CSM Steaua București obține ultimul bilet pentru semifinale


Vicecampioana a rezistat pe final după ce timișorenii au remontat din nou un handicap de 21 de puncte

CSM Steaua Eximbank București este a patra semifinalistă în această ediție de campionat. Vicecampioana s-a impus cu 76-69 în meciul decisiv, pe sferturi: 25-13, 24-18, 12-19 și 15-19. Gazdele au avut un avans de 21 de puncte în prima repriză, dar timișorenii au reușit o nouă revenire și au preluat conducerea în sfertul patru.

Bucureștenii au gestionat mai bine finalul în care bănățenii au avut câteva ratări de la libere. Flowers a ieșit la rampă cu 5 puncte consecutive și și-a readus echipa în avantaj.

Jukka Toijala a optat din nou pentru o formulă fără Taylor. CSM Steaua a început partida cu Darwiche, Runkauskas, Flowers, Zekovic și Falker. Tudor Costescu i-a trimis în 5-ul de start pe Mijajlovic, Tohătan, Jeremic, Komatina și Diaz. Zekovic a deschis scorul, de la distanță, iar Mijajlovic a marcat primul coș al oaspeților, după o pătrundere. Gazdele s-au distanțat la 11-4, cu mai multe pătrunderi finalizate. Jeremic a reușit prima triplă a formației vizitatoare, după trei minute și jumătate. Alb-violeții au avut probleme în atac, cu aproape patru minute fără să înscrie. Steaua s-a distanțat la 20-9, pe mâna oamenilor de sub panou, astfel că bănățenii cereau primul time-out, în minutul 8. Stevanovic a oprit seceta din ofensiva „leilor”, pe contraatac. Darwiche a scuturat plasa de după semicerc și a stabilit scorul primei pauze, 25-13.

Fraseniuc a marcat primul în a doua perioadă de joc, de la distanță. Burgess și Popa Calotă au redus ecartul la 11 lungimi, iar Runkauskas și Mijajlovic au înscris de la distanță. A fost rândul bucureștenilor să ceară timp de odihnă. Fraseniuc și Runkauskas au dus scorul la 36-20 în minutul 14. Au fost, din nou, două minute fără coș pentru bănățeni și Flowers ducea pentru prima dată ecartul la 20, 42-22. Diaz a înscris ultimele puncte ale reprizei de la linia de fault. S-a intrat la vestiare cu scorul de 49-31. Steaua avea un procentaj excelent de afară, cu 7 reușite din 10 încercări, față de 22% cât aveau oaspeții (2/9). Runkauskas și Zekovic aveau câte 12 puncte înscrise pentru roș-albaștrii, în timp ce Mijajlovic și Diaz erau principalii marcatori de la oaspeți, cu 11 puncte.

Repriza secundă a început cu greșeli de ambele părți, iar Diaz a înscris primul coș. Steliștii nu s-au regăsit în atac și Komatina a marcat de după semicerc. Toijala a cerut time-out după ce elevii săi nu au marcat în primele două minute din sfertul trei, timp în care alb-violeții au avut un run de 7 puncte. Fraseniuc a înscris primele puncte ale gazdelor după revenirea de la vestiare, din apropierea panoului. Komatina a marcat de după semicerc, iar liberele lui Popa Calotă și Mijajlovic au scăzut diferența la șase lungimi. Steaua a forțat de la mare distanță pe final de atac la a doua fază consecutivă.

Falker a oprit run-ul de 7 al oaspeților, întrerupând seceta de 2 minute și jumătate. Zekovic a refăcut ecartul de 10 puncte, Popa Calotă a răspuns cu o pătrundere, dar a ratat libera suplimentară. Zekovic și Lapornik au dus scorul la 59-47 și era time-out BC SCM Timișoara. Drăgușin a făcut 59-50, de la linia de fault, iar Zekovic a fost sancționat cu antisportiv. Au urmat turnover-uri ale ambelor echipe. În ultimul minut al sfertului a înscris doar Flowers și scorul la a treia pauză era 61-50.

Sfertul patru a început cu ratări de la distanță ale ambelor formații, iar Diaz a marcat primele puncte după o recuperare ofensivă. La fel ca și în precedenta perioadă de joc, steliștii nu au găsit drumul spre coș timp de aproape 2 minute și jumătate. Falker a transformat doar prima liberă din două, dar s-a repetat a doua și americanul a înscris-o. Timișorenii protestau la decizia de repetare, după ce anterior au fost nemulțumiți de faultul fluierat la Diaz. Jeremic a înscris de după semicerc și Diaz a reușit un nou capac. A fost rândul lui Gheorghe să scuture plasa de la distanță și Jeremic a reușit o nouă triplă, pentru 63-62 cu 6:21 minute până la final. Toijala cerea time-out și alb-violeții au ieșit la pressing pe tot terenul.

