CSM Steaua București obține ultimul bilet pentru semifinale


Vicecampioana a rezistat pe final după ce timișorenii au remontat din nou un handicap de 21 de puncte

CSM Steaua Eximbank București este a patra semifinalistă în această ediție de campionat. Vicecampioana s-a impus cu 76-69 în meciul decisiv, pe sferturi: 25-13, 24-18, 12-19 și 15-19. Gazdele au avut un avans de 21 de puncte în prima repriză, dar timișorenii au reușit o nouă revenire și au preluat conducerea în sfertul patru.

Bucureștenii au gestionat mai bine finalul în care bănățenii au avut câteva ratări de la libere. Flowers a ieșit la rampă cu 5 puncte consecutive și și-a readus echipa în avantaj.

Jukka Toijala a optat din nou pentru o formulă fără Taylor. CSM Steaua a început partida cu Darwiche, Runkauskas, Flowers, Zekovic și Falker. Tudor Costescu i-a trimis în 5-ul de start pe Mijajlovic, Tohătan, Jeremic, Komatina și Diaz. Zekovic a deschis scorul, de la distanță, iar Mijajlovic a marcat primul coș al oaspeților, după o pătrundere. Gazdele s-au distanțat la 11-4, cu mai multe pătrunderi finalizate. Jeremic a reușit prima triplă a formației vizitatoare, după trei minute și jumătate. Alb-violeții au avut probleme în atac, cu aproape patru minute fără să înscrie. Steaua s-a distanțat la 20-9, pe mâna oamenilor de sub panou, astfel că bănățenii cereau primul time-out, în minutul 8. Stevanovic a oprit seceta din ofensiva „leilor”, pe contraatac. Darwiche a scuturat plasa de după semicerc și a stabilit scorul primei pauze, 25-13.

Fraseniuc a marcat primul în a doua perioadă de joc, de la distanță. Burgess și Popa Calotă au redus ecartul la 11 lungimi, iar Runkauskas și Mijajlovic au înscris de la distanță. A fost rândul bucureștenilor să ceară timp de odihnă. Fraseniuc și Runkauskas au dus scorul la 36-20 în minutul 14. Au fost, din nou, două minute fără coș pentru bănățeni și Flowers ducea pentru prima dată ecartul la 20, 42-22. Diaz a înscris ultimele puncte ale reprizei de la linia de fault. S-a intrat la vestiare cu scorul de 49-31. Steaua avea un procentaj excelent de afară, cu 7 reușite din 10 încercări, față de 22% cât aveau oaspeții (2/9). Runkauskas și Zekovic aveau câte 12 puncte înscrise pentru roș-albaștrii, în timp ce Mijajlovic și Diaz erau principalii marcatori de la oaspeți, cu 11 puncte.

Repriza secundă a început cu greșeli de ambele părți, iar Diaz a înscris primul coș. Steliștii nu s-au regăsit în atac și Komatina a marcat de după semicerc. Toijala a cerut time-out după ce elevii săi nu au marcat în primele două minute din sfertul trei, timp în care alb-violeții au avut un run de 7 puncte. Fraseniuc a înscris primele puncte ale gazdelor după revenirea de la vestiare, din apropierea panoului. Komatina a marcat de după semicerc, iar liberele lui Popa Calotă și Mijajlovic au scăzut diferența la șase lungimi. Steaua a forțat de la mare distanță pe final de atac la a doua fază consecutivă.

Falker a oprit run-ul de 7 al oaspeților, întrerupând seceta de 2 minute și jumătate. Zekovic a refăcut ecartul de 10 puncte, Popa Calotă a răspuns cu o pătrundere, dar a ratat libera suplimentară. Zekovic și Lapornik au dus scorul la 59-47 și era time-out BC SCM Timișoara. Drăgușin a făcut 59-50, de la linia de fault, iar Zekovic a fost sancționat cu antisportiv. Au urmat turnover-uri ale ambelor echipe. În ultimul minut al sfertului a înscris doar Flowers și scorul la a treia pauză era 61-50.

