CSM Steaua București obține ultimul bilet pentru semifinale


Vicecampioana a rezistat pe final după ce timișorenii au remontat din nou un handicap de 21 de puncte

CSM Steaua Eximbank București este a patra semifinalistă în această ediție de campionat. Vicecampioana s-a impus cu 76-69 în meciul decisiv, pe sferturi: 25-13, 24-18, 12-19 și 15-19. Gazdele au avut un avans de 21 de puncte în prima repriză, dar timișorenii au reușit o nouă revenire și au preluat conducerea în sfertul patru.

Bucureștenii au gestionat mai bine finalul în care bănățenii au avut câteva ratări de la libere. Flowers a ieșit la rampă cu 5 puncte consecutive și și-a readus echipa în avantaj.

Jukka Toijala a optat din nou pentru o formulă fără Taylor. CSM Steaua a început partida cu Darwiche, Runkauskas, Flowers, Zekovic și Falker. Tudor Costescu i-a trimis în 5-ul de start pe Mijajlovic, Tohătan, Jeremic, Komatina și Diaz. Zekovic a deschis scorul, de la distanță, iar Mijajlovic a marcat primul coș al oaspeților, după o pătrundere. Gazdele s-au distanțat la 11-4, cu mai multe pătrunderi finalizate. Jeremic a reușit prima triplă a formației vizitatoare, după trei minute și jumătate. Alb-violeții au avut probleme în atac, cu aproape patru minute fără să înscrie. Steaua s-a distanțat la 20-9, pe mâna oamenilor de sub panou, astfel că bănățenii cereau primul time-out, în minutul 8. Stevanovic a oprit seceta din ofensiva „leilor”, pe contraatac. Darwiche a scuturat plasa de după semicerc și a stabilit scorul primei pauze, 25-13.

Fraseniuc a marcat primul în a doua perioadă de joc, de la distanță. Burgess și Popa Calotă au redus ecartul la 11 lungimi, iar Runkauskas și Mijajlovic au înscris de la distanță. A fost rândul bucureștenilor să ceară timp de odihnă. Fraseniuc și Runkauskas au dus scorul la 36-20 în minutul 14. Au fost, din nou, două minute fără coș pentru bănățeni și Flowers ducea pentru prima dată ecartul la 20, 42-22. Diaz a înscris ultimele puncte ale reprizei de la linia de fault. S-a intrat la vestiare cu scorul de 49-31. Steaua avea un procentaj excelent de afară, cu 7 reușite din 10 încercări, față de 22% cât aveau oaspeții (2/9). Runkauskas și Zekovic aveau câte 12 puncte înscrise pentru roș-albaștrii, în timp ce Mijajlovic și Diaz erau principalii marcatori de la oaspeți, cu 11 puncte.

Repriza secundă a început cu greșeli de ambele părți, iar Diaz a înscris primul coș. Steliștii nu s-au regăsit în atac și Komatina a marcat de după semicerc. Toijala a cerut time-out după ce elevii săi nu au marcat în primele două minute din sfertul trei, timp în care alb-violeții au avut un run de 7 puncte. Fraseniuc a înscris primele puncte ale gazdelor după revenirea de la vestiare, din apropierea panoului. Komatina a marcat de după semicerc, iar liberele lui Popa Calotă și Mijajlovic au scăzut diferența la șase lungimi. Steaua a forțat de la mare distanță pe final de atac la a doua fază consecutivă.

Falker a oprit run-ul de 7 al oaspeților, întrerupând seceta de 2 minute și jumătate. Zekovic a refăcut ecartul de 10 puncte, Popa Calotă a răspuns cu o pătrundere, dar a ratat libera suplimentară. Zekovic și Lapornik au dus scorul la 59-47 și era time-out BC SCM Timișoara. Drăgușin a făcut 59-50, de la linia de fault, iar Zekovic a fost sancționat cu antisportiv. Au urmat turnover-uri ale ambelor echipe. În ultimul minut al sfertului a înscris doar Flowers și scorul la a treia pauză era 61-50.