Falker a transformat o liberă din două și Mijajlovic i-a dus pe „lei” în premieră în avantaj, cu o nouă triplă. Diaz și Jeremic au făcut 64-68, în timp ce gazdele se precipitau în atac și alb-violeții reușeau capac după capac. A fost rândul oaspeților să cedeze posesia. Steliștii nu au mai înscris de la distanță în primele 18 minute din repriza secundă, dar Flowers a reușit o triplă și a readus gazdele în avantaj. Diaz a ratat două libere și Flowers a înscris din nou, pentru 71-68 cu 75 de secunde până la final. A urmat time-out-ul timișorean, dar și o pasă greșită pentru alb-violeți. Fraseniuc a reușit un 3 points-play și a dus diferența la 6 puncte cu 44 de secunde până la final. Jeremic a ieșit cu 5 faulturi, iar Komatina a transformat o liberă din două. Runkauskas l-a imitat în două rânduri. S-a încheiat 76-69 și CSM Steaua s-a impus cu 3-2 în seria din primul tur de play-off.

Adrian Diaz a fost coșgheterul partidei cu 19 puncte, la care a adăugat 8 recuperări, 2 pase decisive și 5 capace. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Mijajlovic 16 puncte, Jeremic 11, Komatina 7, Popa Calotă 6, Gheorghe 3, Drăgușin 3, Burgess 2 și Stevanovic 2 puncte.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun marcator de la gazde cu 16 puncte, urmat de Runkauskas cu 14, Flowers 11, Falker 10, Fraseniuc 10, Darwiche 7, Baciu 6 și Lapornik 2 puncte.

CSM Steaua Eximbank va întâlni U-BT Cluj-Napoca în semifinale, într-o reeditare a finalei din sezonul trecut.

*foto: Cătălin SoareCitește ultimele știri despre CSM Steaua EximBank
Citește ultimele știri despre BC SCM Timișoara
Află toate informațiile redactate despre confruntarea dintre CSM Steaua EximBank vs BC SCM Timișoara