Sfertul patru a început cu ratări de la distanță ale ambelor formații, iar Diaz a marcat primele puncte după o recuperare ofensivă. La fel ca și în precedenta perioadă de joc, steliștii nu au găsit drumul spre coș timp de aproape 2 minute și jumătate. Falker a transformat doar prima liberă din două, dar s-a repetat a doua și americanul a înscris-o. Timișorenii protestau la decizia de repetare, după ce anterior au fost nemulțumiți de faultul fluierat la Diaz. Jeremic a înscris de după semicerc și Diaz a reușit un nou capac. A fost rândul lui Gheorghe să scuture plasa de la distanță și Jeremic a reușit o nouă triplă, pentru 63-62 cu 6:21 minute până la final. Toijala cerea time-out și alb-violeții au ieșit la pressing pe tot terenul.

Falker a transformat o liberă din două și Mijajlovic i-a dus pe „lei” în premieră în avantaj, cu o nouă triplă. Diaz și Jeremic au făcut 64-68, în timp ce gazdele se precipitau în atac și alb-violeții reușeau capac după capac. A fost rândul oaspeților să cedeze posesia. Steliștii nu au mai înscris de la distanță în primele 18 minute din repriza secundă, dar Flowers a reușit o triplă și a readus gazdele în avantaj. Diaz a ratat două libere și Flowers a înscris din nou, pentru 71-68 cu 75 de secunde până la final. A urmat time-out-ul timișorean, dar și o pasă greșită pentru alb-violeți. Fraseniuc a reușit un 3 points-play și a dus diferența la 6 puncte cu 44 de secunde până la final. Jeremic a ieșit cu 5 faulturi, iar Komatina a transformat o liberă din două. Runkauskas l-a imitat în două rânduri. S-a încheiat 76-69 și CSM Steaua s-a impus cu 3-2 în seria din primul tur de play-off.

Adrian Diaz a fost coșgheterul partidei cu 19 puncte, la care a adăugat 8 recuperări, 2 pase decisive și 5 capace. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Mijajlovic 16 puncte, Jeremic 11, Komatina 7, Popa Calotă 6, Gheorghe 3, Drăgușin 3, Burgess 2 și Stevanovic 2 puncte.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun marcator de la gazde cu 16 puncte, urmat de Runkauskas cu 14, Flowers 11, Falker 10, Fraseniuc 10, Darwiche 7, Baciu 6 și Lapornik 2 puncte.

CSM Steaua Eximbank va întâlni U-BT Cluj-Napoca în semifinale, într-o reeditare a finalei din sezonul trecut.

*foto: Cătălin SoareCitește ultimele știri despre CSA Steaua București
Citește ultimele știri despre SCM Timișoara
Află toate informațiile redactate despre confruntarea dintre CSA Steaua București vs SCM Timișoara

