Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare produce prima mare supriză în play-off

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.03.2017

Play-off-ul ediției 2016-2017 din Liga Națională de Baschet Feminin a început în forță, fiind înregistrată prima surpriză în sferturile de finală și anume victoria celor de la CSM Satu Mare, locul 6 în sezonul regulat, pe terenul celor de la CSM Târgoviște, locul 3 și câștigătoarea Cupei României. Sătmărencele s-au impus la 13 puncte diferență, 64-51.  

Victoria formației pregătite în prezent de portughezul Jose Araujo în fața echipei din Târgoviște este una extrem de importantă din mai multe puncte de vedere. În primul și primul rând, oaspetele de azi mută seria la Satu Mare, acolo unde în cazul unei victorii se califică surprinzător în semifinala LNBF, iar dacă Târgoviște egalează seria la 1 atunci cele două vor juca un decisiv lângă Turnul Chinidei, Satu Mare având o a doua șansă să bifeze calificarea. În al doilea rând, până azi, CSM Satu Mare nu a câștigat niciodată în istorie în fața târgoviștencelor, bilanțul înaintea duelului direct de azi fiind 32-0 pentru trupa portocaliu-albastră. 

Strict referitor la meciul câștigat azi de Satu Mare în Sala Sporturilor din Târgoviște, diferența s-a făcut în primele 10 minute de joc, atunci când formația vizitatoare a pornit cu motoarele turate la maxim, reușind să surprindă gazda în urma unui parțial zdrobitor de 21-9. Actul secund a fost unul mai echilibrat, însă tot cu Satu Mare la timonă, fetele în roșu și alb reușind să intre la vestiare cu un avantaj de 16 puncte, 35-19, în urma unui parțial de 14-10 în sfertul 2. 

Revenite de la pauza mare, amfitrioanele au început cursa de urmărire a adversarelor din nordul țării, însă fără mari reușite pe tabela de marcaj. Sfertul al 3-lea a fost câștigat de elevele lui Cătălin Tănase cu 17-14, iar tabela arăta înainte de decisiv 49-36 pentru Satu Mare. Ultimele 10 minute de joc au venit cu alte încercări ale celor de la Târgoviște să întoarcă soarta partidei, din nou fără succes. În urma unui parțial de 15-15 în decisiv, oaspetele s-au impus în final cu 64-51. 

Punctele victoriei formației din Satu Mare au venit pe mâna jucătoarelor Kristina Baltic 15 (12 recuperări), Matea Tavic 14, Chastity Reed 8 (6 recuperări, 7 pase decisive), Eniko Tarța 8, Alina Crăciun 6, Briyona Canty 5 (7 recuperări), Andreea Olah 4 și Morgan Batey 4. De cealaltă parte, de la Târgoviște au punctat Prorche Poole 21 Monique Coker 16 (7 recuperări), Porchia Green 6, Larisa Toma 5, respectiv Donica Cosby 3.

Meciul 2 al seriei se va disputa joi, 30 martie, cu începere de la ora 18:00 în Sala LPS din Satu Mare. În cazul unei noi victorii ale sătmărencelor, acestea se vor califica în semifinală, iar dacă se va impune Târgoviște atunci seria se mută în decisivul de duminica viitoare. 

*Foto: Balázs Gyurkó-Henning (Crow Security)

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tepes :

    BV SM
    uite asta da bucurie! hai cu victorie si la SM

    cu 7 ani în urmă (27.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    Dupa mine nu a fost surpiza !! Satu Mare are o echipa valoroasa !! Felicitari ! Dorim ca adversar in finala cu SEPSI SIC !!! Tavic este crescut ca jucatoare la Sfantu Gheorghe...se vede !!

    cu 7 ani în urmă (27.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!