Stiri

CSM Satu Mare s-a desprins în sfertul trei și a obținut a doua victorie în CEWL

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.10.2017

CSM Satu Mare s-a desprins la finalul sfertului trei și s-a impus în duelul de la Arad din Liga Europei Centrale. Scorul a fost 57-78, pe sferturi: 17-17, 18-16, 11-23 și 11-22. După 18 schimbări de lider și 5 egalități, sătmărencele au reușit un run de 12 puncte înaintea ultimei pauze și pe final au obținut o victorie clară. Amândouă echipele au avut ceva probleme cu accidentări.

Gazdele au început partida cu Mercea, Montgomery, Nagy, Tavic și Wingate. CSM Satu Mare le-a avut în 5-ul de start pe Williams, Green, Solopova, Mandache și Harrison. Oaspetele au înscris primele șase puncte ale partidei. Baltic s-a accidentat la puțin timp după ce a intrat pe teren și nu a mai revenit până la final. Nagy a egalat la 6 și a dus galben-albastrele pentru prima dată în avantaj, 8-6. A fost 12-7 pentru gazde, dar sătmărencele au replicat pe contre și s-au apropiat la o lungime. Tim-out Bogdan Bulj și Montgomery marca de după semicerc. Mandache a răspuns cu două trițe și își readucea formația la conducere, 15-17. Wingate a stabilit scorul la prima pauză, 17-17.

Run-ul arădencelor a ajuns la 10 după reușitele lui Nagy și Wingate, iar scorul devenea 25-17. A fost rândul lui Marius Dobă să ceară timp de odihnă. Williams a dominat fizic sub panou, iar Mandache a punctat pe contră și a strâns scorul la 25-23. Din nou time-out ICIM, iar Montgomery ducea scorul la 30-25 cu o reușită de afară. Oaspetele au revenit la un punct după antisportivul lui Tavic. Harrison a făcut primul fault al oasperelor în acest sfert după șapte minute. Mercea a marcat de la distanță și a transformat libera suplimentară, pentru 34-29. Mandache și Szmutku au micșorat ecartul la un punct, iar Mercea a înscris de la linia de fault, stabilind scorul la jumătatea partidei: 35-33.

Sfertul trei a început cu destule ratări, iar sătmărencele au rămas în atac după recuperări ofensive. Williams a dus oaspetele în avantaj cu un 2+1. Au urmat momente în care cele două formații s-au succedat la conducere, iar Nagy ducea ICIM-ul în față pentru ultima dată, scor 46-44. Au urmat 12 puncte la rând pentru sătmărence care s-au apărat mai energic și au punctat pe contre, iar la ultima pauză a fost 46-56.

Harrison și Solopova (de la mare distanță) au făcut 49-61. Ecartul a crescut până la final, cu gazdele ratând mult, iar oaspetele au punctat pe contre și din spațiul de trei secunde. În ultimele trei minute au intrat și jucătoarele mai tinere. S-a încheiat 57-78 și CSM Satu Mare a obținut a doua victorie în Liga Europei Centrale, în timp ce FCC ICIM Arad a debutat în această ediție cu o înfrângere.

Destiny Williams a fost greu de oprit în spațiul de trei secunde și a încheiat partida în double-double cu 22 de puncte și 16 recuperări, 20 la eficiență. Andra Mandache a secondat-o cu 21 de puncte și 8 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Harrison 16 puncte, Solopova 9, Green 6 puncte (plus 10 assist-uri), iar Szmutku și Lazăr au avut câte 2 puncte.

Brandy Montgomery a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 17 puncte (3x4) la care a adăugat 6 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Wingate 14 puncte, Nagy 12 puncte (5 recuperări), Mercea 9 puncte (5 recuperări), Ciotir 3 puncte și Frenczi 2.

Cele două echipe se vor întâlni și luni de la ora 18, tot la sala Victoria din Arad. Meciul contează pentru etapa a 5-a din Liga Națională. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!