Andreea Vlase / 14 May 2018 / 22:05


Galerie foto


Renan Diaz
0 
Din nou un meci mare. Dar intr un moment foarte important a ratat două libere. Asta.i sportul... Imi place foarte mult determinarea cu care joaca. Îmi aduce aminte de Vincent Hunter de la Pitesti. Sper să rămână în LNBM si sezonul viitor si de ce nu la Pitești 😁. 
14 May 2018 22:10
adis cum am mai spus
2 
Am revenit,am condus,am ratat apoi ne-au furat 
14 May 2018 22:21
studentU v au ciupit cam tot meciul
0 
Nu numai cand ati revenit. 
14 May 2018 22:42
14 May 2018 22:47
razv-an arbitraj
4 
cu sau fara "contra-ajutor" consider ca o mare parte din vina o au timisorenii. Poate trebuia pregatit meciul si la acest aspect - eu unul ma asteptam ca arbitrii sa ciupeasca pro Steaua - se evitau frustrarile si poate nu ati fi ratat atat pe final (sa nu uitam Steaua a avut 10-1 in ultimele 4 minute jumate! cu 4 libere ratate si 5 TO)  
14 May 2018 22:52
14 May 2018 22:48
JCN :))
2 
CS Targoviste cate titluri are in suta aia de ani !? 
14 May 2018 23:09
Cristian Chirita CS Tirgoviste
0 
Ai înviat?  
14 May 2018 23:56
Cristian Chirita Noroc cu prostia lu' Branisteanu, altfel vă continuați somnul de veci
2 
O cam băgasei pe mâneca, ai tăcut mâlc până acum. După tupeu, pari a fi neterminatul ăla de Georgescu.  
14 May 2018 23:59
adis edmond_dantes
2 
Esti prea prost ca sa intelegi baschetul.ramai in lumea ta si sustine-ti echipa favorita 
14 May 2018 23:36
1 
au furat tot meciul, dar a fost super cum ati jucat, daca nu rata jerenic la patrunderea aia, erau sanse 90% sa mergeti mai departe... 
15 May 2018 10:01
2 
bravo timisoara a fost hotie tot meciul de la arbitrul ala urat si brunet, l-a omorat pe diaz, au fost citeva capace clare si a fluierat fault...
ar fi cistigat timisoara doar cu aruncari clare de 3p, dar la lupta corp la corp acolo intervin fluierasii si va omoara, trebuia sa cistige steaua, plus o gramada de faulturi in atac fluierate contra timisoarei...
fruntea sus timisoara asa e tara asta se fura si se va fura mereu, nu mai are rost sa faci performanta...
noroc ca a scapat oradea de timisoara pt ca ne batea cu 3-1 cel putin, daca nu 3-0, va urez succes sa va rezolvati problemele financiare si sa ne vedem sezonul viitor...
frumoasa echipa timisoara!!! 
15 May 2018 09:56
violaman Sportul romanesc
2 
Tot sportul romanesc nu mai are nici o valoare daca se depinde din culise cine trebuie sa castige un meci sau un campionat si cine nu. Am ajuns sa ma bucur pentru fiecare infrangere a echipelor din bucale la oricare din sporturile de echipa la care participa in cupele europene! Acolo se vede valoarea lor si valoarea fluierasilor pro bucale! Sa le stea victoriile in gat si ... la cat mai multe infrangeri!  
15 May 2018 12:57
0 
bravo, bine ar fi sa gandeasca asa cel putin 95% din Ardeal, dar din pacate nu e asa ca sint multi intrusi...la fel ma bucur si eu cind pierde Steaua si castiga Petrescu!
pacat ca nu a jucat Timisoara cu noi pt ca as fi vrut sa ne scoata sa dea o lectie lui Achim... 
15 May 2018 13:05
-3 
Deh, bai aurolacule, daca mizeriile voastre de echipe ajung in cupele europene o data pe deceniu, e normal sa te reprofilezi pe meciurile echipelor din Bucuresti, care fac performanta :)) Oricum, sentimentele tale sunt irelevante, la cat de prostalau esti; ti-am mai spus, tu nu existi 
16 May 2018 13:48
violaman edmond_dantes
0 
prostovan ii tot neamul tau in care traiesti! adica gropa de gunoi a tarii! 
15 May 2018 12:59
-3 
Te invit sa consumi mure cu toata familia ta :)))) 
16 May 2018 13:49
-3 
Vad c-au scapat pe aici toti cretinii din ardial; frustrarile pe care le aveti ma bucura mai mult decat o partida de sex cu mamicutele voastre :)) De-aia iubesc Steaua, fiindca ii innebuneste pe saracii in duh 
16 May 2018 13:51
16 May 2018 14:12
gyke "Amice, esti idiot" (I.L.Caragiale)
3 
Ati castigat acel meci (chiar daca in OT), deci nu se poate vorbi de viciere de rezultat.
Pe de alta parte, arbitrajul la acel meci a fost intradevar infect, pana si clujenii au recunoscut. 
16 May 2018 15:14
raz ioi
0 
"Ati castigat acel meci (chiar daca in OT), deci nu se poate vorbi de viciere de rezultat."
 
16 May 2018 17:25

Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. TOTALBASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului. După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!


