Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare, victorie surprinzătoare în fața celor de la Phoenix Galați

Marius Petri

Marius Petri
14.12.2014

Liga Națională

Etapa a XV-a

86 - 80

Sala Sporturilor Satu Mare

7 - 8  Fișa meciului 10 - 6

Deși pornea partida cu șansa a doua, CSM Satu Mare a câștigat partida desfășurată pe teren propriu în compania gălățencelor de la CS Phoenix cu scorul de 86-80, duelul contând pentru etapa a XV-a din Liga Națională de Baschet Feminin.

Gazdele au început foarte bun de meci, reușind un run de 9-0 în primele 3 minute de joc. Gălățencele încearcă revenirea odată cu time-out-ul solicitat de Theodosis Paralikas, însă aceasta nu se produce până la finalul primului sfert, adjudecat clar de sătmărence cu 25-12.

Actul secund se desfășoară după același tipar, cu formația din Satu Mare la cârma jocului, acestea reușind să mărească diferența până la un maxim de 17 puncte. Scorul pauzei este 45-33 și gazdele intră la vestiare la adăpostul unui avantaj de 12 puncte care le conferă statutul de favorite înaintea ultimei reprize a meciului.

Avansul de +10 se menține și odată cu reluarea jocului, în ciuda eforturilor făcute de gălățence de a reveni în joc. Acestea nu reușesc să se apropie de gazde și au o misiune aproape imposibilă în ultimul sfert, în care se intră la scorul de 65-47 pentru Satu Mare.

Ușor-ușor, sătmărencele scad din turații și Phoenix revine la 12 lungimi cu 5 minute rămase din joc. Formația oaspete “străpunge” bariera celor 10 puncte în minus cu 2’30” înainte de final, apropiindu-se la doar 4 puncte cu 30 de secunde rămase. Din acest moment, însă, gazdele își dau seama de pericol și nu le mai permit adversarelor se se apropie, câștigând în final cu 86-80.

Andreea Orosz a avut o prestație excepțională în această partidă, reușind 32 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. De asemenea, evoluții solide pentru echipa câștigătoare au avut și Flavia Ferenczi, autoare a 20 de puncte, 5 recuperări, Ramona Laza, cu 16 puncte, 5 recuperări și 2 assist-uri, dar și Ashley Adams, singura jucătoare a sătmărencelor care a terminat în double-double (10 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive).

De partea cealaltă, Chelsey Lee a avut și ea o zi de excepție, reușind 32 de puncte, 16 recuperări și 2 pase decisive. Din păcate pentru Phoenix, americanca a fost susținută puternic doar de Ivory James (14 puncte, 4 recuperări) și Trudy Armstead (11 puncte, 8 recuperări), insuficient pentru a câștiga partida.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!