Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare se va înscrie în campionatul Ungariei din sezonul 2019/2020

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
01.04.2019

CSM Satu Mare se va înscrie în campionatul Ungariei din sezonul 2019/2020

O nouă ediție de Cupă a României s-a încheiat cu victoria ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și cu proteste vehemente din partea perdantului CS Municipal Satu Mare care a acuzat un arbitraj părtinitor al brigăzii formate din Alexandra Stan, Constantin Bogdănescu și Amalia Marchis.

Gruparea sătmăreană a fost foarte aproape de a-și adjudeca primul trofeu intern din istorie, însă au cedat pe final cu scorul de 69-65 într-un meci ce s-a dovedit a fi foarte echilibrat. Asemănător ediției din 2018, spiritele s-au încins la finalul jocului când conducerea formației din nord-vestul României a considerat că adversarele au fost declarate pe nedrept câștigătoare ale confruntării. Astfel, la decizia președintelui secției de baschet feminin Florin Mureșan, întreaga echipă sătmăreană, cu excepția lui Octavian Boian, a boicotat festivitatea de premiere prezidată de Horea Păun.

Această formă de protest a fost îndreptată atât împotriva Federației Române de Baschet cât și asupra brigăzii de arbitri ce a oficiat duminică seară în Sepsi Arena. Conform spuselor lui Mureșan, protestele vor fi urmate de măsuri drastice. Astfel din sezonul 2018/2019, CSM Satu Mare va renunța la campionatul României, unde au obținut de 4 ori doar medalii de argint, în detrimentul celui al Ungariei.

Nu vom mai juca în campionatul României. Aici nu suntem respectați. Începând cu sezonul următor ne vom înscrie în campionatul Ungariei. Ne convine că suntem și mai aproape din punct de vedere geografic, vorbim și limba, avem și autostrăzi, nu mai batem atât drum degeaba, să facem țara în lung și în lat pentru ca în final să primim medaliile de argint pe care până la urmă nici nu le dorim. Îi lăsăm pe cei de la Sepsi să organizeze Final Four-uri, să defileze în campionat și noi ne vedem de treabă în Ungaria. 

Am încercat toate variantele. L-am luat și pe Marius Dobă ca și antrenor principal numa, numa să avem trecere mai bună la federație, dar nu am reușit nici asa. 

Asta este adevărul. Nu suntem respectați deloc. Bisztos. Când am fost la București în vara anului trecut, la tragerea la sorți a campionatului care fusese amânată și am intrat în biroul președintelui m-a întrebat ce căut acolo, că nu m-a chemat nimeni. Nu mai merg cât trăiesc la Federația Română de Baschet că mă dau cei de acolo afară. Am să merg la Federația de Baschet din Ungaria. 

La rândul său, primarul sătmărean Gábor Kereskényi și-a arătat nemulțumirea față de conducerea FRB "în condiţiile în care am avut parte de un arbitraj nedemn de o finală a Cupei României .. Văzând această "viziune" a federaţiei nu mă mir că baschetul feminin românesc este la secole distanță de ce se practică la nivel european/mondial... Satu Mare cere conducerii FR Baschet doar sa dea dovadă de respect și fair play! Două calități care nu se pot cumpăra!"

Ca urmare a acestei decizii Liga Națională de Baschet feminin va mai pierde încă o echipă, iar cel mai probabil formatul de desfășurare va fi modificat începând cu sezonul 2018/2019.

17 comentarii la aceasta stire:
  • zoranmucosu :

    RUSINE FRB
    Ce-a mai jalnica finala de Cupa Romaniei d.p.d.v. a arbitrajului. Satu Mare a fost executata pe fata. Cei trei arbitrii,stie toata lumea pe ce criterii au fost stabiliti, in special cele doua NO-NAME. Daca conducerea de la Satu Mare respecta ceea ce au zis,ca se vor inscrie in campionatul Ungariei,atunci F.R.B. va avea o mare problema. Se creeaza un precedent extrem de periculos si sunt convins ca si alte echipe le vor urma exemplul celor din Satu Mare.
    Dar eu nu cred in spusele lui Muresan, a vorbit la nervi,iar de acum nu a facut altceva decat sa isi faca viata si mai grea cu F.R.Baschet.