Sfertul patru a început cu ratări de la distanță ale ambelor formații, iar Diaz a marcat primele puncte după o recuperare ofensivă. La fel ca și în precedenta perioadă de joc, steliștii nu au găsit drumul spre coș timp de aproape 2 minute și jumătate. Falker a transformat doar prima liberă din două, dar s-a repetat a doua și americanul a înscris-o. Timișorenii protestau la decizia de repetare, după ce anterior au fost nemulțumiți de faultul fluierat la Diaz. Jeremic a înscris de după semicerc și Diaz a reușit un nou capac. A fost rândul lui Gheorghe să scuture plasa de la distanță și Jeremic a reușit o nouă triplă, pentru 63-62 cu 6:21 minute până la final. Toijala cerea time-out și alb-violeții au ieșit la pressing pe tot terenul.

Falker a transformat o liberă din două și Mijajlovic i-a dus pe „lei” în premieră în avantaj, cu o nouă triplă. Diaz și Jeremic au făcut 64-68, în timp ce gazdele se precipitau în atac și alb-violeții reușeau capac după capac. A fost rândul oaspeților să cedeze posesia. Steliștii nu au mai înscris de la distanță în primele 18 minute din repriza secundă, dar Flowers a reușit o triplă și a readus gazdele în avantaj. Diaz a ratat două libere și Flowers a înscris din nou, pentru 71-68 cu 75 de secunde până la final. A urmat time-out-ul timișorean, dar și o pasă greșită pentru alb-violeți. Fraseniuc a reușit un 3 points-play și a dus diferența la 6 puncte cu 44 de secunde până la final. Jeremic a ieșit cu 5 faulturi, iar Komatina a transformat o liberă din două. Runkauskas l-a imitat în două rânduri. S-a încheiat 76-69 și CSM Steaua s-a impus cu 3-2 în seria din primul tur de play-off.

Adrian Diaz a fost coșgheterul partidei cu 19 puncte, la care a adăugat 8 recuperări, 2 pase decisive și 5 capace. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Mijajlovic 16 puncte, Jeremic 11, Komatina 7, Popa Calotă 6, Gheorghe 3, Drăgușin 3, Burgess 2 și Stevanovic 2 puncte.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun marcator de la gazde cu 16 puncte, urmat de Runkauskas cu 14, Flowers 11, Falker 10, Fraseniuc 10, Darwiche 7, Baciu 6 și Lapornik 2 puncte.

CSM Steaua Eximbank va întâlni U-BT Cluj-Napoca în semifinale, într-o reeditare a finalei din sezonul trecut.

*foto: Cătălin SoareCitește ultimele știri despre CSA Steaua București
Citește ultimele știri despre SCM Timișoara
Află toate informațiile redactate despre confruntarea dintre CSA Steaua București vs SCM Timișoara

