Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare se impune cu un buzzer-beater în fața Universității Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.03.2018

Universitatea Cluj-Napoca și CSM Satu Mare au oferit un meci disputat la turneul de la Brașov, din faza a doua a campionatului. CSM Satu Mare s-a impus cu 73-71, pe sferturi 15-15, 17-17, 20-19 și 21-20. Clujencele au recuperat cinci puncte în ultimul minut, dar Porchia Green a dus victoria în tabăra sătmăreană cu un coș la ultima fază.

Universitatea Cluj a început partida cu două jucătoare sub 22 de ani, Ghizilă și Părău, alături de americancele Thompson, Vorpahl și Taylor. CSM Satu Mare le-a avut în formula de start pe Green, Sfîrlea, Mandache, Denson și Solopova. Thompson a deschis scorul din apropierea inelului, iar Green a marcat o liberă din două. Clujencele s-au distanțat la 7-1 în minutul trei, iar alb-roșiile încă nu au găsit coșul din acțiune. Dobă a schimbat pivotul, iar Petricevic a scos-o pe Ghizilă care avea deja 2 faulturi. Au fost aproape trei minute fără coș, iar Solopova a semnat prima reușită din acțiune a sătmărencelor, de după semicerc. Kalusic, Voica și Solopova au dus scorul la 15-11, clujencele au comis un turnover de 24 de secunde și ambii antrenori apelau la soluțiile de pe bancă. Denson a marcat după o recuperare ofensivă și Sfîrlea a egalat pe contraatac. 15-15 a fost scorul la prima pauză.

Sfertul secund a început cu o abatere de teren a clujencelor și un airball a sătmărencelor. Kalusic a marcat pentru 21-15. La fel ca în debutul partidei, CSM a avut nevoie de mai mult de două minute pentru a marca din acțiune, Harrison de după semicerc. Oamenii mari au dus formația din Satu Mare pentru prima dată în avantaj, 21-22, iar Petricevic cerea time-out. Cele două echipe au trecut pe rând în avantaj, iar Denson a fost scoasă pe bancă pentru că era nervoasă. A continuat cu aceeași stare și pe bancă, iar Samburska a scuturat plasa de după semicerc, pentru 32-27 și a urmat un time-out. Mandache a strâns ecartul la trei lungimi, dar alb-roșiile au continuat să rateze. La fel și Samburska, de după semicerc. Solopova a egalat la 32 cu o triplă. 32-32 a fost scorul la jumătatea partidei.

După un început de repriză echilibrat, Baltic și Green au dus ecartul la șase puncte în favoarea alb-roșiilor. Vorpahl a înscris pe final de atac, Baltic a răspuns la coșul celălalt cu două puncte, dar a ratat libera suplimentară. Mandache a dus scorul la 40-51. Clujencele s-au apropiat la 46-51 și a fost rândul lui Dobă să ceară time-out. Solopova a marcat una din două libere, iar Samburska și-a trecut în cont o nouă triplă. Baltic a ratat la ultima posesie a sfertului, iar la a treia pauză scorul era 51-52.

Samburska și-a readus formația la conducere și Taylor a făcut 55-52, după un contraatac în superioritate numerică și un pas pe la spate a lui Vorpahl. Americanca a ratat libera suplimentară și au urmat greșeli de ambele părți. Sătmărencele au trecut în față după reușitele lui Solopova și Denson. Samburska a pătruns și a dus scorul la 59-58. Harrison a scuturat plasa de la distanță, Kalusic a pierdut mingea după o pasă bună a lui Vorpahl și Harrison a făcut 59-63. Petricevic cerea timp de odihnă. Clujencele s-au apropiat la trei puncte după o liberă transformată de Părău, dar Taylor a ratat pe contră. Mandache a dus scorul la 60-66 cu un 3 points-play. Harrison a ratat două libere și Samburska a marcat după pătrundere, la intrarea în minutul 38.

Thompson a strâns ecartul la două lungimi după ce a recuperat ofensiv la ratarea lui Kalusic pe contră. Era rândul lui Dobă să ceară time-out. Green a scuturat plasa de la distanță și a dus diferența la 5 puncte. La coșul celălalt s-au fluierat 3 secunde. Baltic a dus scorul la 64-71 și era un nou time-out clujean. Kalusic a marcat de la semidistanță, iar Baltic a fost sancționată cu antisportiv. Ghizilă a transformat una din cele două libere, iar Vorpahl a dus scorul la 69-71. Universitatea a ieșit la pressing pe tot terenul, iar Solopova a pasat afară. Kalusic a egalat la 71 și Dobă a cerut time-out cu 11 secunde până la final. Harrison a ratat, dar Baltic a recuperat ofensiv și Green a înscris pe sirenă. S-a încheiat 71-73 și sătmărencele au obținut a 12-a victorie în campionat.

Sătmărencele au făcut diferența cu 7 aruncări de la distanță, față de 2, în timp ce clujencele au avut trei reușite în plus din interiorul semicercului și cu 7 libere mai mult transformate.

Olena Samburska și Aida Kalusic au fost coșgheterele partidei cu câte 16 puncte. Pentru Universitatea Cluj-Napoca au mai înscris: Vorpahl 13 puncte plus 6 pase decisive, Taylor 10 puncte, Thompson 6 puncte la care a adăugat 15 recuperări, Părău 5 puncte, Voica 4 și Ghizilă 1 punct.

Marina Solopova și Taneisha Harrison au fost cele mai bune marcatoare de la sătmărence cu câte 14 puncte. Lituanianca a avut și 7 recuperări. Pentru CSM au mai înscris: Green 11 puncte, plus 8 recuperări și 5 pase decisive, Denson 11 puncte, Mandache 10, Baltic 9, Sfîrlea 2 și Uiuiu 2 puncte.

Pentru ambele echipe urmează încă un meci la turneul de la Brașov. CSM Satu Mare joacă sâmbătă cu gazda Olimpia CSU, iar Universitatea Cluj va întâlni campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!