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marius Stern :

    Banc de 1 Aprile
    Acest articol reprezinta cu siguranta o gluma de 1 Aprilie.Nu stiu cat o vor gusta cei din Satu Mare.Dar vorbind la modul serios despre acest duel dintre Sf.Gheorghe si Satu Mare(si nu vreau sa fac referire la arbitraj deoarece nu este problema mea)am vazut aseara (pe frb tv)un meci mult mai echilibrat decat ma asteptam si cred ca celor din Sf.Gheorghe le-a trecut glontul pe la ureche.Asa ca nu as pune mana in foc ca se stie dinainte deznodamantul in campionat.Daca nu era aceasta JUCATOARE EXCEPTIONALA... ANNE PARAU care sa traga efectiv echipa dupa ea,ceea ce face deja de 3 sezoane(initial impreuna cu Jeffery si Marshall,apoi doar cu Marshall si acum practic singura)nu stiu cum s-ar fi terminat aceasta finala de cupa.

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019)
    • Heidy:

      Pentru Marius Stern
      Mi-ai starnit ilaritatea prin postarea ta.....nu comentezi arbitrajul.....nu bagi mana in foc 😁 etc.Marius nu ma asteptam sa fi ASA .......credeam ca esti un OM corect si spui lucrurilor pe nume.....ai destula EXPERIENTA si ai vazut foarte multe meciuri de baschet UN punct de vedere in privinta arbitrajului CRED ca nu suparai pe nimeni TU fiind o persoana neutra.....Dar vad ca esti un ........

      cu 5 ani în urmă (01.04.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marius Stern:

      Pentru Heidy
      Nu am comentat NICIODATA arbitrajul nici macar la meciurile echipei mele favorite(care sti bine ca nu e nici Sf.Gheorghe si nici Satu Mare)asa ca nu vad de ce as face acum acest lucru.Cu faptul ca "nu bag mana in foc" am vrut doar sa subliniez faptul ca in opinia mea va fi o finala de campionat mai echilibrata decat in sezonul trecut.Eu nu te cunosc pe tine(sau cel putin nu imi dau seama doar dupa prenume cine esti) asa ca nu te pot caracteriza.De aceea mi se pare corect sa nu o faci nici tu.Nu cred ca ma cunosti PERSONAL asa ca te-as ruga sa incheiem discutia aici pentru ca nu are sens.

      cu 5 ani în urmă (01.04.2019)
    Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Arbitraj
    Daca va mai uitati un pic la inregistrare, eventual vreo doua faulturi daca au fost acordate poate un pic mai usor. In rest cred ca satmarenii au vazut alt meci. Sa nu uitam ca in 90% din cazuri arbitrajul e contra Sepsi. Oare in ultimul meci din campionat cand Kadar sangera si nu avea rezerva, nu trebuia ca arbitrul sa puna capat meciului? Drum bun SM in Ungaria. Acolo veti juca la retrogradare!

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    aiureli
    E normal ca suporterii din Sf Gheorghe sa fie indiferenti la decizia asta (daca se dovedeste a fi reala).In schimb, cred ca toata lumea este de acord ca se putea desemna o brigada de arbitri mult mult mai pertinenta, decat cei 3 alesi.Putea sa fie invers scorul, si la fel era treaba cu arbitrajul...faulturi in atac prea usor date, Anne Marie face ce vrea pe teren ca nu i se fluiera nimic...etc.Indiferent de masurile luate sau memorii la FRB si comisia de arbitraj, scorul nu se schimba, meciul nu se rejoaca, exemplu clar fiind anul trecut cand desi scria clar ceva in regulament, s-a interpretat altfel.Daca iese din schema Satu Mare, si nu rasare o alta echipa cu un buget consistent, atunci ce fel de campioana se mai poate numi Sepsi?Totodata se pot cere arbitri straini la meciurile care vor urma intre cele doua combatante, si atunci nimeni nu are ce sa comenteze...Oricum nu e exclus sa aduca macar arbitrii din LNBM...