Din aceeaşi categorie...
Consiliul Director FRB a decis depunctarea mai multor echipe pentru că nu au respectat criteriul prezenței în Liga Națională de 3x3
Sepsi Sfântu Gheoghe și trei echipe din Liga Națională de Baschet Masculin vor suferi sancțiuni disciplinare (Surse) 
Programul etapei a 4-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin
Toate meciurile din grupa A se vor desfășura în zile diferite și vor fi transmise în direct 
LNBM – etapa 3 – MVP: Jason Boone
Pivotul american și-a luat revanșa în fața fostului său coleg, Randal Falker 
Isaiah Philmore, la cea mai bună prestație în echipamentul lui BC CSU Sibiu
Americanul a fost principalul remarcat al trupei lui Dan Fleșeriu în înfrângerea de la Craiova 
Iulian Orbeanu a suferit o luxație la umăr în partida BCM U Pitești – SCM Timișoara
Sportivul român ar putea lipsi până la 6 luni, în funcție de gravitatea accidentării 
CSA Steaua renunţă la un jucător
Croatul a disputat un singur meci pentru echipa militară 
Rapid București învinge pe CSM VKSC Miercurea Ciuc
Rapid București învinge pe CSM VKSC Miercurea Ciuc la o diferenţă de 9 puncte 
CSM Phoenix Galaţi învinge pe CS Municipal Sighetu Marmației
CSM Phoenix Galaţi învinge pe CS Municipal Sighetu Marmației la o diferenţă de 20 puncte 
Tudor Costescu: „Sunt deranjat de faptul că nu am avut energie”
Antrenorul lui Dinamo și al naționalei României a abordat și subiectul românilor U23 
Cristian Achim: „Este o victorie bună pentru noi și cam atât”
Antrenorul „Leilor-Roșii” s-a arătat mulțumit de modul în care a jucat echipa sa 
JCN :))
0 
Stai ca acum nu mai inteleg. Esti nemultumit ca avem o rotatie scurta sau esti nemultumit ca joaca Pratt 38 de minute?
Ce se intampla in sanul echipei e in mintea ta, ca sa nu mai fie rotatie asa scurta e nevoie de bani, momentan Dan a luat ce a crezut ca e mai bun. 
click pt. Articol 23 October 2018 22:25
JCN Poti juca cu Dragoste
0 
si Gavriloaia/Brosser dar hai sa fim seriosi, se ridica la valoarea stranierilor?
Sunt de acord cu faptul ca Tamulis a jucat putin dar pe mine nu m-a convins nici in pregatiri si nici in meciurile oficiale. Pe de alta parte anul trecut in debutul sezonului + pregatiri Laser era foarte slab,vom vedea ce va fi 
click pt. Articol 23 October 2018 22:19
Eduard Popa @vass bela
0 
Salut si multumim de sugestii.

In sapoul articolului scrie ca partidele vor fi transmise de Digi Sport.

De obicei scriem programul in ziua de joi, pentru ca atunci avem programul intreg al respectivei televiziuni. Acum s-a ales ca aceasta etapa sa fie distribuita de miercuri pana sambata, motiv pentru care atunci cand am scris acest articol, noi nu aveam acces la programul Digi.

Ce pot sa va spun acum, marti, 23 octombrie, este ca partida de miercuri ar trebui sa fie difuzata pe Digi Sport 4. Dar au mai fost surprize in trecut, cand era anuntata pe Digi Sport 4 si s-a mutat pe Digi 2. :))

Si noi, ca si dvs, lucram cu materialul clientului. :) Voi completa acest articol cu postul care va transmite acest meci si pe parcurs ce ni se dezvaluie programul Digi, o vom face din nou. :D