Andreea Vlase / 14 May 2018 / 22:05


Galerie foto


Renan Diaz
0 
Din nou un meci mare. Dar intr un moment foarte important a ratat două libere. Asta.i sportul... Imi place foarte mult determinarea cu care joaca. Îmi aduce aminte de Vincent Hunter de la Pitesti. Sper să rămână în LNBM si sezonul viitor si de ce nu la Pitești 😁. 
14 May 2018 22:10
adis cum am mai spus
2 
Am revenit,am condus,am ratat apoi ne-au furat 
14 May 2018 22:21
studentU v au ciupit cam tot meciul
0 
Nu numai cand ati revenit. 
14 May 2018 22:42
14 May 2018 22:47
razv-an arbitraj
4 
cu sau fara "contra-ajutor" consider ca o mare parte din vina o au timisorenii. Poate trebuia pregatit meciul si la acest aspect - eu unul ma asteptam ca arbitrii sa ciupeasca pro Steaua - se evitau frustrarile si poate nu ati fi ratat atat pe final (sa nu uitam Steaua a avut 10-1 in ultimele 4 minute jumate! cu 4 libere ratate si 5 TO)  
14 May 2018 22:52
14 May 2018 22:48
JCN :))
2 
CS Targoviste cate titluri are in suta aia de ani !? 
14 May 2018 23:09
Cristian Chirita CS Tirgoviste
0 
Ai înviat?  
14 May 2018 23:56
Cristian Chirita Noroc cu prostia lu' Branisteanu, altfel vă continuați somnul de veci
2 
O cam băgasei pe mâneca, ai tăcut mâlc până acum. După tupeu, pari a fi neterminatul ăla de Georgescu.  
14 May 2018 23:59
adis edmond_dantes
2 
Esti prea prost ca sa intelegi baschetul.ramai in lumea ta si sustine-ti echipa favorita 
14 May 2018 23:36
1 
au furat tot meciul, dar a fost super cum ati jucat, daca nu rata jerenic la patrunderea aia, erau sanse 90% sa mergeti mai departe... 
15 May 2018 10:01
2 
bravo timisoara a fost hotie tot meciul de la arbitrul ala urat si brunet, l-a omorat pe diaz, au fost citeva capace clare si a fluierat fault...
ar fi cistigat timisoara doar cu aruncari clare de 3p, dar la lupta corp la corp acolo intervin fluierasii si va omoara, trebuia sa cistige steaua, plus o gramada de faulturi in atac fluierate contra timisoarei...
fruntea sus timisoara asa e tara asta se fura si se va fura mereu, nu mai are rost sa faci performanta...
noroc ca a scapat oradea de timisoara pt ca ne batea cu 3-1 cel putin, daca nu 3-0, va urez succes sa va rezolvati problemele financiare si sa ne vedem sezonul viitor...
frumoasa echipa timisoara!!! 
15 May 2018 09:56
violaman Sportul romanesc
2 
Tot sportul romanesc nu mai are nici o valoare daca se depinde din culise cine trebuie sa castige un meci sau un campionat si cine nu. Am ajuns sa ma bucur pentru fiecare infrangere a echipelor din bucale la oricare din sporturile de echipa la care participa in cupele europene! Acolo se vede valoarea lor si valoarea fluierasilor pro bucale! Sa le stea victoriile in gat si ... la cat mai multe infrangeri!  
15 May 2018 12:57
0 
bravo, bine ar fi sa gandeasca asa cel putin 95% din Ardeal, dar din pacate nu e asa ca sint multi intrusi...la fel ma bucur si eu cind pierde Steaua si castiga Petrescu!
pacat ca nu a jucat Timisoara cu noi pt ca as fi vrut sa ne scoata sa dea o lectie lui Achim... 
15 May 2018 13:05
-3 
Deh, bai aurolacule, daca mizeriile voastre de echipe ajung in cupele europene o data pe deceniu, e normal sa te reprofilezi pe meciurile echipelor din Bucuresti, care fac performanta :)) Oricum, sentimentele tale sunt irelevante, la cat de prostalau esti; ti-am mai spus, tu nu existi 
16 May 2018 13:48
violaman edmond_dantes
0 
prostovan ii tot neamul tau in care traiesti! adica gropa de gunoi a tarii! 
15 May 2018 12:59
-3 
Te invit sa consumi mure cu toata familia ta :)))) 
16 May 2018 13:49
-3 
Vad c-au scapat pe aici toti cretinii din ardial; frustrarile pe care le aveti ma bucura mai mult decat o partida de sex cu mamicutele voastre :)) De-aia iubesc Steaua, fiindca ii innebuneste pe saracii in duh 
16 May 2018 13:51
16 May 2018 14:12
gyke "Amice, esti idiot" (I.L.Caragiale)
3 
Ati castigat acel meci (chiar daca in OT), deci nu se poate vorbi de viciere de rezultat.
Pe de alta parte, arbitrajul la acel meci a fost intradevar infect, pana si clujenii au recunoscut. 
16 May 2018 15:14
raz ioi
0 
"Ati castigat acel meci (chiar daca in OT), deci nu se poate vorbi de viciere de rezultat."
 
