% de la linia de fault față de 51,6%, 29,7% și 70,7%.

Cele mai bune marcatoare de la cele două echipe joacă sub panou și sunt și cele mai bune recuperatoare. Brittany Denson are medii de 16,6 puncte și 8,8 recuperări, iar Kristina Higgins este liderul primei grupe valorice la ambele statistici, cu 19,3 puncte pe meci și 12,5 recuperări. Căpitanul lui Sepsi, Annemarie Godri-Părău, are cea mai bună medie de pase decisive în acest campionat, 6,8, iar Promise Amukamara oferă 4,7 assist-uri pe meci pentru sătmărence.

Dacă CSM are o bancă mai lungă în acest moment, alb-verzile au un mare plus la regula U23. Ioana Ghizilă este jucătoarea tânără cu cele mai multe puncte înscrise în prima grupă valorică, 203 în 15 meciuri (13,5 medie).

Din 2012 până acum au fost 22 de confruntări directe între cele două echipe. Alb-verzile s-au impus de 20 de ori, iar sătmărencele de două. Ultima victorie a CSM-ului s-a consemnat în meciul trei al finalei campionatului de anul trecut, covăsnencele câștigând titlul după a patra partidă.

În clasamentul Grupei Roșii sunt două puncte între cele două echipe, deși alb-verzile au cu patru victorii mai mult. Formația din Sfântu Gheorghe conduce clasamentul cu 28 de puncte după cele 15 victorii (a avut acea penalizare de două puncte pentru LN 3x3). CSM Satu Mare are 26 de puncte după 11 succese și 4 eșecuri.

A treia confruntare stagională dintre CSM Satu Mare și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se dispută sâmbătă, 2 februarie, de la ora 18:00, la sala LPS. Vor arbitra: Bogdan Podar, Vlad Potra și Tiberiu Șerbulea.

*foto: Attila Pesek / frissujsag.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!