Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Sighetu Marmației, victorie neașteptată cu CSM Târgu Mureș

Eduard Popa

Eduard Popa
03.03.2019

csm sighetu marmatiei csm targu mures

CSM Sighetu Marmației a reușit o victorie frumoasă în runda a 5-a din LNBM, Grupa Albastră. Elevii lui Emil Kosztelnik au trecut pe teren propriu de CSM Târgu Mureș, scor 79-75.

Sighețenii au început excelent meciul, cu un run de 15-2 și cu Christian Chițu în prim plan, care a înscris 8 puncte. Mureșenii s-au dezmeticit după primele 4 minute de coșmar și au încheiat primul sfert la nouă puncte, scor 23-14. Sighețenii au păstrat un avantaj important și în sfertul secund, au avut amândoi chiar și 14 puncte avantaj (40-26) și au intrat la pauză cu 11 puncte avans, scor 40-29.

Târgu Mureș a început însă sfertul 2 cu un run excelent de 16-2, cu David Engi și Norbi Șteff în prim-plan. Joshua Turner a egalat din nou la 45, dar oaspeții au pus din nou un run de 10-2, cu care au ajuns la 55-47. Însă gazdele și-au revenit pe finalul sfertului și au venit la un punct, scor 57-58, prin aportul celor trei americani, Edwards, Thomas și Turner. În ultimul sfert cele două echipe au mers cap la cap. Christian Chițu a reușit coșul decisiv de la 3 puncte, care a dus tabela la 75-72. Scor final 79-75 și elevii lui Kosztelnik obțin o victorie mare în fața mureșenilor, echipa de pe primul loc în Grupa Albastră.

Joshua Turner a înscris 25 de puncte, cu 9 recuperări dar și 7/22 din acțiune. Allan Tohomas a adunat 19 puncte cu 11 recuperări și 7/19 din acțiune. Christian Chițu a înscris 14 puncte, în timp ce Gregory Edwards a reușit și el un double-double, cu 13 puncte și 13 recuperări. De partea cealaltă Ernests Kalve a adunat 28 de puncte și 12 recuperări, Vlad Șolopa 14 puncte și Szabolcs Santa a avut 13 puncte și 13 recuperări.

În ciuda înfrângerii CSM Târgu Mureș rămâne lider autoritar în Grupa Albastră, cu 21-2, în timp ce CSM Sighetu Marmației a ajuns la 16-7 și se află pe locul secund.

*foto: facebook CSM Sighetu Marmației

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!