Andreea Vlase / 14 May 2018 / 22:05


Galerie foto


Renan Diaz
0 
Din nou un meci mare. Dar intr un moment foarte important a ratat două libere. Asta.i sportul... Imi place foarte mult determinarea cu care joaca. Îmi aduce aminte de Vincent Hunter de la Pitesti. Sper să rămână în LNBM si sezonul viitor si de ce nu la Pitești 😁. 
14 May 2018 22:10
adis cum am mai spus
2 
Am revenit,am condus,am ratat apoi ne-au furat 
14 May 2018 22:21
studentU v au ciupit cam tot meciul
0 
Nu numai cand ati revenit. 
14 May 2018 22:42
14 May 2018 22:47
razv-an arbitraj
4 
cu sau fara "contra-ajutor" consider ca o mare parte din vina o au timisorenii. Poate trebuia pregatit meciul si la acest aspect - eu unul ma asteptam ca arbitrii sa ciupeasca pro Steaua - se evitau frustrarile si poate nu ati fi ratat atat pe final (sa nu uitam Steaua a avut 10-1 in ultimele 4 minute jumate! cu 4 libere ratate si 5 TO)  
14 May 2018 22:52
14 May 2018 22:48
JCN :))
2 
CS Targoviste cate titluri are in suta aia de ani !? 
14 May 2018 23:09
Cristian Chirita CS Tirgoviste
0 
Ai înviat?  
14 May 2018 23:56
Cristian Chirita Noroc cu prostia lu' Branisteanu, altfel vă continuați somnul de veci
2 
O cam băgasei pe mâneca, ai tăcut mâlc până acum. După tupeu, pari a fi neterminatul ăla de Georgescu.  
14 May 2018 23:59
adis edmond_dantes
2 
Esti prea prost ca sa intelegi baschetul.ramai in lumea ta si sustine-ti echipa favorita 
14 May 2018 23:36
1 
au furat tot meciul, dar a fost super cum ati jucat, daca nu rata jerenic la patrunderea aia, erau sanse 90% sa mergeti mai departe... 
15 May 2018 10:01
2 
bravo timisoara a fost hotie tot meciul de la arbitrul ala urat si brunet, l-a omorat pe diaz, au fost citeva capace clare si a fluierat fault...
ar fi cistigat timisoara doar cu aruncari clare de 3p, dar la lupta corp la corp acolo intervin fluierasii si va omoara, trebuia sa cistige steaua, plus o gramada de faulturi in atac fluierate contra timisoarei...
fruntea sus timisoara asa e tara asta se fura si se va fura mereu, nu mai are rost sa faci performanta...
noroc ca a scapat oradea de timisoara pt ca ne batea cu 3-1 cel putin, daca nu 3-0, va urez succes sa va rezolvati problemele financiare si sa ne vedem sezonul viitor...
frumoasa echipa timisoara!!! 
15 May 2018 09:56
violaman Sportul romanesc
2 
Tot sportul romanesc nu mai are nici o valoare daca se depinde din culise cine trebuie sa castige un meci sau un campionat si cine nu. Am ajuns sa ma bucur pentru fiecare infrangere a echipelor din bucale la oricare din sporturile de echipa la care participa in cupele europene! Acolo se vede valoarea lor si valoarea fluierasilor pro bucale! Sa le stea victoriile in gat si ... la cat mai multe infrangeri!  
15 May 2018 12:57
0 
bravo, bine ar fi sa gandeasca asa cel putin 95% din Ardeal, dar din pacate nu e asa ca sint multi intrusi...la fel ma bucur si eu cind pierde Steaua si castiga Petrescu!
pacat ca nu a jucat Timisoara cu noi pt ca as fi vrut sa ne scoata sa dea o lectie lui Achim... 
15 May 2018 13:05
-3 
Deh, bai aurolacule, daca mizeriile voastre de echipe ajung in cupele europene o data pe deceniu, e normal sa te reprofilezi pe meciurile echipelor din Bucuresti, care fac performanta :)) Oricum, sentimentele tale sunt irelevante, la cat de prostalau esti; ti-am mai spus, tu nu existi 
16 May 2018 13:48
violaman edmond_dantes
0 
prostovan ii tot neamul tau in care traiesti! adica gropa de gunoi a tarii! 
15 May 2018 12:59
-3 
Te invit sa consumi mure cu toata familia ta :)))) 
16 May 2018 13:49
-3 
Vad c-au scapat pe aici toti cretinii din ardial; frustrarile pe care le aveti ma bucura mai mult decat o partida de sex cu mamicutele voastre :)) De-aia iubesc Steaua, fiindca ii innebuneste pe saracii in duh 
16 May 2018 13:51
16 May 2018 14:12
gyke "Amice, esti idiot" (I.L.Caragiale)
3 
Ati castigat acel meci (chiar daca in OT), deci nu se poate vorbi de viciere de rezultat.
Pe de alta parte, arbitrajul la acel meci a fost intradevar infect, pana si clujenii au recunoscut. 
16 May 2018 15:14
raz ioi
0 
"Ati castigat acel meci (chiar daca in OT), deci nu se poate vorbi de viciere de rezultat."
 
16 May 2018 17:25

Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. TOTALBASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului. După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!


