Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare se desprinde în repriza a doua pentru victoria cu Universitatea Cluj-Napoca

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.10.2018

CSM Satu Mare a trecut peste eșecul de la Brașov și s-a impus la 20 de puncte în duelul de acasă cu Universitatea Cluj-Napoca. Scorul a fost 85-65, pe sferturi: 20-20, 21-17, 25-17, 19-11. Prima repriză a fost echilibrată, cu oaspetele conducând în mare parte din sfertul unu. Sătmărencele, venite după despărțirea de Marius Dobă, au intrat în avantaj la pauza mare, iar în repriza a doua s-au desprins și la 25 de lungimi. Cinci jucătoare de la CSM au fost în double-digits, în timp ce Morse a marcat 29 de puncte pentru „U”.

Ambele echipe veneau după înfrângeri cu Olimpia CSU Brașov, iar eșecul de sub Tâmpa a dus la renunțarea colaborării cu antrenorul Marius Dobă pentru CSM. Secundul Octavian Boian s-a ocupat de echipă pentru meciul din etapa a 3-a. CSM Satu Mare a început partida cu Tavic, Kadar, Mandache, Baltic și Amukamara. Universitatea Cluj le-a avut în 5-ul de start pe Morse, Cenean, Napier, Begenisic și Orban. De la amândouă formațiile nu a evoluat o jucătoare importantă sub panou. Denson a fost pe foaie la gazde, dar nu a intrat, în timp ce Părău nu a fost deloc.

Amukamara a deschis scorul și Begenisic egala la 2. Morse le-a dus pe oaspete în avantaj, 4-7, după prima reușită de la distanță. O altă triplă marca Morse și reușita lui Cenean au mărit diferența la 6 lungimi, 8-14. Au urmat mai mult de trei minute fără coș pentru oaspete, iar sătmărencele s-au apropiat la un punct. Baltic le-a readus pe gazde în avantaj. Sfîrlea și Uiuiu au înscris de la linia de fault pe finalul sfertului și scorul primei pauze era 20-20.

Morse marca primele puncte ale sfertului secund, dar Kadar răspundea cu o reușită de după semicerc. Baltic și Tavic duceau avansul la 3 lungimi, dar Morse a răspuns cu două triple la rând și a făcut 27-30 în minutul 14. Au urmat din nou mai multe atacuri fără coș pentru oaspete și cele două formații au alternat la conducere. În ultimele minute ale sfertului s-a ratat mult și Lloyd marca 4 puncte cu care le ducea pe sătmărence în avantaj la vestiare, scor 41-37.

A fost rândul gazdelor să înceapă sfertul fără să marcheze timp de două minute, iar tripla lui Morse le readucea pe clujence la conducere. Baltic și Lloyd, de la distanță, au dus scorul la 46-42. Sătmărencele s-au dus la 9 puncte după reușitele lui Tavic și Amukamara. Morse, Uiuiu și Amukamara scuturau plasa de la distanță, iar diferența creștea la două cifre, 64-52 în minutul 28. Același ecart de 12 puncte se înregistra și la ultima pauză, 66-54.

Sfertul patru le-a aparținut gazdelor care și-au dublat ecartul. Lloyd și Amukamara au făcut 73-54 după un minut și jumătate. Napier marca primele puncte ale oaspetelor după mai mult de două minute scurse din sfert, iar Tavic scutura plasa de la distanță și mărea diferența la 20 de lungimi. Clujencele au avut probleme să găsească drumul spre coș, iar Mandache și Olah (Orosz), de după semicerc, făceau 85-60 cu două minute până la final. Doar Universitatea a înscris în ultimele minute, iar scorul final a fost 85-65. Pentru CSM Satu Mare este a 2-a victorie din trei partide în această ediție a LNBF, în timp ce pentru clujence este al doilea eșec, în mai puțin de o săptămână.

CSM Satu Mare a stat mai bine atât la reușitele de două puncte (26 față de 18), cât și la cele de la distanță (9 față de 6). Alb-roșiile au avut un procentaj modest de la linia de fault, 46% (6/13), în timp ce oaspetele au transformat 68% din libere (11/16). Sătmărencele au reușit 8 recuperări în plus și au profitat de cele 22 de mingi pierdute de adversare, având cu 15 șuturi din acțiune mai mult. Banca gazdelor a contribuit cu 29 de puncte, față de 4 ale oaspetelor.

Arlesia Morse, de la învinse, a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte (6x3), la care a adăugat 7 recuperări. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Napier 10 puncte (5 pase decisive), Begenisic 8 puncte (9 recuperări), Cenean 8 puncte, Orban 6 puncte (6 recuperări), Sfîrlea 2 puncte și Irimieș 2.

Promise Amukamara a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 18 puncte. A urmat-o Lloyd cu 16 puncte, iar Baltic a fost în double-double cu 14 puncte și 13 recuperări, plus 6 pase decisive. Mandache a contribuit cu 11 puncte (6 recuperări), iar Tavic a fost aproape de double-double cu 10 puncte și 9 assist-uri. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Olah (Orosz) 9 puncte, Uiuiu 4 și Kadar 3 puncte.

Formația sătmăreană joacă în etapa viitoare la Târgoviște, pe 27 octombrie, de la ora 16:30, într-un prim meci transmis de FRB TV din actuala ediție a LNBF. Universitatea Cluj joacă cu o zi mai târziu, acasă, cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!