Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare revine în finala Ligii Naționale după 6 ani

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.04.2018

CSM Satu Mare a obținut calificarea în finala Ligii Naționale după ce s-a impus cu 2-0 în duelul cu Olimpia CSU. Meciul de la Brașov s-a încheiat cu 68-72, pe sferturi: 10-20, 11-15, 11-20 și 16-17.

Olimpia CSU Brașov le-a avut în 5-ul de start pe Handford, Pesovic, Irimia, Al Ash Hab și Higgins. CSM Satu Mare a început meciul cu Green, Sfîrlea, Mandache, Harrison și Denson. Pesovic a deschis scorul, iar brașovencele s-au dus la 8-1 în minutul trei. Oaspetele au marcat primul coș din acțiune după trei minute, tripla lui Mandache. Sătmărencele s-au apropiat la două lungimi, dar gazdele s-au distanțat la 10 după reușita de la distanță a lui Pesovic. Tânăra Al Ash Hab a dus diferența la 14 puncte. La prima pauză scorul a fost 30-20.

Irimia a marcat de după semicerc și a dus scorul la 37-20. Până la finalul perioadei de joc alb-albastrele au marcat doar de la linia de fault. Sătmărencele s-au apropiat, astfel că la jumătatea partidei scorul era 41-35. Diferența era făcută de un coș de două puncte și patru libere transformate în plus.

Harrison a înscris 7 puncte la rând, iar Denson le-a dus pe oaspete în avantaj, 43-44 în minutul 23. Au urmat momente în care cele două echipe au trecut pe rând la conducere. Denson și Baltic au dus diferența la 5 puncte în favoarea formației vizitatoare. La ultima pauză scorul a fost 52-55, după contra reușită de Pesovic.

Același căpitan al brașovencelor a marcat primele patru puncte în sfertul patru și Olimpia CSU revenea la conducere, 56-55. Alb-albastrele s-au dus la 3 puncte în față de mai multe ori, iar oaspetele s-au apropiat la unul. După time-out, au fost din nou momente de alternare la conducere. Handford a egalat la 68, dar Green și Denson au dus scorul la 68-72. Acesta avea să fie rezultatul final, după ce în ultimele două minute nu s-a mai înscris.

Kristina Higgins a reușit un nou double-double pentru gazde, cu 18 puncte și 22 de recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Pesovic 15 puncte, Handford 12, Irimia 11, Al Ash Hab 8, Dumitrache 2 și Radovic 2 puncte.

Kristina Baltic a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, tot cu 18 puncte, la care a adăugat 9 recuperări. Brittany Denson a fost în double-double, cu 16 puncte și 20 de recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Mandache 15 puncte, Harrison 14, Solopova 5, Green 2 și Sfîrlea 2 puncte.

CSM Satu Mare va juca în finala mare cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Campioana en-titre va avea avantajul terenului propriu. Ultimul act începe în 20 aprilie. Olimpia CSU Brașov va întâlni Universitatea Cluj-Napoca în lupta pentru bronz.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Este binevenita Satu Mare intr-o finala de campionat,dar speram ca suprematia in baschetul feminin se va dovedi din nou,si SEPSI SIC VA CASTIGA CONFORM VALORII DOVEDITE IN ULTIMILE SEZOANE !!Hai SEPSI SIC !! FELICITARI SI SUCCES !!

    cu 6 ani în urmă (13.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!