Din aceeaşi categorie...
Goran Gajovic este noul jucător al celor de la SCM U Craiova
Muntenegreanul vine după titlul de campion național câștigat alături de CSM CSU Oradea 
Jason Washburn este noul pivot al lui U-BT Cluj
Baschetbalistul este coleg în naţionala Bulgariei cu Stanimir Marinov 
Andrei Iliescu și Bogdan Popa completează lotul celor de la SCM U Craiova
Oltenii vor avea o rotație de baschetbaliști autohtoni formată exclusiv din jucători U23 
Matti Nuutinen a semnat în cel de-al doilea eșalon al Spaniei
Finlandezul a fost unul dintre cei mai importanți jucători de la BCM U Pitești în sezonul competițional 2017-2018 
Miodrag Perisic: „Situația nu este foarte bună, dar noi avem încredere în echipa asta”
Srdjan Jovanovic se alătură staff-ului timișorean ca secund și preparator fizic 
Zona Transferurilor 2018 - Liga Națională de Baschet Masculin
Toate mutările făcute de echipele din România în această pauză competițională 
Alin Andrieș a semnat BC Athletic Constanța
Formația de la malul Mării Negre a fost extrem de activă în ultimele zile pe piața transferurilor 
Pivot american pentru ACS Târgu Jiu, plus alte două reveniri
Formația gorjeană a anunțat primul jucător străin transferat în această vară 
Porter Troupe a semnat cu SCM U Craiova
Amedeo Casale și Camil Berculescu au fost confirmați de trupa olteană 
SCM U Craiova se află în negocieri cu trei jucători străini
Unul dintre ei a fost desemnat MVP-ul finalei din campionatul finlandez 
Oldtimer Compoziția rolului
0 
În sezonul care va debuta în 6 1/2 săptănâni, marea lacună a d-lui Silvăşan ar putea fi asigurată de Saşa şi Kendal, mai ales că Saşa va fi, probabil, mult mai prezent în teren decât în sezonul trecut. Eu pe ei îi văd ca artizani ai dezvoltării jocului de echipă, echipă adjectiv. Nu cred că dl. Silvaşan a apucat să frecventeze recent niscaiva cursuri de antrenorat. Probabil e un bun auto-didact şi învață din mers. Baftă. Hai CSM ! 
click pt. Articol 21 August 2018 18:45
vass bela Japan B
0 
Eram convins ca Japan B ligue este liga a doua japoneza, nu-mi dau seama ce reprezinta lit B . In sezonul trecut datorita unei accidentari grave, a jucat doar 4 meciuri, noi fiind patiti cu Rasic ( aproape un sezon pe tusa ), e normal sa avem ceva rezerve, nu ? 
click pt. Articol 21 August 2018 17:48
Fortza Steaua VASS BELA
0 
A jucat in prima liga (Japan B League) 54 meciuri in sezonul 2016-2017 si mai putine in sezonul trecut (probabil din cauza unei accidentari). Insa a jucat bine in preliminarii contra unor adversari grei. A stat pe parchet in jurul a 20 min. si a jucat impotriva Cehiei cu Balvin pivot..... 
click pt. Articol 21 August 2018 14:18
vass bela Mai rezervat
0 
Eu sunt mai rezervat in privinta lui Washburn, din doua motive simple : a jucat in Japonia in liga a doua, iar in ultimul sezon a fost accidentat ( a jucat numai 4 meciuri ). Deci este un nou caz Rasic, adica va fi sau nu ce a fost inainte de accidentare ? PS . Daca se vrea trofee, trebuie OBLIGATORIU si un al saselea strain, si inca unul valoros ! 
click pt. Articol 21 August 2018 13:54
0 
Poate juca Moldoveanu, strain nu zic ca nu poate fi adus, dar intrebarea e cate minute sa joace, trebuie luata in calcul regula u23, plus ca exista jucatori ca dykes si vlad care ar juca 28 de minute minim pe meci, daca nu chiar peste 30, dykes e mai degraba un sg, daca ar fi sa vina cineva ar fi un 3 dar cu putine minute, sau calnicenco cu minute putine, de atlfel cred ca i s-a promis lui andry ca va juca mai mult anul asta pentru ca nu i s-ar fi rentat sa ramana in alte conditii 
click pt. Articol 21 August 2018 13:51
0 
Ar fi fost bun Karniauskas. 
click pt. Articol 21 August 2018 13:51
tanaseb Transfer bun
0 
In ciuda unui sezon mai slabut, Gajovic ramane acelasi om periculos. Prin aducerea lui Troupe si a lui, Craiova pare ca intra in lupta de sus. Nu par meseriasi fundasii iar roman cu experienta nu e acolo. Astept sa vad ce se va intampla cu Steaua dar si ultimul jucator al Pitestiului. 
click pt. Articol 21 August 2018 13:44
streetball44 Asteptari
0 
Intr-adevar, pare a fi o mutare ok. Vom vedea, insa, cum se va lega jocul si daca vom putea sa scoatem maximum de la aceasta echipa. Cred, in continuare, ca nu vom incepe totusi cu doar 5 straini. E riscant, avand in vedere ca la pozitiile mici, o accidentare ne-ar da peste cap rau de tot, iar Rasic nu stiu cate minute va putea duce in noul sezon. De acord cu @Beniamin, Sasha si Kuti pot fi, la nevoie, pusi pe post de PG, dar e clar ca in cazul in care Marinov lipseste, situatia ar fi complicata. O alta problema ar fi in cazul in care Dykes ar lipsi. Am ramane destul de descoperiti pe 3, doar cu Kali. Asadar, ma gandesc ca, ori vom aduce un jucator pe postul de 1-2, ori vom aduce un jucator pe post de SF (sau 2-3, ma rog). Sigur, ideal ar fi un jucator care sa poata evolua pe 1-2-3, dar asa ceva nu prea exista "la acest nivel"... 
click pt. Articol 21 August 2018 13:36
0 
Personal mă declar mulțumit de lotul echipei. Sunt jucători cu experiență, cu personalitate, deci Silvasan n-ar trebui sa aibă cine știe ce rol. Un dubiu am la romanul U23, pentru ca nu cred ca suntem acoperiți suficient. Ma aștept ca cei doi bulgari (și pivotul, în fine ...) sa se ridice la nivelul lui Dykes și Moldoveanu pentru ca sunt convins ca sunt jucători valoroși. Iar mai încolo, la nevoie sau nu, sa vedem și ultimul străin. 
click pt. Articol 21 August 2018 13:18
0 
*5 jucatori straini 
click pt. Articol 21 August 2018 12:57