16 May 2018 17:25

Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. TOTALBASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului. După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Din aceeaşi categorie...
LNBM: Programul etapei 2-a din faza a doua a sezonului regulat
Cele trei meciuri din Grupa Roșie și unul din Grupa Galbenă vor fi transmise 
Sala Polivalentă din Timișoara ar putea fi gata la 5 ani după ce trebuia să găzduiască EuroBasket Women
Săptămâna trecută s-a semnat un nou contract și lucrările vor fi reluate la proiectul început în 2010 
LNBM MVP- Etapa 1, F2: Mladen Jeremic
Sârbul a fost decisiv în duelul de foc din Trivale 
Total Baschet, la ceas aniversar!
Împlinim 8 ani de existență 
Tony Bishop: „În prima parte am jucat foarte bine în defensivă”
Jucătorul Piteștiului a reușit coșul victoriei în meciul cu U-BT Cluj 
In memoriam - 14 ani fără Antonio Alexe
21 ianuarie 2005, o zi tristă pentru baschetul românesc 
Mihai Silvășan: „Am avut meciul în mână în ultimele secunde”
Antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca a vorbit despre înfrângerea suferită de echipa sa la Pitești 
Florin Nini: „Am arătat că dacă avem puțină răbdare, putem face lucruri bune”
Antrenorul Piteștiului a refuzat să răspundă întrebărilor legate de arbitrajul partidei cu U-BT Cluj 
Grupa Roșie. BCM U Pitești se impune la un punct după un duel de foc în Trivale
Cele două formații s-au luptat de la egal la egal pe tot parcursul celor 40 de minute 
CSM Focșani învinge pe ACS Târgu Jiu
CSM Focșani învinge pe ACS Târgu Jiu la o diferenţă de 10 puncte 
gyke @studentU
0 
Ești galant... 😉. Trebuie să strângem rândurile și sa revenim la nivelul de joc din Decembrie, dar oricum va fi foarte greu. Tragem linie duminică seara.  
click pt. Articol 23 January 2019 20:07
0 
1% i am lasat mai mult pt noi cu Craiova 🤣 Sa fim seriosi, acasa cu Pitestiul tre sa bateti, la fel Oradea cu TM. Mai ales ca voi veniti dupa o infrangere si Oradea dupa o sperietura ;) 
click pt. Articol 23 January 2019 18:12
gyke @studentU
0 
Asa ar fi normal sa se intample; doar ca am vazut etapa trecuta... o perioada eu nu mai fac pronosticuri :)
Meciul cel mai interesant mi se pare cel din grupa galbena intre Dinamo si Voluntari. Daca e vreo echipa de acolo care poate pune probleme celor 2 "retrogradate" la ocuparea locurilor de playoff, asta nu poate fi decat Voluntari. Meciul de sambata ne va arata daca chiar pot... 
click pt. Articol 23 January 2019 14:11
studentU in grupa rosie
0 
99% victorii pe linie pentru gazde 
click pt. Articol 23 January 2019 14:00
0 
La multi ani, felicitari pt tot ce faceti ! Si cum v-am mai scris, despartiti odata grupa 1 valorica de celalalte, asa postarile vor fi mai numeroase, iar articolele dvs despre jocurile aferente vor putea fi citite pe o perioada mai mare de timp, samd  
click pt. Articol 22 January 2019 15:55
trancer La mulți ani!
0 
Cu mulțumiri și respect pentru ceea ce faceti 
click pt. Articol 22 January 2019 09:53
unbaschetbalist @sabin.gherdan
0 
1. Intradevar meciurile din diviziile judetene ar avea mai putini spectatori, dar ar crea un awereness.

3. Cred ca 3x3 ar fi cel mai interesant (si mai usor de organizat)...poate faceti si voi un poll.

Apropo am uitat sa mentionez: La Multi Ani! 
click pt. Articol 22 January 2019 09:02
0 
La cât mai multe articole interesante și, dacă se poate, inițierea /implicarea în campanii de mediatizare a baschetului. La mulți ani! 
click pt. Articol 22 January 2019 08:35
mid53 Cu multumuri
0 
La Multi Ani! Tineti-o tot așa! 
click pt. Articol 22 January 2019 07:43
@lexCSU Total Baschet
0 
La multi ani !!!  
click pt. Articol 21 January 2019 23:12