Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Sighetu Marmației și-a prezentat lotul, într-un amical câștigat cu CS Universitatea Cluj

Eduard Popa

Eduard Popa
13.09.2018

csm bc sighetu marmatiei lot

CSM Sighetu Marmației a reușit să ajungă în sezonul precedent al Ligii 1 până în turneul semifinal, fiind una dintre surprizele plăcute ale diviziei secunde din România.

În noul format al LNBM, echipa lui Emil Kosztelnic va începe în urna valorică C, chiar dacă datorită performanțelor din sezonul precedent ar fi putut emite pretenții să joace în a doua urnă valorică, în prima fază a competiției. Motivul pentru acest lucru este dat de infrastructură. Sighetu Marmației va putea juca doar în sala Liceului Forestier din oraș.

În altă ordine de idei, maramureșenii păstrează în linii mari trupa de anul trecut și se vor baza în principal pe jucătorii produși în propria pepinieră, la Clubul Sportiv Școlar din localitate. Astfel, din lot vor face parte Rareș Ardelean, Kracz Mihaly, Matei Șandor, Erik Zoltan, Alexandru Cristian (toți născuți în 2001), Ciprian Albu, Feher Fredi și Henrique Simionca (născuți în 2002) și Raul Dunca (născut 2003).

Totodată, sighețenii l-au „repatriat” pe Alin Iuga, jucător născut în 2000, crescut de clubul maramureșean și care în ultimii ani a jucat în București, la BC Slam.

La capitolul „veterani” se numără Armand Gavaller (23 de ani), Cristian Porumb (19 ani) și Lucian Țibîrnă (23 de ani), ultimii doi baschetbaliști cu experiență în Liga Națională și care au jucat în sezonul precedent la Sighetu Marmației.

De asemenea, trupa maramureșeană va alinia la start trei americani, Thomas Allan, Gregory Edwards și Joshua Turner.

În primul meci amical în care și-a prezentat lotul, CSM Sighetu Marmației a învins CS U Cluj-Napoca cu 99-65.

*foto: facebook CSM BC Sighetu Marmației

 

**Corecție: inițial a fost scris "Liceul Forestier din Capitală". Este evident vorba de Liceul Forestier din Sighetu Marmației.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Sala
    Vor juca in capitala???? Nu cred ca le permite bugetul.

    cu 5 ani în urmă (13.09.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      haha
      Principiul 1 TB: "cititorii nostri sunt mai atenti decat noi..."

      cu 5 ani în urmă (13.09.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Wow
    "Liceul Forestier din Capitala"...adica cei de la Sighet vor juca meciurile de acasa in Bucuresti???

    cu 5 ani în urmă (13.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!