Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua învinge CS Dinamo în derby-ul orgoliilor

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
05.01.2018

dinamo steaua

CS Dinamo București rămâne singura echipa fără nicio victorie în actuala ediție de campionat după ce a pierdut și duelul din etapa a XII-a, scor 119-66.

Deși cu ceva timp în urmă acesta ar fi fost un adevărat derby, meciul dintre rivalele Steaua și Dinamo este acum doar un joc fără miza, dată fiind situația actuală din campionat, unde Dinamo se află pe ultimul loc.

Noul antrenor al câinilor, Dan Niculescu, i-a trimis în teren pe Stănescu, Cioacătă, C. Mâinea, Bîrloveanu și Zaharie. De partea cealaltă Toijala a început cu Taylor, Marinov, Darwiche, Zekovic și Boone.

CSM Steaua a început meciul cu un run de 7-0, însă dinamoviștii au revenit în joc și au reușit să preia conducerea în minutul 5, printr-o liberă marcată de Giani Zaharie. A doua jumătate a primului sfert a fost dominată de alb-roșii, care au reușit să ducă diferența la 7 puncte. Steliștii însă nu s-au lăsat mai prejos, iar în ultimul atac al sfertului, Zekovic reușește să-și readucă echipa în avantaj printr-un coș de 3 puncte.

Sfertul doi a fost începutul sfârșitului pentru gazde, care au cedat, iar steliștii și-au permis să înceapă rotația jucătorilor. Oaspeții au avut un run de 23-0, care le-a asigurat avantajul înaintea intrării la cabine.

La revenirea de la vestiare, antrenorul vicecampioanei i-a trimis în teren pe Victor Petrache și Dragoș Diculescu, care au reușit să-și demonstreze calitățile și să mărească avantajul echipei.

Ultimul act al meciului a aparținut în totalitate juniorilor stelei, care și-au făcut jocul. În minutul 5, Steaua reușește să depășească bornă de 100 de puncte, printr-un coș de 3 puncte marcat chiar de Georges Darwiche. Astfel, CSM Steaua învinge CS Dinamo la o diferență de 53 de puncte, scor final 119-66.

Omul meciului pentru CSM Steaua a fost Brandon Taylor, care a fost aproape de un double-double. Americanul a reușit 18 puncte, 3 recuperări și 9 pase decisive. De partea cealaltă Giani Zaharie a reușit 22 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

Punctele victoriei au fost marcate de Dragan Zekovic 20, Brandon Taylor 18, Pavel Marinov 16, Cătălin Baciu, Iuri Fraseniuc și Dragoș Diculescu câte 11 fiecare, Luka Lapornik 9, Vlad Negoițescu 8, Jason Boone 7, Victor Petrache 5 și Georgesc Darwiche 3.

De partea cealaltă au marcat Giani Zaharie 22, Cornel Cioacătă 15, Daniel Mâinea 12, Andrei Iliescu și Cezar Stănescu câte 8 fiecare și Cristian Mâinea 1.

În urma acestei partide, CS Dinamo a ajuns la 12 înfrângeri din tot atâtea meciuri, iar CSM Steaua a înregistrat 8 victorii și 4 înfrângeri.

În următoarea etapă, CS Dinamo va juca în deplasare pe terenul celor de la CSM CSU Oradea, iar CSM Steaua va primi vizita celor de la CSU Sibiu.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!