Seara buna!  
click pt. Articol 23 October 2018 21:55
willy @JCN
0 
Daca e sa vorbim de regulament crede-ma ca, cunosc regulamentul , ce zici tu ca Dragoste e om de baza dar joaca doar in sfertul 3 si 4 mi se pare halucinant, de ce sa nu joace si in 1 sau 2 , cabd iese Tohatan intra Dragoste si Pratt sau Hardy schimba ( Gavriloaie) sa fie u23 PE teren. Unde ai Mai vazut jucator( Pratt) 38 de min PE teren si 8 TO? Unde ai mai vazut jucator( Dragoste) intra sfertul 3 si 4 continuu cand e meciul strans? Uita-te la ce se joaca in afara nu poate da randament un jucator cand ITI joaca 35-38 min meci de meci. Uita-te la celelalte echipe au rotatia mai lunga, din punctul meu de vedere ce se intampla in sanul echipei nu e benefic pt voi.( Sper sa ma insel) 
click pt. Articol 23 October 2018 21:45
vass bela Sugestii
0 
Stimati realizatori Totalbaschet,
Era bine daca treceati in programul meciurilor si televizarile, cred ca fost o scapare . Dar cel putin dupa mine, altu-i baiul din acest sezon . Acum la LNB treceti si gupele B si C, asa comentariile la meciurile din A, cele mai urmarite, dispar repede,nu mai putem reveni cu alte comentarii sau raspunsuri la altele . Daca tineti neaparat sa publicati si grupele B si C, ar fi bine sa le facti separat ( cum e la juniori, nationale, cupa, etc ), grupa A sa die distincta si primordiala, caci aici este grosul intereselui, nu ? 
click pt. Articol 23 October 2018 15:25
0 
@DonJuan: "Tohatan a jucat 6min cu Dinamo, 10min cu Pitești și 9min cu Craiova."
@JCN "Mirel e om de baza dar nu ai cum sa il folosesti in prima repriza, e foarte simplu."
Tocmai ca Tohotan e folosit doar 10 min. max in primele 2 sferturi, poti sa joci cu Dragoste ca om mic (in teren cu Gavriloaie sau Brosser).
Oricum am intoarce situatia Tamulis a jucat mult prea putin in meciul vs Craiova , poate si din cauza accidentarii. In plus, si cat a fost in teren nu a ajuns in situatia de a arunca.
De data asta Pratt a facut "muci" meciul, poate si din cauza oboselii (a stat in teren tot meciul). Sigur isi ia el revansa.  
click pt. Articol 23 October 2018 13:33
JCN Am si eu pretentia
0 
sa citesti mai atent.Nu am scris nicaieri ca Tamulis a venit pe 1 si chiar cred ca Laser ar fi primit mai putine minute decat lituanianul. Tamulis a venit ca shooter dar a ajuns sa joace in multe momente 1 la fel cum o fac Hardy, Pratt sau Dragoste. Ma repet, Laser nu e jucator de o repriza si pe langa faptul ca nu ar fi acceptat asta cu siguranta sa il folosesti asa putin nu ar fi justificat salariul primit care cred ca era destul de consistent.
Din pacate in momentul asta nu avem nici shooter si nu avem nici un pg adevarat. Daca pentru postul de PG nu astept nimic nou in cazul lui Tamulis ma astept sa fie schimbat in iarna pentru ca e departe de ce asteptam de la el. 
click pt. Articol 22 October 2018 23:05
JCN Tohatan
0 
Tocmai asta subliniam, nu il poti tine pe teren 20 de minute pe Tohatan, cel putin nu in acest moment. 
click pt. Articol 22 October 2018 22:55
DonJuan Tamulis
0 
Tamulis nu a venit aici pt pozitia 1. A venit "Sniper" :)). Din ce scrii tu mai sus, se înțelege că Lasser are fine primit mai puține minute decât Tamulis. JCN, de la tine am pretenții. 
click pt. Articol 22 October 2018 22:38
DonJuan Lucas Tohatan
0 
Tohatan a jucat 6min cu Dinamo, 10min cu Pitești și 9min cu Craiova. Cred că tu ești cel care te înșeli amarnic in cazul de față. Lasser putea primi liniștit 25-30min pe meci și astfel puteai schimba pe Hardy cu Pratt, nu sa îl ții pe Pratt39min la Craiova. 
click pt. Articol 22 October 2018 22:34