Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare va conta și în sezonul viitor pe căpitanul Andra Mandache

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.05.2018

CSM Satu Mare a încheiat sezonul cu două finale în competițiile interne, pierdute cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, și trofeul Ligii Europei Centrale. Trei jucătoare din actualul lot vor fi la formația sătmăreană și în viitoarea stagiune.

Andra Mandache, Andrea Olah și Anamaria Kadar vor continua la CSM Satu Mare, conform gazetanord-vest.ro. Pentru restul jucătoarelor se poartă negocieri. De asemenea, se așteaptă ședința președinților de club din LNBF, programată pentru 14 mai la sediul federației. După aceea ar trebui să se știe regulile pentru sezonul viitor, iar echipele își pot contura loturile în funcție de numărul de straniere permis, dar și dacă se va aplica din nou regula cu o jucătoare tânără pe teren.

Andra Mandache a fost românca de bază pentru CSM Satu Mare în acest sezon. Veterana de 37 de ani are o medie de 36:03 minute în 27 de meciuri jucate în Liga Națională pentru alb-roșii. A înscris 14.6 puncte/meci, la care a adăugat 4.6 recuperări și 2.4 pase decisive, pentru 13.6 eficiență medie. Extrema s-a întors în competiția internă în sezonul precedent, după un deceniu petrecut la echipe din străinătate. Este al doilea an consecutiv când jucătoarea originară din Arad termină pe locul secund în Liga Națională, după ce a jucat finala și cu Universitatea Cluj-Napoca.

La formația sătmăreană continuă și Andrea Olah. Jucătoarea de 32 de ani a devenit mamă în luna noiembrie, iar în ianuarie a revenit la antrenamente. Extrema a fost în lotul formației din orașul natal la toate cele trei finale de campionat pe care le-a disputat. Aceasta nu a jucat foarte multe partide pentru CSM în această stagiune, 4 în competițiile interne, după ce a început pregătirea târziu. Dar este de așteptat ca în sezonul viitor să aibă o contribuție mult mai importantă, după ce va face și pregătirea din presezon.

Anamaria Kadar a fost la al treilea sezon în Liga Națională cu CSM Satu Mare. Primele două au fost în perioada 2014-2016. În acest an, fundașul de 19 ani a evoluat în 12 partide, cu o medie de 4:15 minute/meci. Aceasta a fost principala alternativă pentru Marina Sfîrlea, jucătoarea titulară grație regulii cu românca U22 pe parchet în primul sfert.

Taneisha Harrison nu va continua cu vicecampioana. Americanca joacă în această vară în Australia, iar pentru sezonul viitor a semnat cu ZTE, din campionatul Ungariei.

*foto: SportPictures flickr

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    JUCATOARELE BUNE VOR VENI LA SEPSI SIC !!!

    cu 5 ani în urmă (05.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!