Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare se desparte de Marius Dobă după doar 2 etape scurse din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.10.2018

CSM Satu Mare schimbă antrenorul după doar două etape scurse din actuala ediție de campionat. Marius Dobă nu va mai continua pe banca echipei la care a debutat ca antrenor principal, iar locul său va fi luat de secundul Octavian Boian. Vicecampioana a suferit un eșec surprinzător la Brașov, care nu a picat bine pentru o echipă care speră la titlu.

„Eșecul surprinzător de la Brașov a tulburat apele la vicecampioana României, iar după o discuție cu conducerea, principalul Marius Dobă s-a despărțit de gruparea sătmăreană. Rămâne ca în aceste zile să se stabilească și detaliile rezilierii contractului dintre cele două părți.

Locul lui Marius Dobă va fi luat de secundul Octavian Boian. Acesta va conduce, în premieră ca principal, pe CSM Satu Mare , sâmbătă în etapa a 3-a a LNBF în meciul de acasă cu U Cluj Napoca. Multumim Marius Dobă, succes Octavian Boian!”, este anunțul de pe pagina de facebook a celor de la CSM Satu Mare.

CSM Satu Mare a cedat cu 74-80 la Brașov, în etapa a doua din Liga Națională de Baschet Feminin. Diferența între cele două echipe este una importantă în ceea ce privește puterea financiară, cu sătmărencele având, pe hârtie, o bancă mai lungă. Gazdele au jucat aproape tot meciul în cinci jucătoare, care au avut peste 37 de minute și jumătate. De la oaspete a fost o singură jucătoare cu 33 de minute, căpitanul Mandache. Pe un site local s-a speculat chiar că jucătoarele „l-au lucrat” pe antrenor.

Eșecul cu Olimpia CSU Brașov a tulburat apele la vicecampioană, care se desparte de antrenorul căruia i-a oferit debutul ca principal. Marius Dobă s-a alăturat celor de la CSM Satu Mare în vara trecută, înlocuindu-l pe Jose Araujo. În sezonul precedent, sătmărencele au jucat finala Cupei României și a campionatului, cedând de fiecare dată în fața celor de la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Cu Dobă pe bancă, vicecampioana a avut 18 victorii și 11 înfrângeri în precedenta ediție de campionat.

CSM a câștigat primul trofeu din istoria clubului, Liga Europei Centrale. Dacă sala D.P. Colibași din Brașov i-a purtat noroc lui Marius Dobă, reușind să câștige acolo CEWL, primul trofeu din scurta sa carieră de antrenor principal, în acest sezon a fost exact opusul, acesta plecând la câteva zile după eșecul de la Brașov. În primele trei partide oficiale din această stagiune CSM Satu Mare a obținut trei victorii, două în cupă cu Rapidul și una în campionat cu FCC ICIM Arad. 

CSM Satu Mare merge tot pe mâna unui debutant. Octavian Boian (în tricou alb în poză) va trece în postura de antrenor principal, după ce a fost secundul lui Marius Dobă. Noul principal al sătmărencelor are 30 de ani și a luat în septembrie licența A. Ca jucător, Boian a evoluat la Timișoara, Miercurea Ciuc, Brașov, Craiova, Otopeni sau Giurgiu.

CSM Satu Mare va juca primul meci cu noul antrenor principal acasă cu Universitatea Cluj. Partida din etapa a 3-a a LNBF este programată sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 18:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!