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ...
      Cum castiga Sepsi un trofeu, imediat sariti pe gatul nostru. Si pentru ce? Pentru doua faulturi acordate mai usor? Cat despre Annemarie: nu este o jucatoare care sa faca circ, si in al doilea rand ar trebui sa fiti mandri ca tara voastra are o asemenea jucatoare. Sau va oftica faptul ca joaca la Sepsi? Mai mult respect merita Olah cu limbajul ei demn din filmele porno, sau Denson care sare la bataie in fiecare meci? In meciul din campionat dadea pumni si picioare fara sa fie sanctionata? Si ghiciti cine au fost arbitri? Bravo frustratilor!

      cu 5 ani în urmă (01.04.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    Arbitraj foarte corect!!Rozboinicele nordice,daca au decazut fizic si psihic,nu este vina nimanui.Rezultatul a fost corect,si presedintele satmarencelor a dat dovada de lipsa de fair play,ordonand echipei sa iese din arena si sa nu participe la festivitatea de premiere.Presedintele etse un om cara nu poate digera infrangerea,da dovada de lispa de sportivitate.Federatia ar trebui sa ia masuri chiar drastice impotriva CSM-ului.Muresan daca vrea sa plece intr-un alt campionat sa plece,macar ramne in continuare liniste in baschetul feminin,dar cu siguranta ungurii nu vor primii o echipa atat de controversata si certatoare,ca CSM.Cred ca cei de la SEPSI SIC vor da o caracterizare pe masura federatiei din Ungaria,cu care avem relatii mult mai serioase,si CSM,cu nasul cazut,vor continua si la anul in campionatul nostru,daca vor avea echipa!Propunere: schimbati presedintele clubului,daca vreti sa faceti performanta si liniste !

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    Tara noastra
    Stai putin, traiesti in alta tara?Sau Sepsi Sic reprezinta alta tara cumva si nu stiu eu?La Anne ma refeream ca face pasi si condusa din doua in doua faze...Dar daca reprezinta alta tara atunci no comment.

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      Mai lasa-ma!

      cu 5 ani în urmă (01.04.2019)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    Asa a pățit și BCMures!
    BCMures a fost executata în 2 finale din 3 ale campionatului și doua finale de cupa româniei. Apoi în final cu Sibiul am fost nimicititi. Rușine conducerii baschetului romanesc.

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    @laca1968
    Stii vb aia:
    Arguing on the internet is like running in the Special Olympics, Even if you win you're still retarded...Asa ca te las stimate domn, te las sa sarbatoresti in tara ta.

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ...
      Ne.m p...t!

      cu 5 ani în urmă (01.04.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    ...
    Atata stii, atata poti...te invit la un gulas in TARA MEA, sa continuam discutia fata in fata;).

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    ....
    Mor de frica! Gulasul e al nostru. Poate la un bulzm

    cu 5 ani în urmă (02.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    ...
    Daca doar printr-un amarat de mesaj ti-am inspirat frica, atunci nu stiu ce te faci daca ne intalnim...dar eu am ganduri pasnice, si invitatia era una reala, sa dezbatem baschetul, ca in 21 de ani de baschet la toate categoriile de varsta si lot national, cred ca am 'putina' experienta...Si lasa ca nu cred ca aveti marca inregistrata pe gulas:).

    cu 5 ani în urmă (02.04.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA !
      Pe gulas nu dar pe gulyás DA !

      cu 5 ani în urmă (12.04.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii