Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Sighetu Marmației l-a adus pe americanul Allan Thomas

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.08.2018

CSM Sighetu Marmației a anunțat transferul lui Allan Thomas. Americanul va fi la a doua experiență în România, după cea din sezonul 2015-2016 ajuta BCM Olimpic Baia Mare să promoveze. După aceea a jucat în Mongolia, la Xoba.

Maramureșenii au anunțat transferul său prin intermediul paginii de facebook, iar acesta se pregătește deja alături de echipa care va evolua în grupa C în prima fază din LNBM.

Fundașul de 30 de ani revine în Maramureș după ce în sezonul 2015-2016 a jucat pentru BCM Olimpic Baia Mare. Americanul s-a alăturat băimărenilor din startul acelui sezon. La turneul de promovare al Ligii 1 a avut o medie de 25.7 puncte în cele trei partide. A jucat 38:07 minute/meci și a mai avut 8.3 recuperări, 3.7 pase decisive, 3.3 mingi pierdute și 2.3 intercepții, pentru 26.3 eficiență medie.

În ultimul meci de la turneu, cel în care s-au întâlnit formațiile promovate deja, Thomas a fost în double-double cu 29 de puncte și 12 recuperări. BCM Olimpic a pierdut acea partidă cu 79-85 în fața gazdei turenului, CSM Ploiești.

După ce a plecat de la maramureșeni, jucătorul de 1,93 a avut o experiență în Mongolia, la Xoba. După aceea a jucat cu South Jamaica Kings în TBT, un campionat regional de peste ocean.

CSM Sighetu Marmației va evolua în grupa C, unde echipele au voie să folosească cel mult 4 jucători străini. De asemenea, în a treia grupă valorică din noul format al LNBM echipele trebuie să aibă în permanență doi români pe teren și cel puțin unul trebuie să fie sub 23 de ani.

Sighetenii vor avea primele meciuri oficiale în 26 și 29 septembrie, în Cupa României, unde întâlnesc CSM Focșani în primul tur. Maramureșenii încep campionatul în 6 octombrie, acasă, cu CS Universitatea Cluj.

*foto: facebook Allan Thomas

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!